Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€
Re: Golf VII 1.2 TSI 86
Jesam naravno, auto je na oko, super. Medjutim, kvalitet enterijera je bas los. Ajde plastika i nekako, ali na testnom vozilu koje sam probao, neka plastika je vibrirala i to se cula glasno (kao kada ti telefon vibrira). To zvecanje se culo kada ubrzavas od 30-70. Mislio sam prvo da motor tako radi, ali mi bilo cudno da bas toliko "prdi". Prodavac u kolima mi je rekao da se cuje neka plastika.
To me je odbilo, tacnije kompletan kvalitet te zavrsne obrade unutra. Malo je i tesan pozadi. Menjac mu nije nista super specijalno, a na vrhu menjaca se nalazi kao neka kapica, koja se na testnom vozilu (ispod 5000km) pomerala levo desno par milimetara.
Sam auto je generalno dobar. Ne znam koliko su pouzdani. Na testu sam probao 1.5 110 ks dci, motor je bukvalno perfektan.
Da je zavrsna obrada bolja i da ceo auto ne lici na plasticnu igracku, to bi mogao biti najbolji izbor od svega sto je ponudjeno. Osim toga, preglednost pozadi osrednja (losa) zbog naslona za glavu koji su full size, dakle ne oni sto se utapaju u sediste.
Negde mi stoji u glavi kao neki izbor, ali me je taj kvalitet enterijera naterao malo da razmislim o tome kako su sastavili sve ostalo. U svakom slucaju, nije 100% van kombinacije ali je pri kraju liste prioriteta.
To me je odbilo, tacnije kompletan kvalitet te zavrsne obrade unutra. Malo je i tesan pozadi. Menjac mu nije nista super specijalno, a na vrhu menjaca se nalazi kao neka kapica, koja se na testnom vozilu (ispod 5000km) pomerala levo desno par milimetara.
Sam auto je generalno dobar. Ne znam koliko su pouzdani. Na testu sam probao 1.5 110 ks dci, motor je bukvalno perfektan.
Da je zavrsna obrada bolja i da ceo auto ne lici na plasticnu igracku, to bi mogao biti najbolji izbor od svega sto je ponudjeno. Osim toga, preglednost pozadi osrednja (losa) zbog naslona za glavu koji su full size, dakle ne oni sto se utapaju u sediste.
Negde mi stoji u glavi kao neki izbor, ali me je taj kvalitet enterijera naterao malo da razmislim o tome kako su sastavili sve ostalo. U svakom slucaju, nije 100% van kombinacije ali je pri kraju liste prioriteta.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Danas je retko koji auto pregledan a pored toga, senzori su must have opcija.
Brzine idu u H-a !!!

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Nisam video megan uzivo ali na osnovu nekih testova koje sa citao sam stekao utisak da je novi megan mnogo bolji od starog, od kvaliteta do udobnosti. Steta sto uzivo razocarava.
Pre par dana sam slucajno sedeo u novom civicu. Odusevio me auto kako je sklopljen unutra. Sve deluje kvalitetno, precizno, polozaj za volanom vrhunski. Skoro nisam seo tako u neki auto i da sam se posle par minuta osecao kako mi je sve odmah leglo. Nazalost bio je 1.4 vtec i nisam se provozao. Verovatno slabo ide.
Pre par dana sam slucajno sedeo u novom civicu. Odusevio me auto kako je sklopljen unutra. Sve deluje kvalitetno, precizno, polozaj za volanom vrhunski. Skoro nisam seo tako u neki auto i da sam se posle par minuta osecao kako mi je sve odmah leglo. Nazalost bio je 1.4 vtec i nisam se provozao. Verovatno slabo ide.
Sto se Megana tice, svi kazu da je dosta poboljsan u odnosu na prethodne verzije. Auto generalno zaista izgleda "moderno" da tako kazem. Medjutim, sve je nekako plasticno i po mom misljenju nisu se bas pretrgli da ga sklope kako treba.
Medjutim, ipak je pretesna zadnja klupa, za moj ukus. A i ceo je nekako "svemirski" sve mu digitalno i malo su ga prepakovali.
Mozda sam samo ja previse izbirljiv, ali moram da kazem da je to auto koji bi svako trebalo da proba jer 1.5 dci odusevljava (super je i podesen je software da mozes da prekines i nastavis regeneraciju DPF-a). Ako plastika i tesna klupa pozadi ne smeta, onda je taj auto dobra kupovina.
Sto se Honde tice, auto izlgeda dobro, medjutim taj 1.4 na papiru ima manji obrtni moment od moje fieste (127 prema 132). 1.8 vec ide na 20 000 u srednjem paketu opreme.
Osim toga, dobio sam input da Deltaautomoto ne treba razmatrati jer su izgubili sve dobre radnike. Mozda neko ima iskustva sa njima pa moze da opovrgne ili potvrdi.
Medjutim, ipak je pretesna zadnja klupa, za moj ukus. A i ceo je nekako "svemirski" sve mu digitalno i malo su ga prepakovali.
Mozda sam samo ja previse izbirljiv, ali moram da kazem da je to auto koji bi svako trebalo da proba jer 1.5 dci odusevljava (super je i podesen je software da mozes da prekines i nastavis regeneraciju DPF-a). Ako plastika i tesna klupa pozadi ne smeta, onda je taj auto dobra kupovina.
Sto se Honde tice, auto izlgeda dobro, medjutim taj 1.4 na papiru ima manji obrtni moment od moje fieste (127 prema 132). 1.8 vec ide na 20 000 u srednjem paketu opreme.
Osim toga, dobio sam input da Deltaautomoto ne treba razmatrati jer su izgubili sve dobre radnike. Mozda neko ima iskustva sa njima pa moze da opovrgne ili potvrdi.
Nisam ispratio, jesi razmatrao mazdu 3 2.0 120 ks? Ne moze za 15 al za 16 mozda i moze?
Jeste diler najiritantniji moguci i pitanje je sta ima na lageru al sve govori da je dobar auto.
Jeste diler najiritantniji moguci i pitanje je sta ima na lageru al sve govori da je dobar auto.
Koji vam je u Srbiji sa tim Mazdama? 
Ne bih je pogledao ni pored Škode a ne pored Golfa.

Ne bih je pogledao ni pored Škode a ne pored Golfa.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Po cenovniku civic 1.8 ima za 17.990, odnosno na popustu se moze dobiti jos za 1000e nize. U comfort paketu, u tom sam sedeo, sasvim je dobra oprema.
Mazdu nisam probao, ali sam je "gledao". Malo mesta pozadi i velika buka u kabini. Dobar i zanimljiv auto, enterijer mi se posebno svidja. 2.0 motor na papiru deluje zaista dobro (motor sa najvecom kopresijom kad se gledaju atmo benzinci).
Medjutim, nije bas neki kruzer i nije "familiy hatchback".
Sada cu da vidim cenovnik za Hondu, mislio sam da to ide skuplje.
Medjutim, nije bas neki kruzer i nije "familiy hatchback".
Sada cu da vidim cenovnik za Hondu, mislio sam da to ide skuplje.
Hmmm... Vidim Hondu Civic. Bacicu pogled.
Civic 1.4 ima 6 brzina i treba ga probati. U Jazzu je taj motor bučan na otvorenom zbog petostepenog menjača i loše izolacije.
TT
TT
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Miljanbg, svakom automobilu si našao manu sem Golfu, uzmi ono što ti srce ište da se ne bi posle kajao

Videcemo vec, da prodje ovaj vikend test.
- Day Walker
Ako ti je Golf najudibniji... 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

A jesi se vozio u sedmici?
Miljane kakve informacije o pouzdanosti bar sto se tice sedmice? Ok imao je taj 1.2 tsi nekih problema u pocetku al kad je stigao do sedmice ovo mu je vec druga(ili treca?) generacija tako da bi trebalo da je sad sve ok. Kod golfa je najveca mana uzasan servis(autokomerc ili porse svejedno).
Miljane kakve informacije o pouzdanosti bar sto se tice sedmice? Ok imao je taj 1.2 tsi nekih problema u pocetku al kad je stigao do sedmice ovo mu je vec druga(ili treca?) generacija tako da bi trebalo da je sad sve ok. Kod golfa je najveca mana uzasan servis(autokomerc ili porse svejedno).
- Day Walker