Kočione pločice
Re: Kočione pločice
Za sutra sam zakazao zamenu zadnjih diskova i pločica, Bendix setovi. Ima li neko nešto da kaže za Bendix? Ili neka ćuti zauvek 

Mislim da se pre firma zvala Jurid Bendix. Pa su se verovatno odvojili. Ja imam Jurid plocice na Altei i napred i pozadi ako to ista znaci. Prezadovoljan sam.
Tapatalk Post
Tapatalk Post
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Kod mene su samo pločice Bendix, Road House diskovi. Posle godinu i po dana - prezadovoljan.
Sloba napisao:Pre par dana sam zamenio prednje kočione diskove i pločice. Na kolima su bile fabričke Bosch pločice sa odrađenih 65.000 km. Po slobodnoj proceni mogle su gurati još 5.000 km. Diskovi su takođe mogli još gurati, sa ili bez obrade, ali sam ih zamenio s obzirom da nije veliko ulaganje. Diskovi su koštali 4.000 dinara, (Road House), pločice 2.200 dinara (Bendix).
OK, javiću utiske.
Ne bi ih inače birao, ali mi odgovara cena delova i zamene, sve na jednom mestu, i to ovlašćeni servis.
Ne bi ih inače birao, ali mi odgovara cena delova i zamene, sve na jednom mestu, i to ovlašćeni servis.
Jel ovo zrelo za zamenu?
Imam Ate nove prednje i zadnje, al ne znam dal je vreme ili ovde ima jos mesa. Ovo je prednji desni tocak.

Meni se čini da je zrelo za zamenu.
One moje Bendix još se nisu razradile, počelo je nešto da škripi (kao metal na metal) i to kad se blago pritisne kočnica. Tek se farba skinula sa diskova.
One moje Bendix još se nisu razradile, počelo je nešto da škripi (kao metal na metal) i to kad se blago pritisne kočnica. Tek se farba skinula sa diskova.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Kočione pločice
Plocice su ti koliko se vidi sa slika u fazi raspada, prednje. Diskovi bih rekao ok da su.
Prednje ATE izdrzale skoro 60kkm na automatiku od 1,7t.
Mnogo je na otvorenom, pa ih to cuva.
Stavljene nove. Diskovi i dalje savrseni.
Pre par dana i na drugu E stavih Ate+Ate kombinaciju, pa cekam da legnu. Od sad iskljucivo za sve samo Ate.
Pre par dana i na drugu E stavih Ate+Ate kombinaciju, pa cekam da legnu. Od sad iskljucivo za sve samo Ate.
Neo napisao:Jel ovo zrelo za zamenu?Imam Ate nove prednje i zadnje, al ne znam dal je vreme ili ovde ima jos mesa. Ovo je prednji desni tocak.
![]()
Jedino se na ovoj slici koliko toliko vidi, ovo ti je otprilike pola mesa od debljine plocica kad su nove, neki minimum je 2 mm mesa, ali je glupo cekati vise od 3mm, ako si stedljiv. Cenim da ti imas 5mm, nove su oko 10 mm, zavisi kako koje...
Mozes da ih menjas, ali zavisi koliko se brzo i trose, na Astri G sa ovoliko mesa, ja sam vozio bar 30.000km, imam bas slike koliko su se potrosile, u medjuvremenu, a mogu i da slikam stare ploice, skinute na 90.000km, koje sam naravno sacuvao, za rezervu...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
NexT napisao:Prednje ATE izdrzale skoro 60kkm na automatiku od 1,7t.

Hvala na odgovorima, teracu ga da mi zamene sledece nedelje.
Bax, ko zna kakve su zadnje, mirniji sam kad sve zamenim. Hvala!
Bax, ko zna kakve su zadnje, mirniji sam kad sve zamenim. Hvala!
Bolje neka ti pogledaju tamo, ovako sa slika nije baš jasno.
Vazi. 

Neo imaš li u s. knjižici zabeleženo kad su ove stavljene?
Ne, sa ovim sam kupio auto.