TV - Audio - Video - bela tehnika
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Ajde malo detalja o indukcijiskim. Princip, prednosti, mane...
Unapred hvala.
Sent using Tapatalk
Unapred hvala.
Sent using Tapatalk
Širim haos!
Hm, dobro. Za brz način života nam više odgovara onda indukciona 
Mada nekako volim plin, makar za palačinke
Neko vreme nismo koristili plin, i pranjem posuđa u mašini, skinulo se to crnilo.

Mada nekako volim plin, makar za palačinke

Neko vreme nismo koristili plin, i pranjem posuđa u mašini, skinulo se to crnilo.
Prednost indukcije je što manje troši, ali je mana što je u startu skupa i mora da se koriste odgovarajuće šerpe. (Uzmite bilo koji magnetić i ako se ne zalepi za šerpu - ne može na idukcionu. Indukcija je i dosta brža od staklokeramike.
Kombinacije staklokeramike i indukcije - čuo sam da im pouzdanost nije jača strana...
Mene kod indukcije fascinira princip rada - npr na ringlu stavite papir i šerpu sa vodom. Voda će proključati, a papir neće izgoreti...
Kombinacije staklokeramike i indukcije - čuo sam da im pouzdanost nije jača strana...
Mene kod indukcije fascinira princip rada - npr na ringlu stavite papir i šerpu sa vodom. Voda će proključati, a papir neće izgoreti...
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Može li preporuka za neki usisivač, kućna upotreba. Sve je u parketu, dakle one varijante sa vodom mi verovatno ne bi služile svrsi. Naravno, po ceni takvoj da ne moram da ga ušuškavam pred spavanje 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja trosim Samsung i dobro se pokazao, ali ne sto je Samsung nego sto ima onaj dodatak na cevi koji je separator za krupnu prasinu. E taj dodatak je mamara, uzmi usisivac sa time obavezno.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
There are 10 kinds of people in the world:
- Rakhil
Bas to. Skuplja svu krupniju prasinu i pravi vrtlog koji je lepi u grudvu - isto vazi za dlake, mrvice itd. Onda lepo otkacis to i istreses u kantu, a kesu za prasinu menjas jednom u ko zna koliko jer se jedva puni.
Interesantno bi bilo videti da li to čudo može da se nakači na običan usisivač.
I ja imam neki Samsung. Kupio ga letos. Nema to čudo tako da će drug Rakhil da ga donese da probamo.
Najebao sam sa prethodnim. Bio neki Gorenje sa posudom umesto kese i komandama na rukohvatu same cevi. Crevo je bilo jako loše i na godinu dana je počinjalo da se raspada. Zajeb je što su žice za komande išle kroz crevo pa je lek bio kupovina novog creva. I kum je imao isti usisivač (on ga prvi uzeo, a mene mrzelo da bistrim problematiku i kupio isti računajući da je kum mašinac znao šta kupuje) tako da je onaj kome prvom zvekne crevo odmah kupovao dva. Sve u svemu kupio sam još jedan usisivač kroz nova creva.
Sad sam uzeo neki jeftin Samsung koji opet ima posudu, a ne kesu i koji nema komande na šipci nego na telu. Može biti da nema to čudo jer ne koristi kese.
I ja imam neki Samsung. Kupio ga letos. Nema to čudo tako da će drug Rakhil da ga donese da probamo.
Najebao sam sa prethodnim. Bio neki Gorenje sa posudom umesto kese i komandama na rukohvatu same cevi. Crevo je bilo jako loše i na godinu dana je počinjalo da se raspada. Zajeb je što su žice za komande išle kroz crevo pa je lek bio kupovina novog creva. I kum je imao isti usisivač (on ga prvi uzeo, a mene mrzelo da bistrim problematiku i kupio isti računajući da je kum mašinac znao šta kupuje) tako da je onaj kome prvom zvekne crevo odmah kupovao dva. Sve u svemu kupio sam još jedan usisivač kroz nova creva.
Sad sam uzeo neki jeftin Samsung koji opet ima posudu, a ne kesu i koji nema komande na šipci nego na telu. Može biti da nema to čudo jer ne koristi kese.
- Rakhil
Moze se okaci na sta oces ako odgovaraju dimenzije cevi, a Samsung valjda ne sara sa time. Ovako to izgleda:

Samo se ubudzi izmedju rucke i cevke.

Philips to ima u posudi. Zgodnije je nego kada je na crevu.
A za posuđe: ne rade tanki tiganji npr. Keramička imamo dva, teflonski za palacinke i za grilovanje.
Za pouzdanost ćemo videti.
TT
A za posuđe: ne rade tanki tiganji npr. Keramička imamo dva, teflonski za palacinke i za grilovanje.
Za pouzdanost ćemo videti.
TT
Poslednja izmena od Heinz u 02 Nov 2014, 19:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Sve je to meni jasno al ćeš ti da poneseš da vidimo u realnosti da li paše. Nek smanji bar malo količinu prašine koja prođe ka motoru pa je dobar posao.Rakhil napisao:Moze se okaci na sta oces ako odgovaraju dimenzije cevi, a Samsung valjda ne sara sa time. Ovako to izgleda:
Juče neće novi usisivač da vuče kako treba. Okreći, gledaj i na kraju se ispostavi da je sunđerasti filter iza posude, a ka motoru jebeno prljav.
To mora redovno da se pere. I Hepa da se menja. U teoriji 
TT

TT
Znam al središ kuću komplet i onda treba da se igraš sa štrokavim filterima. Što ne ide, ne ide.
A ne može ni pred upotrebu kad je kuća prljava jer ne mogu mokri da se vate u spravu.
A ne može ni pred upotrebu kad je kuća prljava jer ne mogu mokri da se vate u spravu.
- Rakhil
Dobro, dodacu usisivac na spisak stvari koje treba da ponesem pored bicikla. Kako sam krenuo preselicu se kod tebe.