Laka teretna vozila
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Laka teretna vozila
Ja mislim Expert
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Darko nove verzije Scuda nisu produzene vec samo povisene. Gledao sam, jer imam pikapa i kombija. Trebao mi je kompromis. Ti stariji imaju produzen. Ja prvenstveno mislim na novije.
Noviji doblo, onaj od 2010, imas i 1.6 mjet verziji, maxi, nosivost 975kg. Scudo bi trebao isto da bude toliko.
Poslato sa Lumia 925
Noviji doblo, onaj od 2010, imas i 1.6 mjet verziji, maxi, nosivost 975kg. Scudo bi trebao isto da bude toliko.
Poslato sa Lumia 925
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Pug-Boxernuk napisao:Pug- boxersrdjanyo napisao:Moja firma je prodala do sad 10 Jumpy-a 1.6 HDI/90KS ,2008.
Jako,zahvalne mašine.Svi imaju preko 250kkm i još uvek im je prosek potrošnje 6litara.Nosivost blizu 800kg,3 sedišta.Moja preporuka.Mada:
-Citroen Jumpy
-Fiat Scudo
-PUG Partner su jedan te isti auto.
Fiat-Ducato
Citroen-Jumper
Ovo su tzv. veliki kombiji.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Nisi me razumeo necu ja noviji scudo, vec stariji model koji se pravio do 2006. Koji postoji u produzenoj varijanti. Takav ima nosivost 930kg.branja napisao:Darko nove verzije Scuda nisu produzene vec samo povisene. Gledao sam, jer imam pikapa i kombija. Trebao mi je kompromis. Ti stariji imaju produzen. Ja prvenstveno mislim na novije.
Poslato sa Lumia 925
Bas ovakav samo bez stakala

HDi od 90ks nema plivajuci,jaci imaju
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- Darko
A kakvo vam je misljenje o renault traficu (isti je i opel vivaro) 1.9 dci

- branja
Reno. Lep na izgled ali ne znam kakav je motor. Jbg vidis i sam i na forumu i po netu kakvi su dci. Realno lep za grad. Nadji onda mali ducato/boxer/jumper. Jedino sto 2.8 ima vecu potrosnju ali je mama ako imas neku kilazu. Ja sam vozio kangua 2002., sta znam. Doblo je za njega postavio standarde. Jumpy 2007. i 2010. oba 1.6 hdi, noviji izgled, prelepa makina. Ako gledas scudo i taj rang mislim da je najbolja opcija 2.0 td, pumpa dizna.
Kolika ti je kilaza potrebna? Posto bih zbog murije izbegavao kombi, a opet ako treba gabarita nekad, kombi je mama. Ponavljam uzmi u obzir kombi ali samo 2.8 od 128ks, taj saranjuje sve zivo.
Poslato sa Lumia 925
Kolika ti je kilaza potrebna? Posto bih zbog murije izbegavao kombi, a opet ako treba gabarita nekad, kombi je mama. Ponavljam uzmi u obzir kombi ali samo 2.8 od 128ks, taj saranjuje sve zivo.
Poslato sa Lumia 925
- branja
Da dodam: meni se svojevremeno svideo trafic i jurio sam ga ali nisam nasao po nekoj prihvatljivoj ceni. Takodje sam jurio i Transita koji je legendaran kombi. Mada evo jednon dobavljacu riknule dizne, iskesirao 800€ i sad opet nesto zeza. Tako da ako gledas reno ubaci i forda u kombinaciju. Ja sam vozio onog najmanjeg Ducata 1991., 1.9td, nikad nista. Bukvalno se raspao, a motor kao nov. Evo i sa boxerom sadasnjim ista prica, samo sto je moj cipovan + k&n filter i ume da posrce.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Kod mene u gradu imaju jedni sto su uvezli do sad mislim i preko 100 komada Traffica i Vivara, prodaju se ko alva.. Majstori imaju sve pohvale za njih, a kazu i da odrzavanje nije problem. Bar 10ak ih je kupilo u gradu, i svi su zadovoljni za sad..
Letos sam uzeo pickup Ford Transit Connect, fabrika duvana Nis je prodavala svoj vozni park, 2011 god, 1.8 tdci 90ks a nosivost 900kg. Presao sam sa njim vec 9000km i odlican je!!
Letos sam uzeo pickup Ford Transit Connect, fabrika duvana Nis je prodavala svoj vozni park, 2011 god, 1.8 tdci 90ks a nosivost 900kg. Presao sam sa njim vec 9000km i odlican je!!
- Darko
Mislim da mi je ducato vec previse veliki za grad. Suzio sam izbor na produzeni scudo i trafic/vivaro, nekako mi je sve ostalo ili malo ili veliko.. Deluje mi dovoljno do 2.0 litra motor. Sad vozim u kediju 2.0 sdi 69ks i u doblu 1.2 benzinac 65ks i rade mi besprekorno posao, nemam potrebe da velikim motorima i velikim potrosnjama i registracijama.
Roba mi nije gabaratna. Hrana spakovana u kutije ili piće u paketima, samo sto je nekad ima previse za manji "van" pa bi mi dobro doslo malo vece vozilo zbog manje tura i lakseg utovara/istovara.
Za sad ili scudo/expert/jumpy 2.0 hdi 90ks ili vivaro/trafic 1.9 dci 82ks
Roba mi nije gabaratna. Hrana spakovana u kutije ili piće u paketima, samo sto je nekad ima previse za manji "van" pa bi mi dobro doslo malo vece vozilo zbog manje tura i lakseg utovara/istovara.
Za sad ili scudo/expert/jumpy 2.0 hdi 90ks ili vivaro/trafic 1.9 dci 82ks

- branja
Meni se recimo Doblo jtd odlicno pokazao. Maximalna potrosnja mi je bila 6,8 litara pri cemu sam ga krvnicki pretovarao. Sada kad ne tovarim mnogo ili idem prazan oko 5,5 litara.
Samo kazem da su kombi i scudo istih dimenzija, tj duzine. Osnovni kombi je oko 4,8 (mislim da je koji cm manje) , a ako je scudo produzen oko 40 cm to ti dodje na isto jer je on u osnovi oko 4,5m (4440mm). Ali zato je Scudo/expert/jupmy lepsi. Druga stvar mnogo se lepse i preglednije vozi u kombiju, kad vec uzimas nesto tako "veliko". Kazem vozim pa ti pricam stvari iz iskustva. E sad sto policija pikapove ne zaustavlja, a kombije svako malo toje druga stvar. A po ceni Scuda ces naci odlican kombi. Do koliko para bi isao?
Samo kazem da su kombi i scudo istih dimenzija, tj duzine. Osnovni kombi je oko 4,8 (mislim da je koji cm manje) , a ako je scudo produzen oko 40 cm to ti dodje na isto jer je on u osnovi oko 4,5m (4440mm). Ali zato je Scudo/expert/jupmy lepsi. Druga stvar mnogo se lepse i preglednije vozi u kombiju, kad vec uzimas nesto tako "veliko". Kazem vozim pa ti pricam stvari iz iskustva. E sad sto policija pikapove ne zaustavlja, a kombije svako malo toje druga stvar. A po ceni Scuda ces naci odlican kombi. Do koliko para bi isao?
- Darko
Da to sam i ja skapirao da su slicnih dimenzija i duzine.
Budzet je tu oko 4, 5 k eu.
Nisam razumeo. Zasto kombi zaustavlja policija? Ako se vozi na b kategoriju.
Budzet je tu oko 4, 5 k eu.
Nisam razumeo. Zasto kombi zaustavlja policija? Ako se vozi na b kategoriju.
Ja vec 6 godina posedujem opel vivaro 1.9tdci 2005 100ps verziju.
Kupio ga sa 90000 sada na satu ima 210000km
Nijedan problem... Nijedan. Malo je reci da sam prezadovoljan.
Redovno odrzavanje i to je to. Inace delovi su od renoa totalno isti.
Tako da od mene sve preporuke sa trafic/vivaro ali od 100 ps verziju, nikako onu slabiju
I naravno manja sto manja kilometraza.
Kupio ga sa 90000 sada na satu ima 210000km
Nijedan problem... Nijedan. Malo je reci da sam prezadovoljan.
Redovno odrzavanje i to je to. Inace delovi su od renoa totalno isti.
Tako da od mene sve preporuke sa trafic/vivaro ali od 100 ps verziju, nikako onu slabiju
I naravno manja sto manja kilometraza.
- Darko
Da li su motori u vivaru i traficu isti?
Zasto ne preporucujes verziju od 84ks?
Zasto ne preporucujes verziju od 84ks?