Jaguar F-Pace
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Jaguar F-Pace
Sve to stoji, Markoni, nego komentarisemo iz svog ugla 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- speedy stikis
- Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27
100 ljudi 100 cudi
Uvek je lako bilo tudjim novcem kupovati

Uvek je lako bilo tudjim novcem kupovati

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
100 zena - 200 sisa.
Ipak je ovo auto forum, pa bi i kriterijumi trebalo da su malo strozi od "kotrlja se to"
Ipak je ovo auto forum, pa bi i kriterijumi trebalo da su malo strozi od "kotrlja se to"

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ali je auto forum u Srbiji,pa bi komentar pre bio : kako podnosi D2 ? 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- speedy stikis
- Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27
Milos napisao:Ali je auto forum u Srbiji,pa bi komentar pre bio : kako podnosi D2 ?

Na stranu sto je prvi utisak izuzetno pozitivan, jedino mi ta motorizacija "kvari" kompletan utisak jer je ovo jako dobro napakovan primerak, bas mi mu legao taj 3.0 sa 300ks. Puna cena mu je 85k evra, placen je nesto preko 70k, ali vlasnik jednostavno ne zeli da placa 3.0 registraciju, pare su tu najmanji problem.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Pametan čovek. Ako mu nije merak da ga stišće po gasu, onda je po meni bolja opcija da je razliku izmedju 2.0 i 3.0 potrošio za opremu.
Sećam se jednog oglasa, W212 200 CDI klotina teška, čini mi se da je manuelni bio, od opreme samo šiber i bang olufsen od 5-6k. Čoveku verovatno nije trebao neki jači motor, kožna sedišta itd, već samo da to vreme koje provedeno u kolima, provede u kvalitetnoj muzici i otvorenom krovu.
Sećam se jednog oglasa, W212 200 CDI klotina teška, čini mi se da je manuelni bio, od opreme samo šiber i bang olufsen od 5-6k. Čoveku verovatno nije trebao neki jači motor, kožna sedišta itd, već samo da to vreme koje provedeno u kolima, provede u kvalitetnoj muzici i otvorenom krovu.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Bang & Olufsen u 200cdi...to je toliko retko, da bi se moglo reci da ne postoji.
Sent from my SM-G935F
Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Nije hteo da slusa kako ga pi...raju sto se taljiga.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Mislim da sam kačio ovde sa mobile.de oglas ili na drugom forumu. Dan danas ga pamtim vrlo dobro.Xepoj87 napisao:Bang & Olufsen u 200cdi...to je toliko retko, da bi se moglo reci da ne postoji.
Sent from my SM-G935F
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Uhh ovo je nesto zanimljivopassenger napisao:Sećam se jednog oglasa, W212 200 CDI klotina teška, čini mi se da je manuelni bio, od opreme samo šiber i bang olufsen od 5-6k. Čoveku verovatno nije trebao neki jači motor, kožna sedišta itd, već samo da to vreme koje provedeno u kolima, provede u kvalitetnoj muzici i otvorenom krovu.

Dusa kida se,kida se na cestice
Kada cujem zvuk X6-ice
Kada cujem zvuk X6-ice

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ovo je verovatno jedino mesto gde se F pace poredi sa X5 i Levanteom. Od 20 uporednih testova u 19 će se naći njegovi "prirodni" rivali, a to su XC60, GLC, Macan, X3 i X4, Stelvio, Q5, i svećom ćete morati da tražite da su ga negde poredili sa klasom većim džipovima. Čak i među svojim konkurentima nije najveći (Mercedes je duži), a od X5 je daleko manji, a tek od Levantea da i ne pominjem (preko 30cm razlika!). Naravno, cilj je hejt kao i obično ovde, a pošto je jasno da je više nego konklurentan i "delje sve u kategoriji od 80kg, hajde mi ipak da ga stavimo da se bije sa onima od 100 kila"
...poredite ga s jačim modelima da bi ga pokazali da je underpowered, ali time što ga stavljate u isti koš vi mu praktično činite uslugu jer je to upravo ono što su u Jaguaru hteli da postignu: da budu konkurentni primarno kupcima Macana, X3 itd ali i da uzmu neki deo i od onih koji razmišljaju u klasi većem crossoveru. Tako su uspešno uradili i sa F type i XF.
Ako se pogledaju motorizacije njegovih konkurenata tu su prirodno dizeli od 2-2.2 litra i ovaj motor je potpuno konkurentan. Kao i kod njegovh konkurenata on će biti primarni izbor kupaca.
Pored toga, kritika oko tog motora je dodatno besmislena pošto postoje i druge varijante motora,pa svako može da izabere šta želi.
Ako ćete ga kritikovati nađite nešto solidnije jer se ovde raspravljsate sa cm i ks, a oni su jasno merljivi i sve se jasno da izmeriti i uporediti. To što ćete naređati 5 postova jedna za drugim da ponavljate kako je tragedija i očaj što ima dizel od 2 litra to neće postati istina.

Ako se pogledaju motorizacije njegovih konkurenata tu su prirodno dizeli od 2-2.2 litra i ovaj motor je potpuno konkurentan. Kao i kod njegovh konkurenata on će biti primarni izbor kupaca.
Pored toga, kritika oko tog motora je dodatno besmislena pošto postoje i druge varijante motora,pa svako može da izabere šta želi.
Ako ćete ga kritikovati nađite nešto solidnije jer se ovde raspravljsate sa cm i ks, a oni su jasno merljivi i sve se jasno da izmeriti i uporediti. To što ćete naređati 5 postova jedna za drugim da ponavljate kako je tragedija i očaj što ima dizel od 2 litra to neće postati istina.
Starce, ne znam ko ga je toliko mnogo poredio sa X5 i u kom delu teme, ali na poslednjih par strana si samo ti spomenuo X5.
Ne znam kako to pokusavamo da ga predstavimo kao underpowered, kada sam ga ja poredio sa GLC-om 220d, od kog je i jaci i laksi, ali ipak sporiji?
Dodatno, ima 3.0 dizel od 300ks, dok GLC ima samo 250d.
Niti ga je iko poredio, sem mene, sa takodje 2.0 jos slabijim GLC dizelom, vec pricamo o coveku koji je kupio i kako je trebao jaci da uzme, te sta bi nama bilo idealno.
Sto se dimenzija tice, nesto si ozbiljno pobrkao.
Mercedes je 8cm kraci, Levante 27cm, X5 15cm, a GLE 9cm duzi.
Tako da ako po duzini Mercedesa gledamo, F-Pace jeste izmedju 2 klase, ali mislim da smo se svi ovde slozili da je u GLC/X3 klasi, pa ne vidim cemu tolika drama.
Ne znam kako to pokusavamo da ga predstavimo kao underpowered, kada sam ga ja poredio sa GLC-om 220d, od kog je i jaci i laksi, ali ipak sporiji?
Dodatno, ima 3.0 dizel od 300ks, dok GLC ima samo 250d.
Niti ga je iko poredio, sem mene, sa takodje 2.0 jos slabijim GLC dizelom, vec pricamo o coveku koji je kupio i kako je trebao jaci da uzme, te sta bi nama bilo idealno.
Sto se dimenzija tice, nesto si ozbiljno pobrkao.
Mercedes je 8cm kraci, Levante 27cm, X5 15cm, a GLE 9cm duzi.
Tako da ako po duzini Mercedesa gledamo, F-Pace jeste izmedju 2 klase, ali mislim da smo se svi ovde slozili da je u GLC/X3 klasi, pa ne vidim cemu tolika drama.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Postoje postovi i vidi se ko je poredio F pace sa klasom većim vozilima i ko je pisao da je katastrofa što ima dizel od dva litra. Ja nisam spominjao na prethodnim stranama X5, već sam ga ovde pomenuo na osnovu ranijih postova drugih ljudi, tako da nema potrebe da tim sitnim ubacivanjem nečega što nisam rekao i napisao. Ne vidim gde ti osećaš bilo kakvu dramu u mom postu. Ako je osećaš, nema potrebe - nema drame i nema potrebe za tim sitnim ubacivanjem nekog dodatnog značenja mojim rečima kojeg nema.
Na osnovu ovoga ispada da je Mercedes duži (3cm) od Jaguara...ali sada vidim da ima kuku
...ok - Jaguar je duži od svoje klase do 10cm maksimum, a daleko više od klase iznad:

Na osnovu ovoga ispada da je Mercedes duži (3cm) od Jaguara...ali sada vidim da ima kuku

Nisam ubacio nista sto nisi rekao, niti sam sitno ubacivao neko znacenje, sta god to znacilo.
Odgovorio si na neku raspravu u punom gasu, koju niko nije vodio.
Niko nije poredio X5 i F-Pace, a Levante je samo Laki spomenuo i to jednom, ali naravno da ti sve ucesnike teme stavljas u isti kos, jer je gotivnije reci "poredite ga s jacim modelima da bi ga pokazali da je underpowered".
Niko nije hejtovao, da bi ti rekao kako je ovde cilj hejt.
Niko ga nije poredio sa jacim modelima sa ciljem da pokaze da je underpowered, vec obrnuto, ja sam ga uporedio sa slabijim GLC-om.
Spominjes neke kritike motora i da ne stoje, a kritika na motor nije bilo, vec smo spominjali kome koji motor ide uz tu klasu.
U sustini, zapoceo si raspravu sa samim sobom i stvarima koje niko nije spominjao, u jako naostrenom i svadjackom tonu, pa otud i opaska da dramis ni oko cega.
Odgovorio si na neku raspravu u punom gasu, koju niko nije vodio.
Niko nije poredio X5 i F-Pace, a Levante je samo Laki spomenuo i to jednom, ali naravno da ti sve ucesnike teme stavljas u isti kos, jer je gotivnije reci "poredite ga s jacim modelima da bi ga pokazali da je underpowered".
Niko nije hejtovao, da bi ti rekao kako je ovde cilj hejt.
Niko ga nije poredio sa jacim modelima sa ciljem da pokaze da je underpowered, vec obrnuto, ja sam ga uporedio sa slabijim GLC-om.
Spominjes neke kritike motora i da ne stoje, a kritika na motor nije bilo, vec smo spominjali kome koji motor ide uz tu klasu.
U sustini, zapoceo si raspravu sa samim sobom i stvarima koje niko nije spominjao, u jako naostrenom i svadjackom tonu, pa otud i opaska da dramis ni oko cega.