Posao i zaposlenje
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Posao i zaposlenje
Ima tu i druga strana medalje, nekad veće i birokratskije firme traže po automatizmu x godina iskustva u ovome, y u onome. A to ne mora da bude nikakvo merilo kvaliteta i mogu da propuste dobrog kandidata ako se HR drži toga kao pijan plota.
U većim firmama obavezno pripremiti CV za HR pre svega. To su često ljudi koji veze nemaju sa životom, ali umeju da razlikuju lep CV i lepu sliku od ružnih.
Takođe se treba pripremiti i na prvi intervju sa njima. Lepo se skockati, namirisati, muškarci imaju prednost jer su u HR najčešće žene.
Tapatalk
Takođe se treba pripremiti i na prvi intervju sa njima. Lepo se skockati, namirisati, muškarci imaju prednost jer su u HR najčešće žene.
Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovo je na zalost tacno. Prosao sam kroz ovo jednom. Posle toga sam bio na nekoliko intervjua, sto napolju sto ovde i srecom sam uvek bio u kontaktu sa tehnickim licima.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ne brini se uopste, imam resenje za tebe: stavi tudju fotografiju.
Ja tako radim i nemam problema.
Mada, oni ocigledno nisu culi za onu cuvenu: ako si pametan, uvek se nadje neko pametniji, ali zato ako si ruzan-nema ti ravnog

Ja tako radim i nemam problema.

Mada, oni ocigledno nisu culi za onu cuvenu: ako si pametan, uvek se nadje neko pametniji, ali zato ako si ruzan-nema ti ravnog

What i do for the livin'? I live for the livin'.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Direktor jedne firme je, na konstataciju da mu je vecina zena u firmi mlada i lepa, izjavio sledece:
Lepa mozda nesto i nauci, a ruzna nikada nece postati lepa
TapaT
Lepa mozda nesto i nauci, a ruzna nikada nece postati lepa

TapaT
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Kad smo tražili onomad 3D modelare na konkursu, neki lik povede ribu (!!??) u intervju za posao, i dođe u crnom minjaku, pozdravi se sa svima, jeste da je kolega poznavao ali i on se krstio
U našoj branši, žali bože tog vremena potrošenog na CV...
muški redovno preteruju i popisuju softver za koji znaju kao softver kojim vladaju

U našoj branši, žali bože tog vremena potrošenog na CV...
muški redovno preteruju i popisuju softver za koji znaju kao softver kojim vladaju

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Ja se stvarno trudim da budem objektivan u svom CVu, ne vidim razlog da kazem kako znam nesto da radim a da to ne znam.
Mada su i ocekivanja razlicita, recimo, neko od naprednog korisnika excela ocekuje pivot tabele a neko vba programiranje. Ja sam recimo negde izmedju, tako da mi je tesko proceniti sta da napisem
Mada su i ocekivanja razlicita, recimo, neko od naprednog korisnika excela ocekuje pivot tabele a neko vba programiranje. Ja sam recimo negde izmedju, tako da mi je tesko proceniti sta da napisem

Nikad nisam bio u situaciji da trazim posao ali evo sada trazim posao za zenu posto ona nece biti ukljucena u mojim poslovima vec zeli da radi ono za cega se skolovala (medicina).
Zavrsila je fakutet, odradila staziranje i plozila drzavni ispit.
Nisam hteo mnogo oko toga da se mesam ali izgleda da cu morati. Situacija je takva da nekim normalnim tokovima prakticno nema sanse da se zaposli.
Prva opcija je da ide na samostalno finansiranu specijalizaciju.
Druga opcija je da dodjem do ljudi na funkcijama (ceka se raspodela karata nakon izbora), aktiviram politicke, poslovne i "nacionalne" (uvek najbolje) veze, spremim lovu i uzvratim usluge... i tek onda moze necemu da se nada. U suprotnom bukvalno nema nikakve sanse. Zalosno
Zavrsila je fakutet, odradila staziranje i plozila drzavni ispit.
Nisam hteo mnogo oko toga da se mesam ali izgleda da cu morati. Situacija je takva da nekim normalnim tokovima prakticno nema sanse da se zaposli.
Prva opcija je da ide na samostalno finansiranu specijalizaciju.
Druga opcija je da dodjem do ljudi na funkcijama (ceka se raspodela karata nakon izbora), aktiviram politicke, poslovne i "nacionalne" (uvek najbolje) veze, spremim lovu i uzvratim usluge... i tek onda moze necemu da se nada. U suprotnom bukvalno nema nikakve sanse. Zalosno
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
vezite se, polecemo...

Bolje izfinansiraj to što treba, pa neka sama otvori nešto. Za privatnike uvek ima posla.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ako zna koju specijalizaciju hoce i ako je ta odobrena da moze volonterski (to sto nazivas samostalno finansirana) nek to upise pa posle lagano...
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
Volonterska specijalizacija moze da se zavrsi pi ako nije na spisku. Samo treba zavrsiti preporuku po zahtevu neke privatne klinike ili potvrdu iz neke drzavne ustanove da bi je primili.
O toj varijanti najvise i razmislja.
Nista privatno za sada nije u opciji. Ko zna, mozda nekada... ali za sada joj je cilj samo da pocne da radi, stice iskustvo i eventualno specijalizira.
Ne juri nikakvu karijeru, niti joj je novac prioritet, jednostavno da se bavi onim za sta se skolovala.
Mada sam se malo iznenadio kako sve to ide. Mislio sam da joj moja pomoc nece biti potrebna.
O toj varijanti najvise i razmislja.
Nista privatno za sada nije u opciji. Ko zna, mozda nekada... ali za sada joj je cilj samo da pocne da radi, stice iskustvo i eventualno specijalizira.
Ne juri nikakvu karijeru, niti joj je novac prioritet, jednostavno da se bavi onim za sta se skolovala.
Mada sam se malo iznenadio kako sve to ide. Mislio sam da joj moja pomoc nece biti potrebna.
?schonenk napisao:vezite se, polecemo...
A možda i nećemo...
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Pajticka treba da leti sa anesteziologije, tako da zeljno iscekujemo
juri neke jace privatnike ili poliklinike posto i oni nude specijalizaciju (Dzinic npr.) a uslovi rada du nemerljivo bolji. Mani se drzavnih jasla, gubljenje vremena i zivaca. Nije joj o glavu pa da se gura u klinicki centar ili kamenicu.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Sent from my LG-H440n using Tapatalk