dragan napisao: evo sta mi se desilo danas - zvoni mi telefon, zovu iz neke agencije za trgovinu na berzi, kao da im budem klijent i tralala, da ulozim novac a da me oni savetuju kako i sta dalje, i posto sam zvucao bar poluzainteresovano na kraju mi, gotovo kao u poverenju zena koja me je pozvala kaze - znate sad je dobro za berzansku trgovinu zitaricama, sad i kina su zabranili izvoz, rusija ga je ogranicila, cene su skocile ( mada sam i sam to znao ) i ocekujemo porast od jos xx procenata u sledecih mesec dana...
Laki021 napisao: @Dragan,
A za savet i pouzdanu informaciju sto ti je dala, nemam reci, da je to tako lako onda bi se svi odvalili od para (i shebali sistem), a pre svega oni ne bi redom svima pricali telefonom o tome vec bi sami ulozili pare u tome, samo fora je da niko ne moze da zna sta ce biti sa cenom za mesec dana, zato i jure druge da ulazu pare inace bi se igrali samo svojim parama. Posto pricaju da ce da skoci (jos strucno predvidjaju i za koliko procenata), ne bi me ni najmanje iznenadilo da sad padne jedno 20% za mesec dana, bas cemo videti ovde u temi sta ce biti za mesec dana...
Sad sam se setio ovoga, pa da vidimo gde smo posle 20 dana...
Gledam sad otprilike cene, pa cu verovatno malo promasiti, ali ne mnogo sigurno.
Tada kada si postovao, cena kukuruza je bila oko 8.2$ po onom njihovom bushelu... Danas je oko 7.4$. Drugim recima oko 10% ispod, sta bi sa njihovih XX% porasta za mesec dana??? Kakav bezobrazluk i strucnost, strasno.