BusPlus i Komunalna policija
Re: Javni prevoz - BusPlus
To sad vec lici na onu staru, sta je starije, kokoska ili jaje?
Tako i ovi, sredicemo sve kad pocnu da placaju svi lepo i redovno karte, a ovi drugi, kad srede sve, placacu...
Tako i ovi, sredicemo sve kad pocnu da placaju svi lepo i redovno karte, a ovi drugi, kad srede sve, placacu...
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
A ne ne nije...
Ja plaćam i za to tražim uslugu.
Oni neka nađu način kako da reše problem ali bez da mene koji uredno plaćam ometaju!
Ja plaćam i za to tražim uslugu.
Oni neka nađu način kako da reše problem ali bez da mene koji uredno plaćam ometaju!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Pa ti placas, ali znas i sam da mnogi ne placaju. I tu opet dolazimo do onog sto je pre par dana i sam guverner izjavio, u Srbiji gradjani koji sve postuju na kraju uvek ispadnu ovce...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Zato bracala u svako vozilo kondukter i gotovo. I tako imaju u javnom sektoru 60% viska radnika, pa neka prebace.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Da, tako je nama vodovod hteo da resi problem neplatisa, tako sto je platisama uvecao racune, za onu sumu po glavi kada se podeli, koliko ukupno duguju oni sto ne placajuLaki021 napisao:Pa ti placas, ali znas i sam da mnogi ne placaju. I tu opet dolazimo do onog sto je pre par dana i sam guverner izjavio, u Srbiji gradjani koji sve postuju na kraju uvek ispadnu ovce...

Ne znam gde su nasli tako strucan kadar. Istog momenta, kada mi je dosao racun od 11,000din (te godine su normalni racuni za vodu bili oko 300-400din), ja prestao placati vodu

Posle par meseci slanja takvih racuna i natezanja, kada su videli sad NIKO ne placa, cak ni oni sto su placali redovno, onda su vratili po starom.
Kako me nerviraju te APP varijante u srbiji.
Tacno se ovde isplati samo da budes dzukac i nista ne placas, jer ces svakako drugacije rizikovati da najebes.
dragvorl napisao:Zato bracala u svako vozilo kondukter i gotovo. I tako imaju u javnom sektoru 60% viska radnika, pa neka prebace.
Pa to je najjednostavnije, i najbolje resenje, al ko ce se toga setiti

- 7footer
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
- Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker
Није никакав проблем, и даље у новчанику имам 100-тињак откуцаних карата пре овога бус плуса. Тада је карта била 40дин. и то је подношљиво. Али сада су дошли неки нови људи, ништа није поправљено што каже само полако, а цене расту. Зна се које милионе од свега овога узимају градоначелник и остали. Сигурно неће пропасти за мојих 60дин. ако не откуцам за 2, 3 станице које идем.Uroš S. napisao:Ne znam što je toliki problem platiti kartu ili markicu? Jel kradete hleb iz prodavnice ili gorivo na pumpi inače ne plaćate ili šta?
Последње време сам био озлеђен и нисам био у могућности да возим. Био сам у кући на периферији БГ и оно је катастрофа. Возачи крену час раније час касније, иду невиђене кршине које се стално кваре, изнутра прљаво. Сори, али за такав "превоз" нећу да дајем ни 20, а камоли 60дин. На ову кризу, иди пар пута да позавршаваш нешто, мало ли је?
Pozdrav
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
E, to je generalno problem u celoj drzavi. Svi su baje, svi su face i faktori, a kada dodje do placanja, tu jedino sitna boranija placa pa se sve lomi na toj istoj boraniji.nikaragva napisao:vodovod hteo da resi problem neplatisa, tako sto je platisama uvecao racune

Kakvi genijalcinikaragva napisao:Da, tako je nama vodovod hteo da resi problem neplatisa, tako sto je platisama uvecao racune, za onu sumu po glavi kada se podeli, koliko ukupno duguju oni sto ne placajuLaki021 napisao:Pa ti placas, ali znas i sam da mnogi ne placaju. I tu opet dolazimo do onog sto je pre par dana i sam guverner izjavio, u Srbiji gradjani koji sve postuju na kraju uvek ispadnu ovce...![]()
Ne znam gde su nasli tako strucan kadar. Istog momenta, kada mi je dosao racun od 11,000din (te godine su normalni racuni za vodu bili oko 300-400din), ja prestao placati vodu![]()
Posle par meseci slanja takvih racuna i natezanja, kada su videli sad NIKO ne placa, cak ni oni sto su placali redovno, onda su vratili po starom.
Kako me nerviraju te APP varijante u srbiji.
Tacno se ovde isplati samo da budes dzukac i nista ne placas, jer ces svakako drugacije rizikovati da najebes.

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Pocela je izgradnja petlje (jedne cetvrtine iste, tacnije) kod Pancevackog mosta.
Ispod mosta, na stanici rasulo. Em 'lada nema (srecom pa nije bilo pretoplo), em guzva... Kada bus i naidje, krece busplus kontrola, uz akciju "molim Vas da ulazite na prednja ili zadnja vrata", na sta sledi odgovor "uteram ti mami pozadi" i sl... Naravno, pored XX BP radnika, tu je i komunalna policija.
U jednom trenutku je lik krenuo da ih napusava redom. Najvise komunalce, koji tu moraju da stoje, na istoj vrucini, onako u cokulama, verovatno se i sami pitavsi koji kralj je smislio sve ovo, gde svaki bus stoji na stanici po par minuta...
Sta ce tek biti kada upece zvezda, za koji dan? Tacno ce nekome da pukne film, pa ce krenuti samaranje...
Sa jedne strane se slazem da treba uvesti red. Sa druge strane nisam duzan da krecem ranije na posao, kako bi ujutro imao lufta za njihove zajebancije. Na Zrenjanincu, kod Metroa, ujutro dolazi gomila buseva (na srecu, ili zalost, sada nesto manje-letnji red voznje), i stoje u koloni i cekaju da ovi isteraju svoje... Dobro, istinu govoreci, meni bas i ne gledaju kada dolazim na posao, ali nekome gledaju... Pa ti objasnjavaj kako razbojnici prave sacekuse...
Ispod mosta, na stanici rasulo. Em 'lada nema (srecom pa nije bilo pretoplo), em guzva... Kada bus i naidje, krece busplus kontrola, uz akciju "molim Vas da ulazite na prednja ili zadnja vrata", na sta sledi odgovor "uteram ti mami pozadi" i sl... Naravno, pored XX BP radnika, tu je i komunalna policija.
U jednom trenutku je lik krenuo da ih napusava redom. Najvise komunalce, koji tu moraju da stoje, na istoj vrucini, onako u cokulama, verovatno se i sami pitavsi koji kralj je smislio sve ovo, gde svaki bus stoji na stanici po par minuta...
Sta ce tek biti kada upece zvezda, za koji dan? Tacno ce nekome da pukne film, pa ce krenuti samaranje...
Sa jedne strane se slazem da treba uvesti red. Sa druge strane nisam duzan da krecem ranije na posao, kako bi ujutro imao lufta za njihove zajebancije. Na Zrenjanincu, kod Metroa, ujutro dolazi gomila buseva (na srecu, ili zalost, sada nesto manje-letnji red voznje), i stoje u koloni i cekaju da ovi isteraju svoje... Dobro, istinu govoreci, meni bas i ne gledaju kada dolazim na posao, ali nekome gledaju... Pa ti objasnjavaj kako razbojnici prave sacekuse...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
I ranije no sto sam ocekivao, uspeli su da izbace i komunalce iz busa
Usli su da smire jednog koji je napusavao kontrolora. Kada je poskocila raja krenulo psovanje tipa " pandur, hoces ti da mi platis dnevnicu", " Ako ti ja dodjem zvaces prave pandure"... pognuse glave i napolje...
Uglavnom stajali smo relativno dugo, a iza nas i drugi busevi, pa je malo zakrcen i saobracaj... sreca pa je leto...
---------
Pitanje za advokata/Paju:
Ako pretpostavimo da smo potpisali ugovor kada smo uzimali pretplatne karte ili kada smo kupili kartu, te da i mogu da me "nateraju" da udjem na odredjena vrata, da li moze da se podnese prijava za ogranicavanje slobode kretanja i sl?
Da li smeju da zaustave autobus na 5 vise minuta? Niti je granica, niti naplatna rampa... O dnevnicama i dusevnom bolu cemo naknadno
Bas me briga sto se ljudi svercuju. Neka kontrolisu karte u voznji.

Usli su da smire jednog koji je napusavao kontrolora. Kada je poskocila raja krenulo psovanje tipa " pandur, hoces ti da mi platis dnevnicu", " Ako ti ja dodjem zvaces prave pandure"... pognuse glave i napolje...
Uglavnom stajali smo relativno dugo, a iza nas i drugi busevi, pa je malo zakrcen i saobracaj... sreca pa je leto...
---------
Pitanje za advokata/Paju:
Ako pretpostavimo da smo potpisali ugovor kada smo uzimali pretplatne karte ili kada smo kupili kartu, te da i mogu da me "nateraju" da udjem na odredjena vrata, da li moze da se podnese prijava za ogranicavanje slobode kretanja i sl?
Da li smeju da zaustave autobus na 5 vise minuta? Niti je granica, niti naplatna rampa... O dnevnicama i dusevnom bolu cemo naknadno

Bas me briga sto se ljudi svercuju. Neka kontrolisu karte u voznji.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Za sve ima leka, kad bi neko hteo da se bavi time. Gazdama je lakše da uposle 500 kontrolora koji će maltretirati ljude i "češljati" autobuse na stajalištama nego da uposli dodatnih 500 pa da u svakom busu bude kontrolor/kondukter. Jbga, još 500 ljudi košta, odmah njemu manja zarada. Neće uzeti dva miliona ovaj mesec, nego samo jedan. Pa neće jadan moći da preživi, ostaće mu deca gladna.
Sve se bojim da bilo ko od tih mudonja koji su zaslužni za ovo maltretiranje koristi gradski prevoz. Po svetu se ministri voze javnim prevozom, autobusom i vozom, a ovde i portir zaposlen u državnoj upravi ima službeni auto.
Sve se bojim da bilo ko od tih mudonja koji su zaslužni za ovo maltretiranje koristi gradski prevoz. Po svetu se ministri voze javnim prevozom, autobusom i vozom, a ovde i portir zaposlen u državnoj upravi ima službeni auto.
Posetite www.garaza.rs !
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ma sto je najgore, verovatno ih i tamo u GSP-u ima mali milion viska radnika, da iz auspuha izlecu, samo da ih upregnu da rade nesto korisnije. Inace, kako rekoh, da im fali radnika mogli su da prebace iz drugih sluzbi jer ih i tako ima viska koliko hoces. Tako je u NS u miliciju privremeno prebaceno x radnika iz gradske uprave da rade na izdavanju dokumenata.

Moram da priznam da ideja sa ulaskom na određena vrata ima smisla jer je lakša kontrola i jer se smanjue gužva u samom prevoznom sredstvu. Drugo pitanje je kako tu idj sprovesti u praksi.
Sam način kontrole da zaustave autobus i upadnu u njega kao kauboji na divljem zapadu je idiotizam, a još veći idiotizam je da drugi autobus ne može da otvori vrata dok oni ne završe sa prvim. U Beogradu ima toliko mesta gde je skoro uvek više autobusa na jednoj stanici. Ovime se samo nepotrebno usporava saobraćaj i diže pritisak kod putnika što će pre ili kasnije rezultirati nekim incidentom
Pedja teško da ovde ima ograničavanja slobode kretanja. I panduri kad te zaustave na ulici i legitimišu te ti onda ograničavaju slobodu kretanja. Realno gledano najviše što se može postići je neka prijava poslodavcu koja bi vodila disciplinskoj odgovornosti radnika (čitaj ništa od ovoga) i krivična prijava ukoliko neko od BP radnika krene da primeni silu.
Sam način kontrole da zaustave autobus i upadnu u njega kao kauboji na divljem zapadu je idiotizam, a još veći idiotizam je da drugi autobus ne može da otvori vrata dok oni ne završe sa prvim. U Beogradu ima toliko mesta gde je skoro uvek više autobusa na jednoj stanici. Ovime se samo nepotrebno usporava saobraćaj i diže pritisak kod putnika što će pre ili kasnije rezultirati nekim incidentom
Pedja teško da ovde ima ograničavanja slobode kretanja. I panduri kad te zaustave na ulici i legitimišu te ti onda ograničavaju slobodu kretanja. Realno gledano najviše što se može postići je neka prijava poslodavcu koja bi vodila disciplinskoj odgovornosti radnika (čitaj ništa od ovoga) i krivična prijava ukoliko neko od BP radnika krene da primeni silu.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Inace samo da kazem da je pre par godina i u NS uvodjena slicna prica. Dakle ulazak na prednja vrata, izlazak na ostala, i generalno jeste urodila plodom. Vozac uglavnom ne otvara ostala sem prednjih vrata dok gro ljudi ne udje. Zatim se otvaraju ostala. Na pocetnim stanicama bude jos kontrolora kada se ulazi na sva vrata i odmah proveravaju ko ima karte. Naravno, nista nije perfektno, bude tu relativno cesto i prebijenih vozaca.