DPF i regeneracija
Re: DPF i regeneracija
I na Mercu radi veoma slično kao kod Fiata i većine ostalih proizvođača automobila, odnosno pokrenuće regeneraciju ukoliko je potrebno.
- zrnkemiki
- Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
- Garaža: Audi A5 2.0 190KS
I kod mene je Fiatov motor.
Prilikom svake regeneracije, bilo da je radi u gradu ili na otvorenom, poveca mi potrosnju, i onda dolazim dk zakljucka da prilikom svake regeneracije ubrizgava gorivo.
Generalno praktikujem da povremeno, tipa 2 mesecno kada se vozi po gradu, da izvezem auto i obrnem krug do aerodroma, da malo izbaci taloga, i da odradi tada regeneraciju, jer obicno mi se desi da je zapocne kada pridjem kuci a vracam se recimo iz grada, i onda krece vozikanje dodatno, najgore sto me bude sramota kada mi radi regeneraciju u gradu, to cadi nenormalno, pogotovo kad se malo gas stisne
Sent from my GT-I9505
Prilikom svake regeneracije, bilo da je radi u gradu ili na otvorenom, poveca mi potrosnju, i onda dolazim dk zakljucka da prilikom svake regeneracije ubrizgava gorivo.
Generalno praktikujem da povremeno, tipa 2 mesecno kada se vozi po gradu, da izvezem auto i obrnem krug do aerodroma, da malo izbaci taloga, i da odradi tada regeneraciju, jer obicno mi se desi da je zapocne kada pridjem kuci a vracam se recimo iz grada, i onda krece vozikanje dodatno, najgore sto me bude sramota kada mi radi regeneraciju u gradu, to cadi nenormalno, pogotovo kad se malo gas stisne

Sent from my GT-I9505
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Meni ne cadi, al to je verovatno do trenutnog stanja dpfa
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- zrnkemiki
Jel si probao malo da mu nabijes gas u toku regeneracije?
Ne cadi ni meni konstantno, zacadi za vreme regeneracije, kada ga turiram, ili mu potopim gas, mada i tu ima osciliranja, nekad zacadi mekad ne
Sent from my GT-I9505
Ne cadi ni meni konstantno, zacadi za vreme regeneracije, kada ga turiram, ili mu potopim gas, mada i tu ima osciliranja, nekad zacadi mekad ne
Sent from my GT-I9505
- Day Walker
DPF i regeneracija
Kad radim regeneraciju ja vozim na 3500+ obrtaja 
Tako da sam gledao i dima nema cak ni u mestu kad ga turiram tokom regeneracije

Tako da sam gledao i dima nema cak ni u mestu kad ga turiram tokom regeneracije
Brzine idu u H-a !!!

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ako bih samo mogao da ovde ubacim svoj trade marko trol za ovakve prilike, hvala:
meni auto da to radi, ja bih ga zapalio
meni auto da to radi, ja bih ga zapalio

- Day Walker
Zato vozis kolica za super market 

Brzine idu u H-a !!!

- Rakhil
E, aj mi prebacis neke slike na telefon....oh wait.... 

- Day Walker
- Rakhil
Gde i tvoj slot za memorijsku karticu 

- Day Walker
Poželjno je da se auto kreće u toku regeneracije.
Tapatalk
Tapatalk
- zrnkemiki
Naravno..
@DW Ne zaboravi da si ti uzeo novu Corsu, i da je presla koliko je presla, ja sam vec na 160k, tako da i DPF ne moze vise da se ocisti skroz, kod mene zacadi na pocetku regeneracije, posle on nju radi ali dima ima samo kada mu potopim gas, i to ne nesto puno dima, ovo na snimku je minut-dva nakon sto je poceo. Za sada DPF radi bez problema, nervira jedino regeneracija jer nije dobro prekidati je ali je ne radi toliko cesto. Ali ipak, mozda ga i iscupam
@DW Ne zaboravi da si ti uzeo novu Corsu, i da je presla koliko je presla, ja sam vec na 160k, tako da i DPF ne moze vise da se ocisti skroz, kod mene zacadi na pocetku regeneracije, posle on nju radi ali dima ima samo kada mu potopim gas, i to ne nesto puno dima, ovo na snimku je minut-dva nakon sto je poceo. Za sada DPF radi bez problema, nervira jedino regeneracija jer nije dobro prekidati je ali je ne radi toliko cesto. Ali ipak, mozda ga i iscupam

Zaaaar DPF nije ekološki filter?
Koja je poenta istog ako pri regeneraciji ispljune van sve ono što je u sebi sakupljao kao ne bi izašlo van?
Koja je poenta istog ako pri regeneraciji ispljune van sve ono što je u sebi sakupljao kao ne bi izašlo van?