Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Kako se vozi u Srbiji?

Post od Ivan »

Treba popiti kaznu za voznju preticajnom trakom, samo bih ga obisao kroz desnu, kada vidim da je neko retardiran nemam zivaca da se ubedjuje.
Posto na autoputu osim brzine vozim po propisima, znaci desna traka, leva za preticanje, a drzim recimo 160 na tempomatu desava mi se da prolazim likove koji jasu levu sa ~120.
Znaci prazan put nigde nikog osim njega i meni i covek jase levu.

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od Day Walker »

Ahahaha pisao ti za ne davanje migava? Ahhahaha :rofl:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

To i jeste za kaznu ili je barem ranije bilo. Mada nikada nisam video znakove koji bi oznacili da se levom trakom ne vozi...

@Dw, veruj mi, i ja sam izneverovao :D Otvoreno sam ga pitao:" Da li me ti sada zajebavas?", gde se on naljutio, pa sam mu na kraju rekao da, ako je dokon, nadje nesto smislenije da radi...Naravno, pandur na motoru...
Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Xepoj87 napisao:Dakle, dosli smo do zakljucka da se ovde zakon prilagodjava zeljama korisnika.

Da vas vidim da li ste takve mudonje u isterivanju pravde kada vam pisu kazne, da li objasnjavate panduru da je to normalno, i da puna ne postoji kada vidis da nema nikoga...
Ili bude brate, kume, pobratime, tetki lek, mlada me ceka u crkvi, umire mi cukundeda, i slicna ulizivanja...

Ja cu sledeci put panduru da kazem da je ok da ne dajem migavac kada skrecem, jer znam sta radim, pa mi onda vasom logikom, verovatno nece pisati kaznu, kao pre par dana...
I da, sada ce verovatno svi ovde reci kako se oni ne vade, nego hrabro popiju zapisnik...

Tapatok za Vindovz
Nisam napisao da je to pravilno ili po propisima i ako popijem kaznu, sam ču je platiti, samo kažem da treba voziti sa uključenim mozgom ili kako kažem vozim po pameti a ne po propisima.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Uz duzno postovanje, ali tebi recimo, milion drugih vozaca treba da veruje da si ti dovoljno pametan, da znas nesto bolje od zakona, i ljudi koji su ih pisali?

I ja sada svakom na putu treba da verujem da zna sta radi dok krsi zakon? Ja zaista ne kapiram to vase rezonovanje, kao da pisete iz neke kutije na kojoj pise "JA i moja persona".

Odmah da se razumemo, ja sam ovde najverovatnije najslabiji postovaoc zakona.
Ali to ne znaci da kada krsim zakon, ja mislim da sam kralj, car, da je u stvari moja rec zakon, i da kada mi neko jebe mater zato sto sam iz trake za pravo, skrenuo levo, ja mislim da nema za sta da mi kenja...

Tapatok za Vindovz
Poslednja izmena od Xepoj87 u 20 Sep 2014, 10:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Sta ti je tu toliki problem? Zakoni su pisani ne za prosek, nego za najnize zajednicke cinioce drustva. Meni ne treba zakon da bih znao sta valja a sta ne, to maniaxxx i hoce da kaze. Ne treba ti nikome da verujes nista, ni zakon ti ne garantuje da te budala za drugim volanom nece ubiti negde.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Ne razumeš me, ne tvrdim da znam najbolje ili bolje od zakona, ali mislim, da i sam znaš da nisu sve pune crte uvek sa rezonom postavljene, nisu i sve isprekidane sigurne za preticanje, nisu sva ograničenja pametna ( nekad vozim i manje od ograničenja ), znači, JA vozim kako MISLIM da je sigurno i izpravno ( a da pravim prekršaje, pravim ), a ne držim se predpisa ko konj sa plašnicama ( ne znam kako se kaže pravilno na srbskom jeziku ono što imaju konji na očima da ne mogu gledati ustranu ). A sam sam odgovoran za svoje prekršaje i NIKO osim naravno policije nema pravo da meni krati pravo na moj način vožnje dok, naravno, ne ugrožavam njega ili bilo koga. A to je baš slučaj u snimku, code je bio ugrožen a onaj u kamionu ne bi bio pa makar ga stvarno preticao preko pune...

Dodao si zadnji pasus dok sam pisao, nigde nisam napisao, da mislim da su svi moji postupci pravilni, pravim greške, neke namerno neke slučajno, ali point nije u tome
Poslednja izmena od maniaxxx u 20 Sep 2014, 10:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Upravo sto sam gore i pomenuo. Svasta mi smatramo normalnim i slicno, ali zakon je tu za sve, bas da ne bi imali divlji zapad, gde svako sam rezonuje sta je ok, a sta nije.
Ja znam sta mi on govori, nisam retardiran, kao sto sam rekao, ja jos gore vozim, sto se zakona tice, ali to apsolutno meni ne daje pravo da kazem da sam ja u pogledu drustva, normalan, i savestan vozac, kojeg drugi ugrozavaju dok sam u prekrsaju.

Tapatok za Vindovz
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Kad sam ja rekao da sam normalan i savestan vozač :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

I izpada da je code preticao u nepreglednoj krivini sa dve pune crte i slično a ne da ja na PREGLEDNOM delu puta malo zgazio punu crtu....za mene to nije prekršaj, nikakav. Znači ako je u krivini isprekidana crta možeš preticati koliko te volja, nema veze što se ne vidi, ali ne praviš prekršaj... :mrgreen:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Niko nista od toga nije rekao, niti je iko preuvelicavao njegov prekrsaj, a smanjivao kamiondzijin.

Treba tu dosta faktora u prici uzeti u obzir, a ako ih sve iznesem, ispasce da branim kamiondziju, za kog apsolutno smatram da je magarac sto ga je isekao.
Ima na par mesta u krivini isprekidana, i tu je veoma slab ugao krivine, a preglednost odlicna.

Tapatok za Vindovz
Poslednja izmena od Xepoj87 u 20 Sep 2014, 10:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Kad bi se zakon postovao od svih u potpunosti, trecina kola ne bi bilo na ulici nego pod presom, a jos jedna trecina u servisu. Mozemo mi sad da filozofiramo do sutra ko je vise u prekrsaju ovde ako smo dokoni, ja ne vidim razlog da se o svemu mora imati misljenje i to tvrdo misljenje.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Samo nepriznavanje realnosti, istu nece promeniti. Da je pandur bio iza, verujem da bi obojica popasli kazne.

Evo, na okupljanju me potseti da ti izlozim sta sve treba uzeti u obzir na onom snimku, ne zakonski, nego prakticno.

Cinjenica je da je kamiondzija kreten, ali je i cinjenica da ove situacije ne bi bilo da je i code postovao zakon.Eto, ako cemo bez isterivanja pravde...Dakle, ne smatram ja da je code za lomacu, nego da snosi deo odgovornosti za nastalu situaciju. I ni u jednom trenutku nisam rekao da kamiondzija nije slepac sto ga je isekao.

Ja ti kazem da bih na oba mesta, ja dobio zelju da prebijem ovog drugog... Naravno, zato sto bih na svakom mestu smatrao da je ovaj drugi vise u krivu od mene, jer naravno, to sam ja :)

Tapatok za Vindovz
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Još jednom, koji tačno zakon je kršio Code...osim pune crte, ali codetovo kršenje zakona ( i to je vrlo relativno ) ne daje moronu prava da pokuša da ga ubije....tu je point svega....codetovo "kršenje" nije povečalo opasnost za nikoga a potez kamionđije jeste, i to dobrano.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Sad vala i ti tupis. Strogo tehnicki gledano, kamiondzija je nacinio daleko manju kolicinu daleko manje ozbiljnih prekrsaja, kad vec hoces strogo po zakonu
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Zapoceo je preticanje dok je drugo vozilo jos uvek preticalo. To je tih par kljucnih sekundi, koje bi dovele do toga da code vidi kamiondzijin migavac, i saceka svoj red za preticanje.
Kamiondzija je video e klasu kako ga pretice, video da nema nikoga vise ko pretice, onda pratio pogledom e klasu, i cim je prosla, dao migavac i krenuo u preticanje. Ima tu mnogo faktora loji su na strani kamiondzije, i koji mogu da barem malo razumevanja uvedu u njegov bahati postupak. Ali zato sam i rekao da necu da razlazem ovde, jer ce ispasti da branim njega.

Tapatok za Vindovz
Odgovori