Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Re: Zimske gume - da ili ne? (lična iskustva)

Post od djiuliju »

Za simu su odlicne u tim manjim dimenzijama, ali se na toplom mnogo trose, previse je meka guma, imaj to na umu
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

ne planiram niposto da ih vozim leti, nisam ih ni sada montirao, cekam ledeno doba, a za leto planiram 4 alu 14-ice + 4 letnje ;)
off: samo da prezivimo ovu zimu, najavljuju neuporedivo hladniju od prosle :x
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Otkud vam da je Eskimo bogznakako bolja od Tigra? Isti đavo. Ja imam odlično iskustvo sa Winter1.
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

ako nista drugo, bar lepse zvuci eskimo :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

nidza napisao:Otkud vam da je Eskimo bogznakako bolja od Tigra? Isti đavo. Ja imam odlično iskustvo sa Winter1.
Isto odakle i tebi da je dobra,iz licnog iskustva.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

A odakle ti da se miselinke nisu proslavile? Imao sam A3 i imam A4 i odlicne su.. ni jedamput nisu zakazale
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Zavisi sa cime si ih poredio i verovatno na kojim kolima ih vozis... Meni su recimo i Sotto Zero Pirelli dosta losije od Dunlopa 3D koje sam imao...
Dosta ljudi mi je reklo da su alpin lose po snegu,da jednostavno ne kopaju najbolje...
Zato sam ja i uzeo letnje Michelin,a zimske sigurno necu... Zasto da se razmisljam i da testiram sa svojih 800e...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ja kolko sam cuo da Michelin alpin A3 i A4 nikako nisu isto. Sara im je totalno drugacija. Michelin alpin A4 ima saru slicnu GY ultra grip 8. A3 nema u prodaji jos od prosle godine sem starih zaliha. Ja sam uzeo prosle zime Alpin A4 i meni ne da su ekstra nego sam prezadovoljan, to je iz mog licnog iskustva.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Imam Michelin A3 na Golfu i ne vrede toliko koliko kostaju. Nije sad da su ocajne, ali ne bih ih kupio ponovo. Po dubokom snegu su dobre, nego kada je utaban sneg ili kad je vlazan asfalt nisu bas najsjajnije.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Ja sam sa A4 prezadovoljan. Ali A3 i A4 nisu iste gume
A3
Slika
A4
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

I A3 i A4 su dobre gume. Te kritike koje upućujete su mahom zajednička mana svih zimskih guma. Naša klima je varljiva, treba biti svestan i uračunati da se nijedna zimska guma neće proslaviti ako na zimskoj bljuzgi u sred januara grune preko 20 stepeni.

Naravno, kako god okreneš, svaka je bolja nego letnja u tim uslovima, i to poprilično. ;-)

Ne bih ja otpisao nijednu od spomenutih guma, iako su ih otpisali skoro svi aktuelni testovi (sa izuzetkom Michelina). Ja bih i u ovom slučaju porazmislio o Barumu ili Semperitu, ko ima tanak budžet.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Ja bas i ne mogu da dajem neke konkretne utiske povodom zimskih guma jer za 17 godina koliko posedujem automobil ovo su mi prve zimske gume. Do sad sam uvek i zimi i leti vozio na letnjim gumama. Verovatno da sam i vinteru kupio bio bi zadovoljan.
Sto se tice Michelin A4 nijednom mi nisu zakazale u zavejanom februaru ove godine. Zimi bas slabo prelazim sa kolima za celu sezonu od 5 meseci presao sam samo 4000 km.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Ovo je jedno izbetorino fudbalsko igraliste ne rascisceno, ovi tragovi od guma sto se vide to sam sve ja napravio jednostavno sam ih probao vozao sam se skoro pola sata po tom igralistu cisto da vidim dali bi se zaglavio.
Slika
http://www.youtube.com/watch?v=z_krcpIQ6kc
http://www.youtube.com/watch?v=KaczAQvLWPc
MOja iskustva su pozitivna i po meni licno vrede svaki dinar, cela zima bez lopate, bez da me neko gura, bez ikakve muke. :doubleup:
Evo jos mesec ipo dana i da ih polako vracam na auto :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Puntu mnogo pomaze klirens i jako uske gume.

A i nije problem da li ces se zaglaviti u neutabanom snegu, tu manje vise svi prolaze, al kad je klasicna slika sa nasih parkinga, utaban sneg, malo zaledjen i rupe od onih koji su kopali do asfalta... Tu vec postaje malo zahtevnije :)
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Plus mu je sva težina napred, pa ako nema nikog na zadnjoj klupi, može da se uzvere svuda...
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Da ovo je snimak na samom pocetku padanja snega. Inace ovaj zadnji video je moj parking ispred moje zgrade. Do izlaza na ulicu ima oko 300 metara dve lakat krivine pod 90 stepeni i jedna uzbrdica. Ja 30 godina zivim ovde pa ni kao dete a nisada nepamtim da je neko usao da ocisti ovaj parking iako je u centru grada. Mozes misliti sta je tu bilo nakon 10-15 dana to su bili duboki utabani kolotrazi, a sa strane ogromna brda od snega. Jedno vreme nisam ni isteravao kola jer je kolotrag toliko bio dubok da sam mislio da cu odvaliti auspuh jer je cesao od zaledjen sneg. Iako je vecina na mom parkingu imala lance moji su bili u gepeku. ulica je vec druga prica tamo su cistili.
Odgovori