Brisači

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Brisači

Post od pedja »

Ne i ako prskas majstor Rile tehnikom, uz pomoc flase :D

Tptlk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

NexT napisao:
Day Walker napisao:
nikaragva napisao:Ok, znači brisač traje 3 godine, bez obzira da li je u engleskoj ili u turskoj?
ko spominje razlicita klinatska podrucja?

@Next
Dao si krajnje glupav primer jer uslovi voznje su uvek razliciti, i ne vidim povezanost brzine i kise npr.
Kao sto rekih ti za sat vremena predjes po autoputu 140km a ja u gradu 50km... Zasto mislis da su tvoji brisaci u gorem polozaju od mojih kada brisu konstantno sat vremena?
Tako da ostajem pri tome da kilometraza nema veze sa trosenjem brisaca.
Ne, primer je taman kakav treba da bude. Prvo, kupis vise kise dok se kreces.
Ako pretpostavimo da stavis brisace na automatiku, i da kisa pada umereno u oba slucaja, dok stojis na semaforu ili u guzvi, brisaci ce imati intervale u kojima miruju. Pri voznji na otvorenom em sto pada kisa, em sto kola i kamioni ispred tebe podizu dodatnu kolicinu vode, brisaci sigurno nece imati vreme mirovanja, vec ce za isti vremenski period napraviti 5x vise ciklusa brisanja. uz sve to, nije isto kada brisac brise pesak i so sa stakla i kada brise cisto staklo koje je samo vlazno.
Cak i kada prestane kisa, na otvorenom brisaci i dalje moraju da rade zbog vode koju podizu ostala kola, dok je u gradu to mnogo manji %, a nekad ne moras uopste da ih palis.
Pazi ovako iz tvog posta ispade da je Beograd vrlo cist grad... Kao da nema kosave i vetra koji konstantno nabacuju pesak i prljavstinu koja se lepi na staklo i u gradu...
Moje licno iskustvo mi govori da je najgore voziti po magistrali u tim uslovima a najbolje na autoputu jer ti se najmanje prlja soferka iz razloga sto nema ko da ti je prlja osim ako se ne zabodes nekome u dupe i tako vozis..
Kamioni i autobusu bacaju na sve strane ali ih nema u toj meri da ih svaki cas obilazis itd.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Danas je bio bas usran dan za voznju i poludeo sam bas zbog polusuvog brisanja koje spominje Next. Svako malo sam morao da prskam tecnost za stakla. Moji Guard su negde oko godinu dana na autu, moracu da proverim kad sam ih tacno kupio. Ovaj mali me zeza, zna cesto da skripi, ali ne i uvek. I pritom ne brise lepo, gornjom stranom, mada meni i ne smeta.

WS & TT2

EDIT: Brisači kupljeni 03.11.2011. godine. Znači godinu i 3 meseca su na autu. Koštali 580 dinara/kom. Sve i da ih menjam jednom godišnje, isplati se jer sumnjam da će oni od 50e izdržati 5 godina. A za sada se još drže, sem tog kratkog kojeg ću da zamenim. Doduše, sad sam se setio i da mi prskalica ne baca na taj deo, treba da baca u V, a nešto je izgleda zapušeno, pa je verovatno to razlog što je je počeo da škripi i definitivno zbog toga ne obriše lepo taj gornji deo.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Setac, ti izgleda davno nisi vozio auto putem, od Gazele do aerodroma... Al nebitno, da ne spamujemo vise...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Одг: Brisači

Post od Day Walker »

Ti to racunas u autoput?
Ja sam mislio na pravi autoput, taj deo o kom pricas svodim pod grad jer ga koristim svakodnevno... Doduse potez od autokomande do studentskog...

Послато са Telenor_Smart_HD користећи Тапаток 2
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Nego sta je nego auto-put kad se vozi 120.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Logika je jednostavna, ako se puno vozaš imaš više šanse da ubodeš kišu i upališ brisače. Jasno ko dan. Nije tu razlika 19 i 22 km, to je razlika u 70,000km. Jbg, za 70,000km ako nekom ne budu više radili brisači, taj onda vozi u Iranu :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Brisači

Post od Saša »

Ovo počinje da liči na onu "koliko forumaša treba da se promeni sijalica (brisači)"... :) Majstori ste da i od najbanalnije stvari napravite pravu diskusiju... :)

Tapatalk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Kupio sam u ovlascenom originalne, 2500 dinara, made in Belgium.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

:bravo:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

dobra cena. jesi li ih uporedi sa fabrikanom, da li je isti proizvodjac i sl?
Slika
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Kako da znam ko je pravio fabricke? Oni su sigurno korejski posto je i auto odande. Ma samo mi je vazno da nisu Made in PRC. Koliko cesto kod nas vidjamo robu iz EU ? A cena je potpuno neverovatna s obzirom da su original i da su Hyundai za koji znamo da je jaci sa cenama.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Već godinama uzimam Bošove i skroz sam zadovoljan. Izguraju min. 2 godine (cca 45k km) a nisu ni skupe,vidim da su sad ispod 1000 din par. (50cm)
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ogi napisao:Kako da znam ko je pravio fabricke? Oni su sigurno korejski posto je i auto odande. Ma samo mi je vazno da nisu Made in PRC. Koliko cesto kod nas vidjamo robu iz EU ? A cena je potpuno neverovatna s obzirom da su original i da su Hyundai za koji znamo da je jaci sa cenama.
Kako znas da si sad kupio Begijske i oroginal!? Da li mislis da je sve kupljeno u ovlascenom servisu originalno? Ako tako mislis varas se, jako se varas.
Pise na brisacu, bar kod originala(ne mislim da na marku auta) je urezano ili istampano ciji je.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Brat je na Astri u servisu zamenio i dobio Opelove originalne, koji su identični Championu, samo bez oznake.
Odgovori