Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
Jel Pristina oficijelno srce Srbije...jeste.
Zasto neko ko je drzavljanin Srbije, nemoze da boravi na bilo kom delu teritorije R. Srbije?
Neka vlast posalje srpsku policiju na aerodromu u Pristini i onda ce Srbi njima pokazivati pasose.
Ja ne idem tamo niti planiram ali tvoja izjava je cist populizam.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Zasto neko ko je drzavljanin Srbije, nemoze da boravi na bilo kom delu teritorije R. Srbije?
Neka vlast posalje srpsku policiju na aerodromu u Pristini i onda ce Srbi njima pokazivati pasose.
Ja ne idem tamo niti planiram ali tvoja izjava je cist populizam.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Eh, nek pošalje srpsku policiju... pa nažalost ne može da je pošalje, znaš i sam kako stoje stvari. Kosovo je trenutno pod okupacijom albanskih terorista i svako korišćenje njihovih usluga ili robe znači da im se indirektno daje podrška i legitimitet.
Nemoj pogrešno shvatiti ovo što sam napisao, nema veze sa tobom, već sa ljudima koji to rade.
Nemoj pogrešno shvatiti ovo što sam napisao, nema veze sa tobom, već sa ljudima koji to rade.
Ђенерал Јанковић
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Momci nema potrebe za ovakvim komentarima
Ja se najdublje izvinjavam za uvodjenje ovakve pometnje. 

Razumem ja tvoj stav jer se ni moj ne razlikuje mnogo.
Kad sam dosao u CH na kursu jezika sam imao zucnu raspravu sa dva albanca jer smo na nekoj vezbi predstavljanja maticne zemlje crtali konture iste i pisali zemlje sa kojima se granici.
Ja sam naravno nacrtao zvanicnu konturu Srbije i tako je rasprava krenula...
Stav je jedno ali cinjenice su drugo i ja a ni drzava nemamo pravo da sudi ljudima koji idu tamo
Kad sam dosao u CH na kursu jezika sam imao zucnu raspravu sa dva albanca jer smo na nekoj vezbi predstavljanja maticne zemlje crtali konture iste i pisali zemlje sa kojima se granici.
Ja sam naravno nacrtao zvanicnu konturu Srbije i tako je rasprava krenula...
Stav je jedno ali cinjenice su drugo i ja a ni drzava nemamo pravo da sudi ljudima koji idu tamo

Ok!
Generalno, izbegavam političke teme na mestima koja nisu za to, ali ovde se osećam "među svojima", pa sam ipak dozvolio sebi par komentara.

Generalno, izbegavam političke teme na mestima koja nisu za to, ali ovde se osećam "među svojima", pa sam ipak dozvolio sebi par komentara.

Ђенерал Јанковић
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Odlicno je sto se osecas kod kuce, to mi je stvarno drago, ali smo od pocetka ovaj forum zamislili bez politike i tako i treba da ostane. Zato molim vas bez politicarenja, da ne kvarimo sveukupnu atmosferu. Hvala.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Politika se umesala i u vazdusni saobracaj, tamo gde joj mesto nije.
Godinama nema saradnje izmedju kontrola Erdzan (Turska Republika Severni Kipar) i Nikozija (Kipar). Avionima se cesto izdaju pogresne instrukcije (neusaglasene), namerno ili slucajno. Posto Kiprani ne priznaju Severni Kipar, tako se prave da ne prepoznaju ni njihovu kontrolu, te pilotima daju instrukcije da kontaktiraju razne druge kontrole po Turskoj koje nisu nadlezne za saobracaj u tom sektoru. Dve kontrole daju instrukcije, jedna za snizavanje, druga da se drzi nivo krstarenja...
Piloti koji nisu familijarni sa procedurama iznad Kipra, cesto upadaju u zamku i bezbednost biva ugrozena.
Inace, u avionu se nalaze 2 VHF radio stanice i ovde se u isto vreme odrzava veza sa Erdzanom i Nikozijom, a ako se ide ka Libanu, i sa Bejrutom, tako da je to jedna velika Rasomonijada.
Nova crna rupa u Evropi postaje Kosovo. A, o cemu cu postovati neke dokumente ako bude interesovanja. Normalno, samo u okviru avijacije
Godinama nema saradnje izmedju kontrola Erdzan (Turska Republika Severni Kipar) i Nikozija (Kipar). Avionima se cesto izdaju pogresne instrukcije (neusaglasene), namerno ili slucajno. Posto Kiprani ne priznaju Severni Kipar, tako se prave da ne prepoznaju ni njihovu kontrolu, te pilotima daju instrukcije da kontaktiraju razne druge kontrole po Turskoj koje nisu nadlezne za saobracaj u tom sektoru. Dve kontrole daju instrukcije, jedna za snizavanje, druga da se drzi nivo krstarenja...
Piloti koji nisu familijarni sa procedurama iznad Kipra, cesto upadaju u zamku i bezbednost biva ugrozena.
Inace, u avionu se nalaze 2 VHF radio stanice i ovde se u isto vreme odrzava veza sa Erdzanom i Nikozijom, a ako se ide ka Libanu, i sa Bejrutom, tako da je to jedna velika Rasomonijada.
Nova crna rupa u Evropi postaje Kosovo. A, o cemu cu postovati neke dokumente ako bude interesovanja. Normalno, samo u okviru avijacije

Zar nije naša kontrola nadležna i za Kosovo ?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Samo je NATO kontrola je od 1999. zadužena za Kosovo. Prelet pokrajine uopšte nije dozvoljen, osim ako se sleće u Prištinu ili poleće iz nje (uz prethodnu dozvolu NATO-a). Na http://www.flightradar24.com se to lepo vidi - svi tranzitni letovi zaobilaze ovaj deo zemlje. Amerikanci su u Bondstilu napravili nešto kao Gvantanamo i to je (skoro) cela suština priče oko Kosova... Najpametnije što bi Srbija sada mogla da uradi je da im ponudi i neku bazu u ostatku Srbije, a oni da nam dozvole da regulišemo pitanje terorista i ilegalnih imigranata. I da konačno prestane "hladni rat" koji postoji između nas. Oni godinama već sugerišu takvu mogućnost, ali naši političari su ili glupi, ili naivni, ili možda samo neiskusni. Uz samo malo mozga, za tri dana bi se rešio i problem Kosova i ušli u EU. Ali, onda više nismo neutralni, već postajemo američki saveznici (što nekim zadrtim likovima smeta, a ja mislim da je jako dobro). Čak nikada ne bismo morali ni da uđemo u NATO (takva kombinacija je bolja i za nas i za Amere iz više razloga)... Uh, evo prestajem sa politikom, i vraćam se na vazdušni saobraćaj.
Da ja letim iznad Kipra, ne bih turske okupatore zarezivao 2%... Pa tu je Kiparska (grčka) kontrola, kao i grčkom Kipru izrazito prijateljski Izrael (osećam da imaju bolje radare od svih u regionu
.
Uh... zaboravih da ti Zuzazu letiš _za_ Turke....
Pazi da te ne zvekne neka raketa jednog dana... meni ovo novo izraelsko-kiparsko savezništvo deluje vrlo ozbiljno.
Iskreno se nadam da će Grci jednog dana uspeti da oslobode okupirani deo Kipra.
Da ja letim iznad Kipra, ne bih turske okupatore zarezivao 2%... Pa tu je Kiparska (grčka) kontrola, kao i grčkom Kipru izrazito prijateljski Izrael (osećam da imaju bolje radare od svih u regionu

Uh... zaboravih da ti Zuzazu letiš _za_ Turke....

Ђенерал Јанковић
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Sam si dao odgovorsnork napisao: Da ja letim iznad Kipra, ne bih turske okupatore zarezivao 2%... Pa tu je Kiparska (grčka) kontrola, kao i grčkom Kipru izrazito prijateljski Izrael (osećam da imaju bolje radare od svih u regionu.
Uh... zaboravih da ti Zuzazu letiš _za_ Turke....![]()
![]()
![]()

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je luksuzni privatni avion kojim će moći da putuje na turnire širom sveta.
Đoković je postao ambasador kompanije "Bombardier", trećeg najvećeg proizvođača aviona na svetu i više neće morati da čeka u redu na redovnim letovima.
http://sport.blic.rs/Tenis/211316/Djoko ... atni-avion

Đoković je postao ambasador kompanije "Bombardier", trećeg najvećeg proizvođača aviona na svetu i više neće morati da čeka u redu na redovnim letovima.
http://sport.blic.rs/Tenis/211316/Djoko ... atni-avion

Posetite www.garaza.rs !