Dueli u klasama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Re: Vesti iz domaće i svetske auto-industrije

Post od kvcali »

brzina i ubrzanje ne zavise samo od motora, procitaj tekst gore
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kvacali opusteno, Opel je sranje i moras to da prihvatis! :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

@Floyd
Kvcaliju sam odgovorio za zeperfs, mada je možda pitao i tebe za sport auto...ne znam.

@Opelaši

Ne cepajte živce za par desetinki. Odlična je Insignia u celini ali OPC zbog težine i potrošnje i nije najbolja verzija Insignie. Meni lično su je malo pokvarili estetski redizajnom, ja je ne bih dirao ništa kao što Calibru nisu dirali sve vreme.
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

za tezinu se slazem, neoprostivo je teza bar 200kg ;)

calibru su dirnuli i to 2 puta, prvo 95. minimalno i pred sami kraj, kroz last edition
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Xepoj87 napisao:Ako taj auto zaista ne moze Draganu da pobegne,tesko da je istina da ide 5.9 do 100.
Zaboravio si da je Draganov klio sada mnogo brzi jer ima lip od VW. :mrgreen:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

I astra i insignia su fatass automobili. :kezo:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Realno.. Dal da bi vremenom bili sve brzi dok trule ili da duze traju jer ima vise materijala za truljenje :kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Nema više truljenja, vidiš da nalivaju 100-200 kila zaštite... ;)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

:kezo:

ja sam samo hteo da napomenem paradoks, jer je to ipak po opelu top varijanta. stvarno je najveci problem oboma samo zato sto su preteski. i da astra opc ima 150kg manje, sa onim motorom, mnogo stvari bi drugacije izgledalo...
328i ima pogon na zadnje tockove, i zato u odnosu na bilo koji fwd auto sprinta od nule sa odredjenom prednoscu, i ja verujem da do stotke stize za tih 6s. kasnija medjuubrzanja to pokazuju, kasnije je u rangu automobila koji do stotke stizu bar pola sekunde kasnije. i brzi je od mog auta, ali da ne otvaram nepotrebnu diskusiju kad i kako, dovoljno je da je brzi, performansama uglavljen izmedju klija i megana rs.
ova insignija meni odlicno izgleda i stvarno mislim da su joj mogli dodati jos par desetina ks, ne bi to u generalnoj slici na toj tezini napravilo nesto posebno, ali bi bili dobar argument nekome da ga kupi...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Vesti iz domaće i svetske auto-industrije

Post od Floyd »

Day Walker napisao:Opel je sranje i moras to da prihvatis! :)
Nije...sa Fiatovim motorom je sasvim ok, sto si osetio i sam :mrgreen:

Fora sa ovim OPC-om je sto kupovinom tog auta imas skupo odrzavanje (brembo i sl.), udobnost trkalice (recaro, 20" felne, specificno ogibljenje...), potrosnju supersportiste a performanse prosecnog automobila.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Da li ti smatras da prosecan auto ide do 100km/h 6,5s ili 10+? :)
Zaboravljate da ne voze svi bmw ili jos bolje, vrlo je malo onih koji imaju mogucnost da voze auto od 100+ konja (globalno gledano)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nisam mislio prosecan u kontekstu broja takvih na ulici nego nesto drugo...
BMW 325d, 328i, 330d, 335i, 335d, Mercedes C300 i C350 CDI, C350 benz, Audi A4 2.0 i 3.0 TFSI, 3.0 TDI, Passat 3.6 V6 itd.
Sve su to "prosecni" automobili koji u vecini izgledaju sasvim obicno za razliku od namunjenog OPC-a a idu slicno ili mnogo bolje od njega a svi navedeni su i slabiji od njega.

A izvini, ne mogu da ga poredim sa Puntom jer je OPC cenom blizu vecini gore navedenih modela.
Uostalom, da ostavimo cenu po strani, OPC pretenduje da bude top sportski model a to nije iako tako izgleda.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Sumnjam da 325d opremljen kao vectra opc može da bude konkurentan sa cenom. I čini mi se da je po gabaritima adekvatno poređenje sa peticom.

Malo realnosti ne bi škodilo.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Floyd napisao:Nisam mislio prosecan u kontekstu broja takvih na ulici nego nesto drugo...
BMW 325d, 328i, 330d, 335i, 335d, Mercedes C300 i C350 CDI, C350 benz, Audi A4 2.0 i 3.0 TFSI, 3.0 TDI, Passat 3.6 V6 itd.
Sve su to "prosecni" automobili koji u vecini izgledaju sasvim obicno za razliku od namunjenog OPC-a a idu slicno ili mnogo bolje od njega a svi navedeni su i slabiji od njega.

A izvini, ne mogu da ga poredim sa Puntom jer je OPC cenom blizu vecini gore navedenih modela.
Uostalom, da ostavimo cenu po strani, OPC pretenduje da bude top sportski model a to nije iako tako izgleda.
Svim tim gore navedenim dodaj M paket, Amg paket i S line :)
I videces kolika je zapravo razlika. OPC je neki uvodni "dostupni" model. Naravno, svi mi imamo drugacije ukuse, pa tako neko voli namunjenije a neko smirenije linije
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

ftj napisao:Malo realnosti ne bi škodilo.
Nema tu niceg nerealnog, 325d je jedan "obican" cetvorocilndricni dizel BMW koji bi mogao da se nosi sa namunjenim Opelom V6 benzincem, koji je 100ks jaci od njega.
Necemo sad o ceni dodatne opreme jer je glupo da svaku diskusiju svedemo na to.
Vec se diskutovalo i zakljucilo se zasto je neka oprema kod Merca skuplja nego ista takva kod Opela ili Honde...ovde pricamo o performansama.
I GTR je duplo jeftiniji (ne 20%) od SLS AMG-a pa ne vidim da mu je to problem da bude BRZI od njega i time "odbrani" znacku koju nosi i snagu motara koji poseduje.

A Insignia nikako nije u klasi sa 5icom ili E klasom.
Day Walker napisao:Svim tim gore navedenim dodaj M paket, Amg paket i S line :)
I videces kolika je zapravo razlika. OPC je neki uvodni "dostupni" model. Naravno, svi mi imamo drugacije ukuse, pa tako neko voli namunjenije a neko smirenije linije
Poenta je sto ce i bez tog paketa, neki dekica u A4 3.0 TDI klotari, da ostavi u prasini tebe u OPC-u zajedno sa Brembo kocnicama, Recaro sedistima i V6 benzincem od 325ks.
A kao sto rekoh gore, cena nema veze sa promasajem koji je Opel napravio.

Volim i ja Alfu kao ti Opel ali mi nije problem da kazem da nemaju V6 benzinac dostojan 159ke ;)
Odgovori