NexT napisao:Da se razumemo, pa da zavrsimo off.
250 bih za sebe rado kupio. 2.2 motor sa 200 konja i 4 matic - tesko da moze bolje.
Samo kazem da je taj motor kompleksniji od 220 CDi koji ima 170 konja i koristi se vec prilicno dugo, i zna se da je pouzdan.
Ne verujem da je sve isto, samo dodata jedna turbina jos i eto 200 konja...
A, znas i sam odlicno za sta bi se koristio taj auto, tako da ne vidim cemu takva reakcija.
Da je 200 konja potrebno - nije. Da moze lepo da ide i sa 150 (a kamoli 170) - moze.
Moja jedina zamerka je bila sto 220 CDI nema mogucnost 4 Matic-a, a 2.0 TDI ima Quattro.
Problem je sto se ne razumesh
OM646 nikad se nije nudio sa 4M ,a razlika izmedju tvog ili malo novijeg mog 220 cdi-a (oba su OM646) i aktuelnog (OM651) je nebo i zemlja (bez obzira sto su performanse u mom slucaju iste) Sto se tice motora sve je totalno drugacije,a i servo pumpa je elektricna, motorni racunar je na totalno drugom mestu...ma sve.
De bre 220ka 646 je minimum snage koji moze da pokrece E klasu kako valja, pa jos da se ubaci 4x4 to bi islo kao 200D nekada. Zato se cetvorocilindras nije ni uparivao sa 4matic-om nikad dok nisu izbacili 651 masinu.
Elem same teme sto se tice, ja X3,Q5 ili GLK vidim kao malo podignutu bracu svojih osnovnih verzija (trojke,a4 i C klase) od njih su pokupili gotovo sve. Tako ne verujem da ce Tex otetiti bilo kakv skok po pitanju bilo cega (osim pogona, malo viseg tezista, malo losijih perormansi i lezenja na putu) od limuzinske brace. Prostranost istih takodje nije bas jaca strana u odnosu na karavan verzije istih modela.