2WD ili 4WD?

Tehnička pitanja i objašnjenja
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: 2WD ili 4WD?

Post od trojanac »

Hehe, bas tako Heroj. Da ne pricam o finansijama, ali ovo sto vi predlazete je naucna fantastika u mom slucaju. :)

HTC WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Duzni metar grejnog kabla od 60W sam platio pre par godina oko 3 evra. Ja to koristim za oluke i jos neke stvari.

Za 100 evra moze se pokriti povrsina od 5-8 m2, ne racunajuci rad i materijal za zavrsni sloj.

Nije to tako skupo kao sto izgleda ali jeste zahtevno da se uradi ovako naknadno. Nije tehnicki neizvodljivo ali nije svakako lako kao kada se planski ugradi.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Dakle,za izlaz iz garaze od 10m,sirine 2.5m treba sigurno 500e ako sam ja dobro skapirao?
Ti grejni kablovi moraju ici ispod poda,mora se lupati,pa opet betonirati i da li isti moraju biti na povrsini ili greju dovoljno da zagreju sam beton?
Da li su isti sigurni u smislu izolacije,da ne zvizne nekoga struja posle 5 godina?
Takodje,koliko struje to trosi?
Pored toga,treba organizovati celu zgradu da u istom ucestvuje,a barem kod mene u zgradi je to maltene nemoguca misija...
Ali nevezano za to,zanima me ovo gore licno.

To je ovo?:
http://www.rovex.rs/zastita/rampe.html

Koliko vidim,trosi oko 200W/m2,ako uzmemo da prosecna staza ima 25m2,to je brutalno mnogo struje...
Moguce da sma omasio negde u racunici,jer mi je ovo totalno nerealno... Da je do 500W po celom prolazu,bilo bi mi realno,a ova moja racunica mi nekako bas svemirska...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Pogledajte na 5.00 kako se penje uz led

http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ne mora da se stavi grejanje cele staze, tipicno je dovoljno na mestima gde se pokrece i/ili zaustavlja auto, u situaciji kao na slici gore pri vrhu sirine staze i duzine jedno 3-4 metra.
Kada je vise vlasnika u igri, sve je kompikovano na kvadrat oko organizacije i kasnije raspodele troskova.

Samo navodim tehnicko resenje za takve situacije.

Potrosnja struje je instalirana snaga grejaca u W pa puta broj radnih sati, u kWh.

Kabl je specifican za tu namenu i potpuno je elektricki zasticen i moze cak i u vodu.

Mogu da se proslicuju uzani kanalici sirine 10tak mm i dubine oko 5mm u koje se postavi grejni kabl u obliku puza ili spirale i odozgo zalije adekvatnom masom, recimo sitnozrnatim betonom u tankom sloju.

Pomenuti rovex je visekratno skuplji od cene u specijalizovanim prodavnicama, ali to je to.

Moze da se postavi i vodeni grejac, izmenjivac toplote, takodje u obliku puza a da se poveze na neki postojeci sistem grejanja, recimo podstanicu gradske toplane pa da se tako dobija energija za zagrevanje.

Uglavnom, svaka naknadna ugradnja je komplikovanija i skuplja nego da se u startu projektom predvidelo kada se vec zna da se zgrada nalazi u zoni zimske klime.

Kako god, kada je vec tako napravljen prilaz kolektivnoj garazi postoji sansa za problem zimi koji ce se ponavljati svake godine pa ili trpeti ili resavati nekim tehnickim metodom.

Ovo sa grejacem je samo jedna ideja moguceg resenja. Potrosena energija kosta ali se dobija komfor i smanjuje rizik od moguce stete na vozilima.
Za energiju se moze unapred proceniti trosak a za stetu na vozilu pitanje je vredi li rizika ako su iole skuplja vozila u pitanju.
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Post od MilisaV »

kod mene u garaži grejači su postavljeni samo onuda kuda idu točkovi...

plus ne rade stalno nego samo dok se sneg ne otopi.
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ok, otišli smo predaleko od teme.
Ja sam postavio pitanje vezano za raspravu da li je bolje voziti u napred ili u nazad, kad je u pitanju izlaz iz garaže, pod nagibom, u zimskim uslovima. Dobio sam odgovore, tako da se može nastaviti sa razmenom mišljenja i iskustava u vezi vožnje automobila sa pogonom na prednjoj ili zadnjoj osovini.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ima li sta gore nego kad moderator zapocne offtopic? :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

:kezo:
Posetite www.garaza.rs !
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Koja je razlika izmedju 4wd i 4wd lock?

Kolega ima Suzuki Jimny i ne znam koja je razlika izmedju izmedju ova dva moda.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Na jimmyju verovatno znači pogon po potrebi i permanentni pogon na sva 4 točka.

Kod nekih drugih može značiti zaključavanje centralnog diferencijala.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Zabavno je ovih dana, komsije okolo ciste parkinge lopatama kako bi usli i izasli sa parkinga, a ja razvalim sneg sa 4x4 :)
Ahhh, priceless :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

:pivo: :pivo: :pivo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Zabavno je ovih dana, komsije okolo ciste parkinge lopatama kako bi usli i izasli sa parkinga, a ja razvalim sneg sa 4x4 :)
Ahhh, priceless :)
BMW grtalica edition :)

Ja licno nemam problema sa snegom jer covek koji odrzava zgradu veoma detaljno i redovno cisti prilaz garazi (valjda zato sto i sam vozi BMW :mrgreen: )
Odgovori