2017 Audi A5

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: 2017 Audi A5

Post od Scuderia »

I fl sa 245hp s-tronic ide ispod 6s uz launch control.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Gobline prema tvom nacinu voznje bmw bi ti vise odgovarao imam utisak
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Scuderia napisao:I fl sa 245hp s-tronic ide ispod 6s uz launch control.
Moguce, nisam nasao taj podatak.
Ali opet je napravlje bas veliki napredak, ne toliko u snazi koliko u performansama.
Kontam da je tu uradjeno jos mnogo posla pored povecanja snage.
swemir napisao:Gobline prema tvom nacinu voznje bmw bi ti vise odgovarao imam utisak
I ja tako mislim, medjutim iskreno novi A5 SB mi izgleda bas dosta svezije, lepse, atraktivnije od 4GC.
A mozda ce mnogima biti cudno (mada je to stvar ukusa), cak mi se i enterijer vise svidja, iako ga mnogi osporavaju. Slika je jedno, ali kada sam gledao malo opsirnije video opise a i na osnovu onoga sto sam licno probao u A4, skroz mi se svidja.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

330d xDrive do 100 stiže za 5.3s. Odličan osećaj za volanom... meni mnogo bolji utisak nego u mom autu koji je deklarisan na 5.9.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ne treba porediti te klase. Kupac pre svega mora da odluci koju klasu zeli pa tek onda da poredi.

X5 je generalno bolji auto, luksuzniji, veci u svakom pogledu, visa klasa, ima svoji prednosti i u voznji.... medjutim sve je stvar potreba da li neko preferira ili ima potrebu za SUV klasom ili zeli nesto drugo.
Upravo taj problem i ja imam, sa jedne strane SUV bi mi bio potreban a sa druge zudim za dinamikom i performansama...
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Gobline, ti i dalje je osustajes od te srednje klase ?!
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

goblin napisao:Citam o novom A5, izgleda da ce imati odlicne performanse.
Opciono su mu ubacili Sport Diferencijal uz Quattro koji do sada nije mogao da se poruci u ovoj klasi (rasporedjuje snagu izmedju leve i desne strane, sto poboljsava stabilnost u krivinama pri brzoj voznji...).

3.0TDI sa jednom turbinom sada ima 286KS i ubrzanje od 5,2s do 100km/h (stari je isao 6,3s).
Jedino ga direktni konkurent iz BMW-a sije sa 435xd GC koji ubrzava za 4,8s ali uz Bi-Turbo motor od 313KS.
BMW-u svaka cast, najperformantniji i najbolji dizel u klasi.

Kada uporedim sa nekim dizel automobilima koje sam imao prilike da probam i koji provereno imaju bas vrhunska ubrzanja, ovo deluje fantasticno.
Npr.
A8 4.2TDI (350KS) koji sam predstavljao ubrzava za 5.3s sto je nesto sporije od ovog A5.
A7 3.0TDI Bi-Turbo (320KS) za 5,6s
BMW 535xd (313KS) 2015g - 5,5s

Kad sije ovakve V8 i Bi-Turbo mrcine koje sam i licno probao i video da vrhunski cupaju, mora da ce biti fantastican za voznju.
Slazem se potpuno, BMW-u svaka cast!
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Kolebace se dok ga ne pozovu na test voznju nove serije 5 :D

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

member napisao:Gobline, ti i dalje je osustajes od te srednje klase ?!
Ne znam ni sam, u poslednje vreme me ovaj A5 SB bas zainteresovao.
Slicna situacija kao kada sam uzeo A4, gledao sam totalno druge automobile i klase, on se pojavio, prelomim i uzmem ga (nisam se pokajao).

Rekao sam sebi da cu kod sledeceg auta ispraviti greske koje sam napravio sa A4, a tu prevashodno mislim da motorizaciju, pogon, par stavki opreme... ali ujedno mi kod A4 smeta i mali prtljaznik kao i zamerka za malo mesta na zadnjoj klupi, pa sam zbog toga gledao visu klasu ili cak SUV.
Medjutim, kontam da mi je taj problem sa prtljaznikom izrazen samo 3-4 puta godisnje kada negde putujem sa porodicom, a ako to moze da se prevazidje sa Thule koferom koji sam ove godine svakako kupio, onda je problem prakticno resen. Zadnja klupa je vise konstatacija da je losa nego sto meni predstavlja problem, posto se nazad voze iskljucivo mala deca. A napred svakako nemam zamerki na ponudu prostora.

Dok bi sa ovim A5 uz 3.0TDI dobio bas dobre performanse ali i mogucnost da opet porucim glanc nov auto.
Jel ako odem u visu klasu i krenem da izvoljevam sa opremom, nema sanse da se uklopim u predvidjeni budzet, dok bi A5 nekako uspeo da uglavim.
Meni su ipak performanse isperd komfora i udobnosti, tako da bi ovakav auto mogao da bude bas pun pogodak za moje potrebe al videcu jos...

Naravno da tu ima i jos bolji opcija od njega, npr. novi 540xd kad izadje, uskoro se ocekuje i novi A7, 640xd GC, Panamera... ali to su automobili koji se ne uklapaju u budzet sa opremom koju bi ja zeleo. Jedino eventualno ostaje mogucnost neki mladji polovnjak...

Mada je nebitno to sto ja imam dilemu, poenta je sto mi se cini da je novi A5 izuzetan auto po svemu sto sam do sada nasao o njemu.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

shandu90 napisao:Kolebace se dok ga ne pozovu na test voznju nove serije 5 :D

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ni ne ocekujem da A5 SB 3.0TDI bude bolji auto od novog 540xd.
Ali ce taj 540xd u opremi koju bi ja zeleo da ode debelo preko 80K a ja planiram da potrosim oko 60K (naravno, ta granica se uvek probije ali ne bas za 20K).
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

ako ti treba auto za to sto si rekao ne vidim razlog da se ne uzme taj 3.0tdi quattro. Ja sam uvek za ekstremniju varijantu tipa uzeti skodu superb 2.0 tdi i mini cooper john works za te pare, ali ne vidim kako a5 moze da bude promasaj za te potrebe
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

Slika

Iz ovog ugla i sa ovom bojom bas cool izgleda.

Skickat från min iPhone med Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Brutalno, bas sam gledao istu sliku.
Opet su kao i radije prakticno izjednacili vizuelno napucani S-Line sa S5. Jedina prava vizuelna razlika se odnosi na zadnji difuzor sa 4 izduva, sve ostalo je prakticno neprimetno.
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

Pa do neke ruke je i logicno. S5 je konkurent 435. A koliko znam ne razlikuje se 435 od recimo 425-430 M optik.
Dok RS vise cilja na M modele
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Slazem se, to sam i pomenuo kao pozitivan utisak posto su meni kod Audija upravo S modeli najlepsi a ne RS.
RS je naravno brutalniji ali ako pricamo o cistoj estetici onda mi je S uglavnom lepsi.

Tako da bi se lepo skockan A5 S-Line (felne 19-20", LED farovi, panorama, spusteno S-Line ogibljenje, zatamljena stakla, paket alu lajsni, dobra boja...) uz par dodataka sa S5 (retrovizori, lajsna u prednjem braniku - vise nema potrebe za menjanjem cele maske posto je i S-Line vrhunska, mini spojler na gepeku...), dobija se vizuelno brutalan auto.
Odgovori