Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od grujicd »

Koja mreža? Ovo je krajnje pederski, naročito u sadašnje vreme kad klinac može da ti dohvati telefon, ode na youtube i stuče kvotu očas posla. Ili blokiraj ili daj manju brzinu, ovakvo klanje korisnika nema nikakvo opravdanje.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

MTS garant. Podnesi žalbu, uvažiće ti verovatno. Ženin brat imao isti slučaj, žalio se i uvažili mu, platio na kraju to preko potrošeno kao da je kupio još jedan dodatak, što je zanemariv iznos.

TT
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Drugar sinu kupio Apple tablet, napravio mu profil za registraciju i ujedno ukucao podatke sa svoje kartice posto mu je dozvolio da uz pitanje skida i neke aplikacije koje se naplacuju.
I dok je drugar bio na putu pocele da mu stizu poruke kako mu se skida sa racuna po 50e ali nekoliko puta u toku dana, da bi na kraju cifra dosla na 500e.
Kada je proverio o cemu se radi, provali da klinac igra neku igru u kojoj mogu da se kupuju nekakvi zetoni koji se naplacuju, pa je klinac jednostavno trazio vise tih zetona i nesvesno caletu skidao lovu sa racuna.
Cale ga nije vikao zato sto i nije uradio nista sto se nisu dogovorili, nije skidao nikakve aplikacije, samo je nesvesno kupovao te zetone.

Drugar je onda poslao mail u Apple sa kompletnim objasnjenjem situacije, gde je dobio pozitivan odgovor u kojem ga upozoravaju da povede racuna i izvrse mu povracaj novca. Svaka im cast.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Mene je tako Telenor svojevremeno ojadio u romingu. Odemo u Bosnu za prvomajske praznike, cirka se pivo i nešto kasno uveče počne da me zeza nova e-cigareta, ne mogu da je napunim kako treba. Drugar je par dana ranije okačio tutorijal o tome na forumu, onako polu pijan dođem na genijalnu ideju i uključim internet da to nabrzaka pogledam. Nađem brzinski stranicu, krene da učitava pa zakuca, ja udarim refresh, opet neće, ja opet refresh... ništa, pomislim ma teraj se u pm i ugasim net.
Ujutro se budimo rano i krećemo za Mostar, stiže poruka: zbog prevelike potrošnje broj je ugašen, platite 27000 din pa će biti opet uključen :glavomuzid: Frajer je ladno okačio neke mega velike slike na forum, oko 24mB je bio saobraćaj za tih par minuta (prema meraču u telefonu) a operater je izračunao 27mB - iako nije bilo prekida pa da je na zaokruživanje mogao da poveća. 1mb je u romingu oko 1000din.

Izvukao sam se na to što je potrošnja napravljena u maju mesecu, pa sam nakon povratka u BG platio dug da bi mi uključili broj a onda aktivirao neke roaming dodatke koji važe u mesecu u kojem se aktiviraju :mrgreen: tako sam ceh spustio na nekih 10k dinara.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Koje cifre, ne mogu da verujem da se tako naplaćuje (1MB - 1000 din.) :kuku:

Zato je meni roming isključen, jer sam blizu granice pa se dešavalo da kada se ide putem Zaječar - Negotin, čovek uđe u roming i da ga oderu.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Supruga je na taj način dobila račun 3200 chf. Bila je u novinama zbog toga i zbog tog nenamernog reklamiranja, provajder je rešio da oprosti dug :kezo:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Apple carski resava bilo koji problem korisnika,svaka cast na tome..
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Saša napisao:MTS garant. Podnesi žalbu, uvažiće ti verovatno. Ženin brat imao isti slučaj, žalio se i uvažili mu, platio na kraju to preko potrošeno kao da je kupio još jedan dodatak, što je zanemariv iznos.

TT
Ja na MTS-u imam opciju da kad potrosim net u okviru paketa automatski mi obori brzinu i ne mozes da napravis nikakav trosak preko onoga sto placas inace. Sjajna stvar.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ima to avaki android, limit data.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nije to isto, MTS obori brzinu na 64 kbs.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Protok nakon potrosenih megabajta...
Neupotrebljivo. :kezo:

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ogromna je razlika između neupotrebljivo a besplatno i dranja kože ako pređeš limit.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

To naravno ali meni ono kao da ne radi. Ja imam drljavih 25mb i ne koristim ih jer em mi je slab signal em za cas potrosim to.

Inace juce sam pricao sa stricem. U sloveniji sada za 12e dobije se neograniceni minuti, poruke i 5gb. Mreza je telemach tj kao nas sbb. Kupili infrastrukuru nekog operatera i sada kidaju sa ponudom.

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Zar nisu isti ti došli kod nas i uskoro počinju da rade? Sa vip-om su se dogovorili.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Nije to isti operator. To su neki austrijanci ako se ne varam i oni ce biti virtuelni operater jer iznajmljuju resurse vipa. Telemach u sloveniji je kupio mrezu nekog operatora i fizički je operator.

Sent from my SM-N9005
Slika
Odgovori