Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: Beograd

Post od samo polako »

Uroš S. napisao:Priča se o BG na vodi, pomenuo si druga koji je odrastao u napustenom vagonu, pitao da li je neko prosao tuda, na sta si mislio? Meni samo Savski amfitetar pada na pamet. Znam da tu ima dosta napustenih vagona koji su naseljeni, ne znam gde ih jos ima?

Bolje i tako nego sand niggaz na vodi.

Huawei P6 TT

Priznajem, napravio sam zabunu, nisam napisao da se napušteni vagoni nalaze u okviru radionica železnice a ne na samoj železničkoj stanici što je kasnije dovelo do zabune.

Nije bolje da nam onako izgleda deo grada koji je veoma blizu centra.
Nije u redu da 40 godina ne možemo da završimo Prokop.
Nemam ništa protiv da se taj deo grada uredi, neka naprave samo park pa će biti bolje.

Po okolini Evropskih železničkih stanica sigurno nema napuštenih vagona, ako ih ima onda su dobro skriveni pa se ne vide. a većina gradova koji imaju rečnu obalu su je davno uredili.

ps
Uroše na koliko si ti to železničkih stanica bio u svetu?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Ja se ne sećam nijedne železničke stanice na kojoj sam bio (Evropa) a da nije u manjoj ili većoj meri bila magnet za polusvet, pogotovu u večernjim časovima. Uvek sam se pitao zašto je to tako i nikad nisam došao do nekog realnog zaključka.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Zato što je taj vid transporta najjeftiniji.
(A ima i klupa da se odspava :mrgreen: )
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Zato što može da se odspava po budžacima, da se ispišaš i isereš za džabe, hrana se baca, ljudi su u žurbi pa mogu da se odžepare, zimi možeš da se ogreješ na stanici...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

A i velika je gužva pa je lakše doći do tuđeg novčanika.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

Uroš S. napisao:Na železničkim stanicama u zemljama sa kojima smo uporedivi(pa i onima koje su ispred na) je inače zelena trava, igraju se dva laneta, cvrkuću ptice, lete leptiri a leprikon igra oko ćupa sa zlatom iz kog počinje duga.

Huawei P6 TT
na nekim ž stanicama u svetu je skoro pa tako
na zagrebačkom kolodvoru fali ćup sa zlatom, a u ljubljani duga
u moskvi ne fali ništa, a u kopenhagenu ima i više
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Pričamo li o ljudima koji dolaze na železničke stanice ili o objektima i izgledu stanica?

Ja sam uvek težio da nam železnice i stanice izgledaju kao u Nemačkoj i Francuskoj a ne kao u Indiji.
Da imaju toalete a ne da ljudi moraju da se snalaze okolo.

Sve ostalo o čemu pišete je komunalni red ili nered koji treba urediti.

Napušteni vagoni o kojima sam ja pričao se nalaze ispod Mosta Gazela, sa Beogradske strane i mogu se videti prilikom prelaska mosta. Nekada su u njima živeli radnici železnice dok im se nije rešilo stambeno pitanje a neki su to tek ovom izgradnjom uspeli. Tu su neki napušteni koloseci u blizini radionice gde se servisiraju lokomotive. Inače Savski amfiteatar ima, ili je imao, još i Poštino skladište, FK Železničar, Tranšpedovo skladište itd itd. Nije to samo Železnička stanica.
Prepuno je poljskih wc-a. Pored vagona se nalaze bare od odpadnih voda. Meni je to ruglo i sramota i treba ga promeniti. Ako nekome nije neka izvoli da šeta tuda.

Ako se slažete da treba ovako da ostane onda nije trebalo ni karton siti sklanjati.

Ideja Beograda na vodi nije ideja ovih na vlasti. O tome se razmišljalo još pre drugog svetskog rata, pa je onda Branko Pešić počeo Prokop, Sloba je hteo Megapolis da pravi i sad su ovi to nastavili. (Kad već pominjete ptićice, leptiriće i srndaće ima šanse da bude tako pošto se u blizini nalazi park, pa je tu i muzej, stadion…)
Po nekim studijama i Prokop je prevaziđen.
Da ne pričamo o autobuskoj stanici.
A Beograd je na zalost unakazio svako ko je mogao. Mnoge stare građevine su zamenjene futurističkim zgradama. Atraktivne lokacije su pretviorene u tržni centar. Čujem zamerke kako će se zakloniti pogled na Beograd a o tome se recimo nije razmišljalo kada se gradio Most na Adi itd itd.

Da se ja pitam tu bih izgradio veliki parking a na obali bih postavio gomilu splavova. Treba li da opisujem zašto je to dobro. :)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Niko ne kaze sa treba da ostane ovako, nego da je ovo sada manje zlo od onoga sto se sprema, bolje da se saceka koliko god pa da se uradi dobro nego da se nesto pocne pa da se zabetonira na mnogo duze.
I nije nova ideja uopsteno ali je ovaj projekat na ovaj nacin nova ideja.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

A što bi se zabetoniralo?
Sećaš li se Slobinog megapolisa, šta se tu recimo razlikuje?

Ako treba da čekamo onda smo trebali i za mnoge druge stvari da čekamo.
Kako ono beše reče Đinđić...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

@ Samo polako

Da li ti stvarno ne vidiš problem u tome što se kompletna struka protivi Beogradu na vodi?
Da li ne vidiš problem što se sve radi preko noći i na silu?
Da li stvarno ne vidiš problem što se donosi neustavan zakon kojim se oduzima privatna imovina zarad nečijeg komercijalnog posla?
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Struka?
Super što su se sad setili da se jave a u mnogim drugim slučajevima nije ih bilo. Njihovih dela imamo na svakom uglu.

Preko noći i na silu?
Zaista ne vidim šta se tu radi na silu. Znam samo da ne treba puno čekati jer investitori nemaju puno vremena ni razumevanja za odugovlačenje. Neće niko da nas moli i treba brzo reagovati.

Zakon
to prepuštem tebi jel si stručan.
Ali ako smem da primetim čini mi se da nije sve baš po zakonu.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Definitivno si bot nad botovima.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Sramota ga je koliko mu je dobro :)
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

ja sam bot?
ja koji ovde ostavim jednom mesečno svoj komentar za razliku od tebe koji svakoga dana komentarišeš?

i taj pojam robota...to je verovatno svako ko se ne slaže sa tobom i tvojim mišljenjem!?

Bravo Pajo! Hvala ti!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Po sendvič i sok pa na Blic da kuckaš komentare.

Huawei P6 TT
Odgovori