Alfa Romeo Giulia

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Alfa Romeo Giulia

Post od Xepoj87 »

Comi napisao:Mnogo je ovo love.
Najslabiji dizel preko 30k? Ne, hvala.

Secam se da je 159 svojevremeno startovala sa 28k za 2.2 jtd 150ks ako se ne varam.

Eventualno scenario po kome se u startu sisaju kupci prvih par meseci pa onda lagano na nesto 'realno'.
Varas se i to debelo.
Em je 159 bila skuplja neke 2008., em ova sada ima sasvim korektnu cenu, oko 20% manju od Nemaca, a mozda i vise, zavisno od opreme.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Pa evo, nadji cenu najjeftinije serije 3 recimo (sa dizel motorm priblizne snage u klot izdanju) pa da uporedimo.

Ja mozda i gresim, ali 30+k dati za 136ks klot Alfu (pored onakve konkurencije-vazno napomenuti), meni je bas mnogo.

Ustvari, serija 3 je stariji model...moze C klasa ili A4, cisto da i taj kriterijum ispostujemo.
Ponavljam, mozda i gresim...meni je 'odokativno' poredeci cene, ona bas skupa.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Milos napisao:E za Srbiju ne znam cene , ali generalno moras racunati i inflaciju.
Po meni veci problem od cena jeste sto mi ceo auto deluje nekako inferiorno,osim ako nije napucan opremom.
159 je užas u nižim paketima opreme. Spolja nema mnogo razlike, ali enterijer sav u plastici je potpuni skandal i to ne bih mogao da gledam na svom automobilu.

Rekao bih da će kod Đulije bolje da prođu vlasnici klotara.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Comi napisao:Pa evo, nadji cenu najjeftinije serije 3 recimo (sa dizel motorm priblizne snage u klot izdanju) pa da uporedimo.

Ja mozda i gresim, ali 30+k dati za 136ks klot Alfu (pored onakve konkurencije-vazno napomenuti), meni je bas mnogo.

Ustvari, serija 3 je stariji model...moze C klasa ili A4, cisto da i taj kriterijum ispostujemo.
Ja bas retko kada pricam napamet.
C 200 CDI(136ks) kosta 36.500e u klot varijanti, gde verujem da je cak i C klasa, koja je standardno najopremljenija od Nemaca, losije opremljena od Giulie.
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

Xepoj87 napisao:
Comi napisao:Mnogo je ovo love.
Najslabiji dizel preko 30k? Ne, hvala.

Secam se da je 159 svojevremeno startovala sa 28k za 2.2 jtd 150ks ako se ne varam.

Eventualno scenario po kome se u startu sisaju kupci prvih par meseci pa onda lagano na nesto 'realno'.
Varas se i to debelo.
Em je 159 bila skuplja neke 2008., em ova sada ima sasvim korektnu cenu, oko 20% manju od Nemaca, a mozda i vise, zavisno od opreme.
alfa od 136 konja dizel je tacno 10% jeftinija od C klase od 136 konja (alfa 33100e a mecka 36500). 10% i 20% nije nikako isto. A za opremu ne znamo jos to mozemo samo da nagadjamo. Dok recimo c220d od 170 konja (manuelac) kosta 38.913e, a alfa od 180 konja manuelac 37.400 sto je razlika od 4%
Poslednja izmena od milospinkfloyd u 08 Maj 2016, 02:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne moras da nagadjas, jednostavno je tako, moze biti samo veca razlika.
I da, hvala ti sto si mi objasnio da je to 10%, sada mi je jasnije kako procenti izgledaju.

A sada pogledaj za tu od 180ks sto si stavio cenu, da je ona u srednjem paketu opreme(super).
I zasto bi tu od 180ks poredio sa Mercedesom od 170ks, zasto ne uporedis ovu od 150ks, s obzirom da je i sam auto dosta laksi, pa je realnije da ta od 150ks ima performanse blize C220d.

U Francuskoj je Alfa jos jeftinija od C klase.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

nidza napisao:
159 je užas u nižim paketima opreme. Spolja nema mnogo razlike, ali enterijer sav u plastici je potpuni skandal i to ne bih mogao da gledam na svom automobilu.

Rekao bih da će kod Đulije bolje da prođu vlasnici klotara.
To sto govoris za 159 je bila velika prednost ranijih alfi. Secam se da sam imao klot 147 i 166 medjutim i ti klotovi se spolja nisu mnogo razlikovali od full modela. Razlika je pre svega bila u felnama i xenonima, eventualno jos neki detaljcic..
Moja 166 je imala od dodatne opreme samo felne 17 i kad sam jednom parkirao pored full opremljene 166 3.2 ili 3.0 ne secam se tacno, spolja nije bilo nikakve razlike, verujem da je ta druga imala xenon, sve ostalo mi je izgledalo potpuno isto.

Sad je kod djulije druga prica, razlika u exterijeru izmedju klota i full-a je nebo i zemlja.
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:

Post od milospinkfloyd »

ja sam u soku. Izasao konfigurator kod italijana...Ali o cemu se radi? Nema telefonki sem za QV??!! :besan: :besan:

najpribliznije sto ima su http://grab.by/Q0bI da ne kazem da i te imaju samo u ovim sa startnim jacim paketom opreme. To je bruka
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ok, totalno sam omasio koliko su Nemci skuplji...40% kada se doda full oprema u oba.
Mozda ce Milospinkfloyd hteti da mi kaze koliko je 40% od 50.000e, koliko kosta Alfa sa 180ks i manuelcem u fullu.
A ako stavimo pribliznu opremu, onda je samo 20% C klasa skuplja.

E sada, tuzna strana price je to sto ima manje opreme od Mazde 6 i slicnih automobila.
Za pocetak, siber ne postoji.
Da ne pricamo o totalnom kopiranju Mercedesovih felni.

Ja se nadam da ima vise opreme od ovoga i da im jos nije skroz funkcionalan konfigurator.
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Xepoj87 napisao:
Comi napisao:Pa evo, nadji cenu najjeftinije serije 3 recimo (sa dizel motorm priblizne snage u klot izdanju) pa da uporedimo.

Ja bas retko kada pricam napamet.
C 200 CDI(136ks) kosta 36.500e u klot varijanti, gde verujem da je cak i C klasa, koja je standardno najopremljenija od Nemaca, losije opremljena od Giulie.

Ok, hvala za info, ali mi reci da li pricamo o cenama sa istog trzista?
Opet, Alfa mi nije nista iznad jedne Mazde 6 ili B8 (Passat-a) pa opet izlazi skuplje.
Razumem da pricamo o Alfi, emocijama, nova prica, nov model, hajp i tako to, ali gledajuci racionalno...to je 'premijum' isto kao sto su pomenuti Mazda i VW.
Uvek jeste bila skuplja, ali premijum tesko.

Ako mozes naci, baci ovde cene premijum trojke (moze i XE) i Alfe sa ekvivalentnim motorizacijama.

I narsvno da je 180 blize 170 nego sto je to 150. I jeste pravilno poredjenje, pogotovo sto C klasa ide jako jako dobro sa tim motorom (sa 320d fakticki nos do nosa).
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Potpuno drugačije parametre unutar D segmenta imaju jedan Passat ili Superb sa jedne strane, i Alfa, BMW sa druge. Teško ih je uporediti kad jedni naginju ka funkcionalnom delu segmenta, dok drugi vuku ka voznim karakteristikama.

Nije ih baš lako staviti u isti koš, niti treba.

Nije u pitanju samo emocija, nego afiniteti i lične potrebe. Ozbiljno subjektivna kategorija.

Tapatalk
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:

Post od milospinkfloyd »

@Comi pa evo pisalo smo o cenama samo nismo sa komplet premijum trojkom. Meni je kriterijum da motori imaju najpribliznije konja da su idu na isto gorivo i isti menjac.

dakle (cene su za nemacko trziste):

bmw 320d manuelac 190hp 37.550
c 220d manuelac 170hp 38.913
audi a4 2.0TDI 190hp 38.550
alfa romei giulia SUPER manuelac 180hp 37.400

ovde treba napomenuti da je nemacka trojka klot klotova dok je alfa sa SUPER opremom.

@xeroj87 druze ti nemoj gresiti u procentima pa te ja necu ispravljati. Ja za opremu nisam pricao nista niti tvrdio vec sam rekao da je razlika u startnim klot varijantama 10% za sta sam i u pravu a ne 20% i kraj price. Ne znam sta je tu tako nejasno. Ako si pogledao cene sa opremom i tvrdis da je 40% onda ok, uzrok tome moze biti samo sto mecka ima mnogo vise opcija dok same opcije koje se podudaraju kostaju isto i kod mecke i alfe (kontekrtno sam gledao metalik boje, felne kao i keramcike kocnice kod AMG tj QV modela)

EDIT: ispravka za kocnice, kod alfe kostaju 7500e a kod mecke 5000e
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Uh, meni dovoljno.

Hvala Milose.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:

Post od milospinkfloyd »

a ova prica za opremu stoji. Mecka kad se nabudzi ide preko 70k (c220d) dok alfa 2.2 (180hp) jedva prelazi 50k. Jako je tanka alfa sa opremom
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Prvo si navalio da je Alfa preskupa, pa sada kada se ispostavilo da nije onda joj je tanka oprema...kako god da okreneš ne valja :) ;)
Odgovori