Auto-klima
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Auto-klima
I šra bi jel se klima dopunjuje ili ne?
ps
u uputsvu za Punta piše proveriti pre svake sezone.
ps
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
U ovoj temi preporučena dva majstora za auto klime na Altini.
Nidža na Altini (065 66 666 22) preporučio Next
Dule na Altini 063/545-182 preporučio Noob
Jel imate i nekog trećeg za preporuku ili ima još neko da preporuči nekog od njih dvojice? Treba da pošaljem koleginicu, a i ja bi otišao jedan dan na kontrolni pregled.
Nidža na Altini (065 66 666 22) preporučio Next
Dule na Altini 063/545-182 preporučio Noob
Jel imate i nekog trećeg za preporuku ili ima još neko da preporuči nekog od njih dvojice? Treba da pošaljem koleginicu, a i ja bi otišao jedan dan na kontrolni pregled.
Posetite www.garaza.rs !
Nemoj kontrolu da placas, zavrsicu ti ja to.
Pozovi me na 062/8481-471 da se dogovorimo za vreme i mesto
Pozovi me na 062/8481-471 da se dogovorimo za vreme i mesto
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Sale u Žarkovu, kod njega održavam klime od 2003., najbolje preporuke.trojanac napisao: Jel imate i nekog trećeg za preporuku ili ima još neko da preporuči nekog od njih dvojice? Treba da pošaljem koleginicu, a i ja bi otišao jedan dan na kontrolni pregled.

Servis Sale - 011/239-2815, 063/226-686
Never Say Never Again
Šta znači proveriti? Uključiš i radi ili ne radi. Ako ne radi, ideš na servis, ako radi, ćutiš i voziš. Jedini savet je koristiti svaku priliku da malo radi u zimskom periodu. Za klimu je najgore ako se dugo ne upotrebljava.samo polako napisao:I šra bi jel se klima dopunjuje ili ne?
ps
Tapatalk HD
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
eeeee, ima i treće - radi i hladi ali krči!
To kod mene
To kod mene

Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )

kompresor se cuje?codemaker napisao:eeeee, ima i treće - radi i hladi ali krči!
To kod mene
To sto klima radi cesto nema veze sa tim da li joj fali freona. Dovoljan je mali % da fali, i moze da podigne temperaturu na izduvu za par stepeni. Kacenje na manometar nista ne kosta.
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Ne znam šta se čuje ali je zvuk nešto poput "rrrrrrrrr" kao kad dizel zalaufaš u prvoj.
Hladi normalno i vremenom se zvuk izgubi.
U četvrtak idem na kontrolu.
Pojma nemam šta me čeka.
Hladi normalno i vremenom se zvuk izgubi.
U četvrtak idem na kontrolu.
Pojma nemam šta me čeka.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Moje iskustvo od danas. U januaru ove godine imao sam manji udes. Ali sam uspeo da polomim sve hladnjake i ventilatore. Za 1 dan ventilatori i hladnjaci su zamenjeni novim. Medjutim klimu nisam koristio do danas i nisam je napunio. Prilikom zamene hladnjaka izbacila je boju, freon i sigurno nesto ulja.
Danas sam otisao kod prijatelja koji se bavi klima uredjajima i prvo me je posteno iskritikovao sto nisam odmah napunio klimu jer je za ovo vreme vazduh i vlaga koja je ostala u sistemu mogla da napravi cudo.
Prvo je ispraznio sistem (pomocu onog aparata) i onda je napunio sistem bojom,uljem i freonom. Medjutim posle toga prilikom merenja (nekim uredjajem sa manometrima) ustanovio je da sistem previse brzo gubi freon. E sad on je hteo da ukljucim klimu da bi proradilo ulje i da bi sto vise boje izbacio kako bi videli gde nestaje gas.
Ukljucio sam klimu i kompresor je regularno proradio, medjutim klima nije moga da postigne neku normalnu temperaturu na izduvima u kabini tj skoro da je jedva hladila. On mi je objasnio da je to zbog toga sto previse slabo zaptiva i da cemo morati prvo da saniramo mesto na kojem se gubi gas. Posto nismo vise imali vremena ostavili smo za posle vikenda.
Medjutim ono sto me je zacudilo je to da se ventilator klime nije ukljucio uopste. Ako se dobro secam na mom vozilu Astra G sa manuelnom klimom ventilator se uljucuje odmah po ukljucivanju klime i radi svo vreme dok radi klima. Ili gresim?
Ovo je i njega zbunilo pa je predlozilo da se konsultujem sa elektricarem. Takodje, proverio je ventilator preko struje iz aku. i ventilator radi na obe brzine.
Danas sam otisao kod prijatelja koji se bavi klima uredjajima i prvo me je posteno iskritikovao sto nisam odmah napunio klimu jer je za ovo vreme vazduh i vlaga koja je ostala u sistemu mogla da napravi cudo.
Prvo je ispraznio sistem (pomocu onog aparata) i onda je napunio sistem bojom,uljem i freonom. Medjutim posle toga prilikom merenja (nekim uredjajem sa manometrima) ustanovio je da sistem previse brzo gubi freon. E sad on je hteo da ukljucim klimu da bi proradilo ulje i da bi sto vise boje izbacio kako bi videli gde nestaje gas.
Ukljucio sam klimu i kompresor je regularno proradio, medjutim klima nije moga da postigne neku normalnu temperaturu na izduvima u kabini tj skoro da je jedva hladila. On mi je objasnio da je to zbog toga sto previse slabo zaptiva i da cemo morati prvo da saniramo mesto na kojem se gubi gas. Posto nismo vise imali vremena ostavili smo za posle vikenda.
Medjutim ono sto me je zacudilo je to da se ventilator klime nije ukljucio uopste. Ako se dobro secam na mom vozilu Astra G sa manuelnom klimom ventilator se uljucuje odmah po ukljucivanju klime i radi svo vreme dok radi klima. Ili gresim?
Ovo je i njega zbunilo pa je predlozilo da se konsultujem sa elektricarem. Takodje, proverio je ventilator preko struje iz aku. i ventilator radi na obe brzine.
Istog trenutka kada se upali kompresor, pali se i ventilator.
Bar je tako na svim kolima koja sam vozio, od Pezoa do Mercedesa.
Bar je tako na svim kolima koja sam vozio, od Pezoa do Mercedesa.
Na puntu se klima pali preko prekidača ventilatora tako da nema šanse da klima radi, a da ventilator ne radi.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
I kod mene je tako. Dok ne upališ ventilator ne radi ni kompresor iako je upaljeno A/C.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Znaci da nisam pogresio. On je i predpostavio da sistem nesto ne funkcionise dobro jer se ventilator ne okrece. Jbg nadam se da ce elektricar da otkrije problem. Generalno kada iskopcam kontakt na dehidratoru oba ventilatora se uljuce i izbaci mi gresku tipa "opterecenje u rashladnom sistemu" i verovatno kao meru zastite ukljucuje oba ventilatora.
E sad da li ovo znaci da imam problem i sa ukljucivanjem ventilatora hladnjaka motora? Generalno ovi motori se tesko greju na leru lil u voznji tako da koliko god dugo da stojim u mestu ne mogu da ga nateram da se ukljuci. Mada cu sutra imati voznju od 300 km pa cu posle forsiranja da probam da stanem i da sacekam da podigne temperaturu. Tako je na svim isuzu motorima koliko sam cuo od drugih vlasnika.
E sad da li ovo znaci da imam problem i sa ukljucivanjem ventilatora hladnjaka motora? Generalno ovi motori se tesko greju na leru lil u voznji tako da koliko god dugo da stojim u mestu ne mogu da ga nateram da se ukljuci. Mada cu sutra imati voznju od 300 km pa cu posle forsiranja da probam da stanem i da sacekam da podigne temperaturu. Tako je na svim isuzu motorima koliko sam cuo od drugih vlasnika.
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Pajo, mm, ne misli on na ventilator u kabini vec na ventilator ispred hladnjaka.