Vozilo do 30k

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Vozilo do 30k

Post od ftj »

Zato dobijas podizac haube.
damjannn4
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2017, 23:19

Post od damjannn4 »

carov2 napisao: 10 Maj 2025, 10:32 Sve je naravno šala, a u svakoj šali ima i malo šale.

Tast je kupio Kodiaqa prošle godine, model koji je već bio "stari", čistili zalihe, nije hteo da čeka novi, a nije hteo da čeka ni Tiguana, hteo je sa lagera, normalna oprema, 43k čini mi se bio, a Tiguana si mogao da biraš za taj novac, model koji se tek pojavio.

Nevezano za moju šalu, često Škoda bude skuplja ili košta sličan novac kao VW.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Pa ima istine... Vise se cenovno ne izdvaja tako jasno, ali kad uporedis sa ostalim proizvodjacima opet je konkuretno i nesto povoljnije. Meni kodiaq jako lep auto, za moj skroman ukus bez mane,narocito sada ovaj "novi", bronx gold...baaaaas je dobar 🙂 da je 2.0 za 36k ne bih se razmisljao, ovaj akcijski od 1.5 mi nesto ne uliva poverenje, tj za ono sto meni treba bi vrv zavrsio posao ali mi komentari ubise zelju za istim, a nije da nisu realni. 1.5 stavis u kamika i isti u kodiaka, i za laika je nonsens.
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Post od Romanticni_Piroman »

Ne znam da li si do sad odlucio ali moja preporuka ide za Corollu 1.8 hibrid CVT. Odlican za voznju po gradu, nece ni da ti pali benzinca u vecini slucajeva, potrosnja smesna. Proveren, neunistiv hibrid, uzeo bih ga i sa 0 godina garancije. Samo bih gledao da ima nesto malo od opreme unutra, ne svidja mi se u najosnovnijoj varijanti. Juri JBL audio :)
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

carov2 napisao: 10 Maj 2025, 09:33 Iskreno, u poslednje vreme vodim kampanju, "uštedite, uzmite VW ili Audi, jeste Škoda bolja, ali je skuplja."

Sve je počelo kod novog Tiguana, koji je bio od 37k eura, a Kodiaq nešto skuplji, a onda je došao odličan Superb, sa jakom opremom, skuplji nego novi A6, akcija na A4 TFSI, za 32k eura, znači bolje od Oktavije recimo i tako....kliknite dole subscribe ili like.
Nisu ti auta za poređenje da budemo fer, tako možemo reći da je Karoq jeftiniji od Tiguana i da je Škoda jeftinija i pristupačnija. Tiguan je manji auto od Kodiaq. Pogledaj prostor iza vozača u Kodaq koliko ima mesta, ogroman = samo jedan reč, gepek tek koliki ima Kodiaq, prostora napred u kabini ima kao da su zavaljen u ogromnu fotelju i vozač i suvozač. Kodaq je po veličini bliži poređenju kao Tuareg ili Q7.
Kod Škode nemaš ekvivalent za poređenje sa Tiguanom, tu je Vagen ostavio za sebe klasu.

Kamiq = Tcross, Taigo (nemaju auto hold, ulazni modeli)
Karoq = T-Rock
x = Tiguan
Kodaq = Tuareg
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
damjannn4
Reactions:

Post od damjannn4 »

@romanticni
Sa "malo" oprme on ode na 36k a jos "malo" i eto ga rav na 40, na sve to velika pohvala za zaposlene u toyoti od kojih su i salteruse u epsu ljubaznije, ne javljaju se, kada se jave ne znaju ni sta imaju na stanju, nikakve informacije... Nista... Sto je meni apsplutno nerazumljivo ali ok. Postujem.
Svakako hvala na predlogu, verujem da je sjajan auto ali... Mozda neki drugi put :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Karoq je veći od T-Roc.
Kamiq mu bliži.
Uvek su smaknuti za pola broja.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

noob napisao:
carov2 napisao: 10 Maj 2025, 09:33 Iskreno, u poslednje vreme vodim kampanju, "uštedite, uzmite VW ili Audi, jeste Škoda bolja, ali je skuplja."

Sve je počelo kod novog Tiguana, koji je bio od 37k eura, a Kodiaq nešto skuplji, a onda je došao odličan Superb, sa jakom opremom, skuplji nego novi A6, akcija na A4 TFSI, za 32k eura, znači bolje od Oktavije recimo i tako....kliknite dole subscribe ili like.
Nisu ti auta za poređenje da budemo fer, tako možemo reći da je Karoq jeftiniji od Tiguana i da je Škoda jeftinija i pristupačnija. Tiguan je manji auto od Kodiaq. Pogledaj prostor iza vozača u Kodaq koliko ima mesta, ogroman = samo jedan reč, gepek tek koliki ima Kodiaq, prostora napred u kabini ima kao da su zavaljen u ogromnu fotelju i vozač i suvozač. Kodaq je po veličini bliži poređenju kao Tuareg ili Q7.
Kod Škode nemaš ekvivalent za poređenje sa Tiguanom, tu je Vagen ostavio za sebe klasu.

Kamiq = Tcross, Taigo (nemaju auto hold, ulazni modeli)
Karoq = T-Rock
x = Tiguan
Kodaq = Tuareg
Iskreno, moje poređenje je više fer, jer nije samo veličina kriterijum i nisam jedini koji poredi Tiguana i Kodiaqa, a i Mazdu CX5 recimo, koja je osetno manja.

Ti šalješ Kodiaqa na klanje sa Tuaregom, a on nije iz te priče.

Da rešim X, ali nije dobro postavljena jednačina, VW sada ima konkurenta Kodiaqu, a on u tvom postu nije spomenut, zove se VW Tayron.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:

damjannn4 napisao: 11 Maj 2025, 09:12 @romanticni
Sa "malo" oprme on ode na 36k a jos "malo" i eto ga rav na 40, na sve to velika pohvala za zaposlene u toyoti od kojih su i salteruse u epsu ljubaznije, ne javljaju se, kada se jave ne znaju ni sta imaju na stanju, nikakve informacije... Nista... Sto je meni apsplutno nerazumljivo ali ok. Postujem.
Svakako hvala na predlogu, verujem da je sjajan auto ali... Mozda neki drugi put :)
U pravu si, nisam primetio koliko Toyota drzi jake cene ovde. Mislim svakako ne bih bilo koju od tih drugih opcija koje nudis, ali razumem te zasto neces Toyotu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Eno par Camry-a na oglasima, i to fejslift modeli. Dobar deal, i pre bi to jurio nego full napakovanu Corolu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
damjannn4
Reactions:

Post od damjannn4 »

Romanticni_Piroman napisao: 11 Maj 2025, 10:13
U pravu si, nisam primetio koliko Toyota drzi jake cene ovde. Mislim svakako ne bih bilo koju od tih drugih opcija koje nudis, ali razumem te zasto neces Toyotu.
Pa ti reci sta bi... Ne bijem i za preporuku neceg treceg :)
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:

damjannn4 napisao: 11 Maj 2025, 11:48
Romanticni_Piroman napisao: 11 Maj 2025, 10:13
Pa ti reci sta bi... Ne bijem i za preporuku neceg treceg :)
Nisam relevantan za to pitanje jer cu ti preporuciti ono sto sam i sam izabrao za sebe skorije :)
Mazda 3 Exclusive Line 2.0 auto 186ks - 34000€ u nekoj lepoj boji, po meni najbolja kupovina do 35k €

Tesko mi je da vidim nesto bolje u tom segmentu, Skodu ne bih ni razmatrao, 4 godine garancije je bruka, a i Skoda je.
KiaProceed izgleda solidno za iste pare sa nekom lepom opremom, 1.5 DCT 160ks, prostornija je unutra od Mazde ako ti je to bitno.
Corollu nikad ne bih skroz odbacio. Jeste skupa, ali ako kupujes auto sa planom da ga vozis 10 godina, tu bi Corolla opravdala tu cenu. Mala potrosnja, potrosni materijali duze traju (tipa kocnice, jer je hibrid), pouzdano, ja se cak ne bi ni mlatio sa ovlascenim servisom, nema potrebe.
damjannn4
Reactions:

Post od damjannn4 »

Meni ta 3ka spolja preeelepa, jos u mazda crvenoj... Ljubav na prvi pogled ali mazda mi je nesto nepoznanica, par komentara za ovlasceni sam procitao da se rez delovi ako se nesto skrsi dugo cekaju jer je relativno retka kod nas, jos mi se nije svideo gepek koji je u odnosu na oktaviju skroman, automatik je koliko sam nasao 6ostepeni, u odnosu na 2.0 tdi vise kosta, 5a godina garancije u skodi je jos 200 i neki evro, ni mazda nije sampion sa svojih 6, da je kvalitetnija pa i ne sumnjam ali... Bas nisam pametan, da mi neko pre par godina rekao da za 30+k necu moci odmah da odaberem auto ne bih verovao ali nadam se da ove nedelje realizujem kupovinu pa stagod.
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:

damjannn4 napisao: 11 Maj 2025, 12:53 Meni ta 3ka spolja preeelepa, jos u mazda crvenoj... Ljubav na prvi pogled ali mazda mi je nesto nepoznanica, par komentara za ovlasceni sam procitao da se rez delovi ako se nesto skrsi dugo cekaju jer je relativno retka kod nas, jos mi se nije svideo gepek koji je u odnosu na oktaviju skroman, automatik je koliko sam nasao 6ostepeni, u odnosu na 2.0 tdi vise kosta, 5a godina garancije u skodi je jos 200 i neki evro, ni mazda nije sampion sa svojih 6, da je kvalitetnija pa i ne sumnjam ali... Bas nisam pametan, da mi neko pre par godina rekao da za 30+k necu moci odmah da odaberem auto ne bih verovao ali nadam se da ove nedelje realizujem kupovinu pa stagod.
Necu da te ubedjujem, izabraces ono sto ti na kraju vise pase, samo cu da podelim moje skromno (i moguce izolovano) iskustvo sa Mazdinim servisom.

2023. godine sam uvezao Mazdu CX-30 sa Skyactiv-X motorom u Srbiju, sa planom da je prodam. Auto mi se dopao, ali primetio sam da ne radi grejanje. Leto je bilo, cista slucajnost sto sam uopste dosao u situaciju da to primetim. Otisao u Mazdin servis, oni pogledali auto (u garanciji naravno), i nasli da je to bio deo recall kampanje od pre par godina, i cude se sto ovaj auto nije to prosao. O njihovom trosku su sredili sve u vrlo kratkom roku. Ono sto je mene sokiralo je da Mazda u Norveskoj, koja mi je prodala auto, nista nije rekla po ovom pitanju, a mogu u sistemu tacno da vide da li je auto bio na tom recall-u ili nije. Prosto su precutali kad sam ih to pitao pri kupovini.

Ne znam, sedi u oba pa uporedi, meni su to prosto dve razlicite klase, nisu sitnice u pitanju. Slike ne docaravaju kako Mazda zapravo izgleda iznutra. A da ces u Skodi imati vise mesta, hoces. Pravo poredjenje bi bila Mazda 6, ali nazalost se prodaje samo u elektricnoj verziji. Naveo si Corollu kao opciju pa sam pomislio da ti ne treba bas toliko prostora (ona je jos manja od mazde), ali ako je bitno, cepaj onda na D klasu i vece, trojka jeste manji auto :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Vozilo do 30k

Post od ftj »

Mazda i skoda dve razlicite klase u enterijeru, to se slazem, al nesto mislim da ti smatras da je to u korist mazde sto je potpuno suprotan utisak od onog koji ja imam.

Osim ako mazda nije drasticno promenila filozofiju u poslednjim generacijama pa pravi bogougodne enterijere al ono pre to nikako nije bilo.
damjannn4
Reactions:

Post od damjannn4 »

@Romanticni_Piroman

Corola Cross je kraca, samim tim logicno je da i gepek bude srazmerno manji, 3ka je od octe kraca za 3cm, a ima 150litara tj 25% manji gepek. Svakako cu baciti pogled buduci da mi je dipem relativno blizu posla. Hvala na predlogu :)
Odgovori