BMW 5 (G30) 2017
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: BMW 5 (G30) 2017
Cls je ipak niza klasa ili podsegment, cls 220cdi moze biti i flotno vozilo, 640d ne moze, razloga je mnogo.
P.s. serija 6 ima decenijama pedigre kao luksuzni kupe, cls i a7 nemaju.
Послато са GT-N7100
P.s. serija 6 ima decenijama pedigre kao luksuzni kupe, cls i a7 nemaju.
Послато са GT-N7100
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Mislim da je BMW lepo uštedeo u odnosu na konkurenciju kada bi se merio broj radnih sati provedenih na dizajnu 6 gc 

Razlog je jedan, cena.
Da se razumemo, od tog CLSa 220d je Bmw 6gc skuplji 30k eura ili ti 60%, i to benzinac, a dizel jos vise.
Ja sam pricao o osnovnom benzincu, 400, koji je brzi od 640i gc, kao sto je svaki benzinac brzi u Clsu od konkurentskog u Bmwu 6gc.
Dobro, Bmw prednjaci u dizelima, verovatno zahvaljujuci pedigreu
A dodatno bih voleo da vidim gde to imaju flotne CLS-ove.
Onda, CLS je prvi kupe sa 4 vrata, Bmw 6gc postoji 4 godine.
Tako da, mani se te price o visedecenijskom pedigreu, jer ne postoji.
A dodatno, onda i S klasa treba da kosta 50% vise od Bmwa 7 i A8, jer ima jos duzi, konstantniji i jaci pedigre?
To sto su oni nasilno izmislili klasu iznad, ne znaci da taj auto zaista to i jeste, jer je to S kupe.
Tako su nasilno izmislili i SAV segment.
Sve je to jako uspesan marketing i manipulacija kupcima da zamisle tvoj proizvod kao bas ono sto su trazili ceo zivot
Sent from my Sony
Da se razumemo, od tog CLSa 220d je Bmw 6gc skuplji 30k eura ili ti 60%, i to benzinac, a dizel jos vise.
Ja sam pricao o osnovnom benzincu, 400, koji je brzi od 640i gc, kao sto je svaki benzinac brzi u Clsu od konkurentskog u Bmwu 6gc.
Dobro, Bmw prednjaci u dizelima, verovatno zahvaljujuci pedigreu

A dodatno bih voleo da vidim gde to imaju flotne CLS-ove.
Onda, CLS je prvi kupe sa 4 vrata, Bmw 6gc postoji 4 godine.
Tako da, mani se te price o visedecenijskom pedigreu, jer ne postoji.
A dodatno, onda i S klasa treba da kosta 50% vise od Bmwa 7 i A8, jer ima jos duzi, konstantniji i jaci pedigre?
To sto su oni nasilno izmislili klasu iznad, ne znaci da taj auto zaista to i jeste, jer je to S kupe.
Tako su nasilno izmislili i SAV segment.
Sve je to jako uspesan marketing i manipulacija kupcima da zamisle tvoj proizvod kao bas ono sto su trazili ceo zivot

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Provalio si ih al 6 gc je najbolji u klasi a 20 iljade manje vise zar je bitno necemo sitnicariti.
- Ivan
Da li je stvarno toliki problem da se razume nesto ocigledno, serija 6 postoji decenijama i ima strasan pedigre.
Cls je drasticno sporiji u baznim verzijama, pa i cls500 je sporiji od 650.
Cls su poredili sa pasatom cc jer su uporedivi u odgovarajucoj opremi i motorizaciji, cls se pravi kao karavan i uporedjuje sa drugim karavanima kao porodicno vozilo.
Toga kod serije 6 (kupe i gc) nema, oni su jasno pozicionirani kao daleko skuplji/bolji/brzi/ekskluzivniji od clsa.
Послато са GT-N7100
Cls je drasticno sporiji u baznim verzijama, pa i cls500 je sporiji od 650.
Cls su poredili sa pasatom cc jer su uporedivi u odgovarajucoj opremi i motorizaciji, cls se pravi kao karavan i uporedjuje sa drugim karavanima kao porodicno vozilo.
Toga kod serije 6 (kupe i gc) nema, oni su jasno pozicionirani kao daleko skuplji/bolji/brzi/ekskluzivniji od clsa.
Послато са GT-N7100
Serija 6 postoji decenijama...
Mislis, 3 modela u odnosu na 2 kod CLS-a?
I opet, kakve veze ima 6 kupe sa GC?
6GC nema apsolutno nikakav pedigre.
Jel to zaista tako tesko shvatii?
Poredili su sa Passatom, a poredili i sa 6gc. Sta to onda znaci, da je 6gc isto sto i Passat?
Brzi? Ne.
Bolji? Ne.
Skuplji? Da.
Ekskluzivniji? Pa logicno, kada kosta kao jedan i po CLS i A7.
Mada, CLS ne moze da se pomesa ni sa cim drugim na trzistu, sto se ne moze reci za Bmw 6gc, koji moras da vidis sa blize od 50m, da bi znao o kom modelu je rec.
Drasticno sporiji i strasan pedigre?
Malo poradi na dramatizaciji, a evo koliko je "drasticno" brzi Bmw gc, i to od stare verzije CLSa, sporije:
http://www.zeperfs.com/en/duel4444-4021.htm
Evo i sa novim CLS400, mozes misliti, CLS brzi, ili po tvojoj logici, BMW je drasticno sporiji?
http://www.zeperfs.com/en/duel4345-5751.htm
Jedino se mora priznati super menjac kod Bmwa.
Mislim da posle recenice da su Passat CC i CLS uporedivi, a Bmw 6GC nije, nemas mnogo kredibiliteta u temi.
Sent from my Sony
Mislis, 3 modela u odnosu na 2 kod CLS-a?
I opet, kakve veze ima 6 kupe sa GC?
6GC nema apsolutno nikakav pedigre.
Jel to zaista tako tesko shvatii?
Poredili su sa Passatom, a poredili i sa 6gc. Sta to onda znaci, da je 6gc isto sto i Passat?
Brzi? Ne.
Bolji? Ne.
Skuplji? Da.
Ekskluzivniji? Pa logicno, kada kosta kao jedan i po CLS i A7.
Mada, CLS ne moze da se pomesa ni sa cim drugim na trzistu, sto se ne moze reci za Bmw 6gc, koji moras da vidis sa blize od 50m, da bi znao o kom modelu je rec.
Drasticno sporiji i strasan pedigre?
Malo poradi na dramatizaciji, a evo koliko je "drasticno" brzi Bmw gc, i to od stare verzije CLSa, sporije:
http://www.zeperfs.com/en/duel4444-4021.htm
Evo i sa novim CLS400, mozes misliti, CLS brzi, ili po tvojoj logici, BMW je drasticno sporiji?
http://www.zeperfs.com/en/duel4345-5751.htm
Jedino se mora priznati super menjac kod Bmwa.
Mislim da posle recenice da su Passat CC i CLS uporedivi, a Bmw 6GC nije, nemas mnogo kredibiliteta u temi.
Sent from my Sony
Sve sve ali šta će vam A7 u ovoj priči kad je samo liftback verzija A6ice? 
Ekskluzivan je koliko i A5 SB u odnosu na A4

Ekskluzivan je koliko i A5 SB u odnosu na A4

Enterijer da, ali dizajn eksterijera je meni bas unikatan i svidja mi se.
Svejedno, meni je Panamera iznad sva tri.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
- Ivan
Tezak si fanboy mecke pa je tesko sa tobom diskutovati, spinujes najstrasnije kredibilit da be spominjem 
Zapitaj se zasto su cls220cdi uporedjivali sa ccom, a zasto nijednu sesticu nisu
Reputacuju brzeg auta ima sa razlogom sto kada vidis sesticu znas da leti za 6s do stotke ili brze, dok kada vidis cls moze i da ide kao pasat 2.0tdi, moze i kao najsporija sestica, moze i kao neka brza sestica
P.s. ako naprave 620d mozda ju i uporede sa ccom ha ha
Послато са GT-N7100

Zapitaj se zasto su cls220cdi uporedjivali sa ccom, a zasto nijednu sesticu nisu

Reputacuju brzeg auta ima sa razlogom sto kada vidis sesticu znas da leti za 6s do stotke ili brze, dok kada vidis cls moze i da ide kao pasat 2.0tdi, moze i kao najsporija sestica, moze i kao neka brza sestica

P.s. ako naprave 620d mozda ju i uporede sa ccom ha ha
Послато са GT-N7100
Počinje i meni da se sviđa spolja... da nema tako ružan enterijer, možda bih ga uzeo jer dosta nudi za korektnu cenu.Xepoj87 napisao:Enterijer da, ali dizajn eksterijera je meni bas unikatan i svidja mi se.
Sent from my Sony
Ali sam auto nije u rangu CLS i 6 GC.
Panamera je valjda u klasi S i serije 7 samo sportski nastrojena... pre bih rekao da je klasa za sebe.
Dakle, osporavas cinjenice koje sam izneo, time sto istices da sam ljubitelj Mercedesa, gde mi CLS cak i nije nesto posebno.
Dalje, ja fanboy, a ti si ovde dosao i poceo sa 6 pedigre, sve je losije kod drugih, ekskluziva, ostali mu nisu ni do kolena, najbrzi je, najbolji, najekskluzivniji, pa je skroz normalno da kosta 30% vise, ostali u klasi cak i nisu ta klasa, nego se porede sa Passatom...
Procitaj tu recenicu na glas, pa mi javi ko vise zvuci kao fanboy
Da te pitam, posto ce nova E kupe biti cela na osnovi E limuzine, za razliku od prosle, koja je delila svega 60% delova sa e klasom, a posto E kupe ima visedecenijsku tradiciju, dosta duzu od Bmwa 6, mislis li da treba da kosta jedno 20k eura vise od Bmwa 6?
Mislim, sa tako "strasnim" pedigreom, jel to logicno?
Aha, dakle sada si o reputaciji brzeg auta pricao...?
Malopre je CLS u svakoj motorizaciji bio "drasticno" sporiji.
Ne znam, cujes li ti sebe kada u glavi izgovaras takve stvari?
Znaci, kosta toliko, jer drugi znaju da je brza kada je vide?
Reci cu opet...slusas li ti sebe?
I na kraju, velika zavrsnica posta je "ha ha"?
Really? I mean, really?
Floyde, slazem se u potpunosti, Panamera je neka klasa za sebe
Sent from my Sony
Dalje, ja fanboy, a ti si ovde dosao i poceo sa 6 pedigre, sve je losije kod drugih, ekskluziva, ostali mu nisu ni do kolena, najbrzi je, najbolji, najekskluzivniji, pa je skroz normalno da kosta 30% vise, ostali u klasi cak i nisu ta klasa, nego se porede sa Passatom...
Procitaj tu recenicu na glas, pa mi javi ko vise zvuci kao fanboy

Da te pitam, posto ce nova E kupe biti cela na osnovi E limuzine, za razliku od prosle, koja je delila svega 60% delova sa e klasom, a posto E kupe ima visedecenijsku tradiciju, dosta duzu od Bmwa 6, mislis li da treba da kosta jedno 20k eura vise od Bmwa 6?
Mislim, sa tako "strasnim" pedigreom, jel to logicno?
Aha, dakle sada si o reputaciji brzeg auta pricao...?
Malopre je CLS u svakoj motorizaciji bio "drasticno" sporiji.
Ne znam, cujes li ti sebe kada u glavi izgovaras takve stvari?
Znaci, kosta toliko, jer drugi znaju da je brza kada je vide?
Reci cu opet...slusas li ti sebe?
I na kraju, velika zavrsnica posta je "ha ha"?
Really? I mean, really?
Floyde, slazem se u potpunosti, Panamera je neka klasa za sebe

Sent from my Sony
- Ivan
TDI, vrati se, sve ti je oprosteno.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
A da sačekate da Petica i zvanično izađe?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Sto, mislis da ce biti u klasi sa Panamerom? 
Sent from my Sony

Sent from my Sony