Vožnja na gas - vaša iskustva
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Vožnja na gas - vaša iskustva
Ne, nego verovatno točiš na nekoj ispravnoj ili dobro podešenoj pumpi koja staje sa sipanjem na najmanji "znak" ventila. Isto se i meni dešava na nekima, stane u sekundi i to je to, nema dalje, nema "drndanja". No, takvih je malo.
Tapatalk
Tapatalk
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Vožnja na gas - vaša iskustva
Blokada reaguje, ali reaguje prerano, ne na 80% popunjenosti rezervoara i zbog toga sam je par puta ignosrisao, posle čega bi se pištolj utišao i nastavio da sipa još par litara, sve maksimalnog kapaciteta, odnosno 80% rezervoara.dunx81 napisao:Da li to znaci da punjenje pod uslovima kao sto je Sloba opisao (Europetrol) dovodi u pitanje samu ulogu blokade jer ista ne odreaguje?
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Na plin se kuva...tako da, od juce vozim sporet. Mislio sam da ovo nikad necu da uradim, al eto...
AC Stag 4 komp, tomaseto isparivac, Rial dizne, toro boca 600x200, kapacitet 43 litra, gepek ostao ravan, ne mora da se izdize, ventil za tocenje ispod poklopca rezervoara.
Videcemo kako ce da se pokaze, jedino sto sam za sada primetio da radi vrlo tiho, i da nema onog karakteristicnog zveckanja plinskih dizni koje sam cuo kod mnogih, cak se i za nijansu utisa motor kad se iskljuce benzinske dizne. Sve to se primeti kad se osluskuje uz otvorenu haubu, u sustini u autu nema nikakve razlike
AC Stag 4 komp, tomaseto isparivac, Rial dizne, toro boca 600x200, kapacitet 43 litra, gepek ostao ravan, ne mora da se izdize, ventil za tocenje ispod poklopca rezervoara.
Videcemo kako ce da se pokaze, jedino sto sam za sada primetio da radi vrlo tiho, i da nema onog karakteristicnog zveckanja plinskih dizni koje sam cuo kod mnogih, cak se i za nijansu utisa motor kad se iskljuce benzinske dizne. Sve to se primeti kad se osluskuje uz otvorenu haubu, u sustini u autu nema nikakve razlike
ma bre, taj motor je odlican za plin, nema sta da brines 

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Još Ogija da dočekamo, he, he...djiuliju napisao:Na plin se kuva...tako da, od juce vozim sporet. Mislio sam da ovo nikad necu da uradim, al eto..

Svi ćete lagano preći na šporete, ne brinite...

- djiuliju
Ogi se ne da tako lako...sve sto je gorivo skuplje, on sve iz inata toci ono najskuplje 

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Gde si ugradio?
Ja samo pratim....

Nekada mi nije padalo na pamet da otvorim ovu temu...

Nekada mi nije padalo na pamet da otvorim ovu temu...
- djiuliju
U Jagodini, kod jednog drugara. Bas sam zadovoljan kako je uradio, pedantno do poslednje sitnice, stavljao pozadi nosace za bocu, farbao ih, skidao usisnu granu da je busi...u sustini, nije mi to ni mnogo bitno, bitno da radi kako treba, al je lepo videti da neko radi pedantno i temeljno, zato sam se i odlucio za njega. A i cena je ok, 380evrica sam ja platioGrujic napisao:Gde si ugradio?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Super
Bice sada dosta lakse, znam da si planirao da ostanes na benzinu, al sto je mnogo mnogo je.

Bice sada dosta lakse, znam da si planirao da ostanes na benzinu, al sto je mnogo mnogo je.
- djiuliju
Do nekih 140-150 din za litar sam podnosio dosta dobro, ovo sad prevazilazi svaku meru...a i narednih godinu dana cu verovatno bar 3-4 puta mesecno za BG, tako da cu prelaziti vise nego inace. Bice to mozda 1500-2000km mesecno
Super, da te lepo služi plin!
Činjenica je da plin zamenjuje benzin, samo me zanima na šta će to dugoročno izaći kad je ponuda atmo motora vrlo mala.
Činjenica je da plin zamenjuje benzin, samo me zanima na šta će to dugoročno izaći kad je ponuda atmo motora vrlo mala.
- djiuliju
Hvala, hvala
Pa nije problem dal je atmo ili turbo, nego dal je direktno ubrizgavanje ili nije
Vremenom ce da se usavrsi ugradnja u motore sa direktnim ubrizgavanjem, pa ce cena polako i za to da pada
Pa nije problem dal je atmo ili turbo, nego dal je direktno ubrizgavanje ili nije
Vremenom ce da se usavrsi ugradnja u motore sa direktnim ubrizgavanjem, pa ce cena polako i za to da pada
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
To je tako trenutno, kod nas, isključivo zbog ekonomske isplativosti na duži period. Inače bi retko ko ugradio plin da mu benzin nije preskup. Mada ide plin i na turbo benzince, a usavršiće oni to još, sad sa ovim novim TSI, TCE i sličnim motorima, tako da nema brige. Dokle god nam benzin bude preskup, plin će se sve više ugrađivati, bez obzira koji motori bili.
Posetite www.garaza.rs !
Ma ziveli nama turbo/atmo "sporeti".
2001 sam prvi put gurnuo gas u auto i do sada smo, uz dva kraca prekida, divno sradjivali
2001 sam prvi put gurnuo gas u auto i do sada smo, uz dva kraca prekida, divno sradjivali