Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Post od Saša »

Nikad Punta nisam oprao tako (samo je žena jednom i nikad više, i to da me kao iznenadi :D ). Isključivo puškiranje.

TT

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Autokomerc je najbolja perionica koju sam koristio. Ogi stvarno ne znam kako na njoj nisi uspeo da operes auto valjano. Sampon je odlican, vosak jos bolji. Sve je na vrhunskom nivou, i kvalitet nije opao od kada je otvorena. Ona u Mirijevu na kojoj ja perem cesto menja hemiju. Jos uvek moze da se opere solidno, ali je vosak nikakav.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

Gde je zapravo ta perionica kod autokomerca?
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ranije su mi usput bile dve perionice. Ona kod Pionira, te BnBoss kada idem preko drugog mosta. Na prvoj sam prao češće, druga mi je bolja.

Preselio sam se, pa sada najčešće perem u G.Vučića, kod Tempa. Usput, šta ću :D Vidim da imaju i neki MaFra sprej za felne, bubice, šta li, sve zaboravim da vidim. Kad sam u prolazu, odem do BnBoss-a, nekako preferiram.

Ponekad operem na početku/kraju Mirijevskog Bulevara i to je to.

Prao sam još na Tošinom (nije mi se nešto svidelo), u G.Vučića, kada se krene uzbrdo iz V.Ilića (uglavnom kada je kod Tempa krcato, a auto baš prljav), kod Arene (nisam bio godinama), ponekad na MOLu na Zrenjaninskom putu. Ne sećam se da sam puškirao van BGa, osim kod Petrovca na Mlavi :D Najlošija mi je ona nedaleko od TC Stadion, u Zaplanjskoj.

U CG/RS je nešto jeftinije pranje i perionice su u boljem stanju. Ovde mi na živce idu pojedine perionice, gde je trajanje žetona prekratko za jedno bolje pranje, a dva žetona su baš previše. Negde curi voda, negde treperi svetlo, loš pritisak...

Uglavnom, dva puta godišnje mi ručno voskiraju auto. Zato puškiranje ide brzo, a i često ga properem, pa se retko usvinji previše. Na mesec do dva ide na pranje u perionicu (gledam da to bude isti taj, gde i voskiram), jer me mrzi da čistim i usisavam, ionako je prilično čisto. Patosnice su indikator - kada je automobil zreo za malo detaljnije pranje. Nikada nenkoristim vosak na samouslužnoj.

TT

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Za tu kod Tempa može ključ valjda. Mislim da je dobra.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Meni je OK. Uspem sa jednim žetonom da operem Astru karavan. Naravno, nije to normalno pranje, ali sam se izveštio da kada žurim ili nije previše prljav auto....

TT

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Djole napisao: 30 Apr 2018, 16:32 Gde je zapravo ta perionica kod autokomerca?
Pa bukvalno tu kada skrenes za karting.

@Markoni. Ne znam brate, ni meni nije jasno, jedino sto sam primetio je da je mlaz slab u odnosu na ono sto sam navikao I nije klasican sampon nego kao izbacuje neke mikro granule sto I pise. Ono saharsko govno steglo I nece da pusti. :)
Korisnikov avatar
stejer
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2018, 03:04
Garaža: Corsa C 1.8 GSI, Audi A3 1.9 TDI, VW Scirocco 2.0 TSI DSG, BMW F10 525d xDrive, Leon Cupra 280 DSG

Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Post od stejer »

Ja nisam preterano zadovoljan ovom mojom u Brace Jerkovic na skretanju 50ice, ispod Mol pumpe. Bila je bolja pre dve godine, a sad je u losem stanju, izlepljene puske izolirkom, pritisak slab i nije konstantan, jednom mi je progutala zeton, jednom je bio neki bag pa je na "pranje" islo ispiranje a na "ispiranje" pranje. Sredi se uglavnom sve sa covekom koji je prisutan na placu tako da nije mnogo strasno. Sta cu kad nema bolje u blizini.

Prekoputa Arene ispod onih prodavnica Djak, Planeta Sport, itd. ima neka, meni nepoznata do skoro, gde je zeton 50 din a oprema u odlicnom stanju, samo je malo nepristupacna jer mora sa auto-puta iz pravca Bezanije da se ulazi.

U Gospodara Vucica nisu lose ni ona kod Tempa, ni ona kod Avia pumpe, kolko se secam.

Sto se tice Saharske kise, skinulo se skroz tek posle 2-3 pranja na samousluznoj.
Poslednja izmena od stejer u 30 Apr 2018, 23:46, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Dobro veče

Post od DukeNS »

dragvorl napisao: 30 Apr 2018, 11:00 Jel ima negde u NS gde se od dole moze oprati auto? Ne one automatske sa prskalicama od dole, nego da se digne auto ili natera na neku platformu i onda aparatom pranje.

Trebalo bi da ima perionica (ili je bio tehnicki pregled?) kod picerije Cao. Ja sam jednom tamo oterao na pranje. Imaju dizalicu...
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Sonax ili Ehrle, nikako da operem auto za 200 RSD i budem zadovoljan. Ili sam smotan ili mi je auto prevelik. Za 400 je OK.

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Ili je previse prljav :)

Gesendet von meinem SM-J500FN

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Veternički pjesak je čudo.

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

2 zetona mi ode samo na pranje, treci na ispiranje.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

srdjanyo napisao: 01 Maj 2018, 06:40 Sonax ili Ehrle, nikako da operem auto za 200 RSD i budem zadovoljan. Ili sam smotan ili mi je auto prevelik. Za 400 je OK.

Mozda zavisi od perionice. Ja na erhleu u pezosu operem sasvim fino pezo expert koji je dosta gabaritan auto za manje od 200 din. Cesto mi ostane sekundi viska pa prskam bezveze..
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

stejer napisao: 30 Apr 2018, 23:46 Ja nisam preterano zadovoljan ovom mojom u Brace Jerkovic na skretanju 50ice, ispod Mol pumpe. Bila je bolja pre dve godine, a sad je u losem stanju, izlepljene puske izolirkom, pritisak slab i nije konstantan, jednom mi je progutala zeton, jednom je bio neki bag pa je na "pranje" islo ispiranje a na "ispiranje" pranje. Sredi se uglavnom sve sa covekom koji je prisutan na placu tako da nije mnogo strasno. Sta cu kad nema bolje u blizini.

Prekoputa Arene ispod onih prodavnica Djak, Planeta Sport, itd. ima neka, meni nepoznata do skoro, gde je zeton 50 din a oprema u odlicnom stanju, samo je malo nepristupacna jer mora sa auto-puta iz pravca Bezanije da se ulazi.

U Gospodara Vucica nisu lose ni ona kod Tempa, ni ona kod Avia pumpe, kolko se secam.

Sto se tice Saharske kise, skinulo se skroz tek posle 2-3 pranja na samousluznoj. Slika
Meni je odlicna perionica ispod kruznog toka kod ulaza u Stepu Stepanovic. Zavucena je, ima znak I neka trafika tu. Cesto je guzva, ali meni je najbolja od svih u kraju.
Сад му није ништа...
Odgovori