Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.
Re: Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.
Zaboravih da kazem, prosle nedelje sam bio prinudjen da sipam tng na NIS pumpi i jos jednom potvrdio da njihov gas treba izbegavati u najsirem luku. 50 km nakom sipanja upalio se check engine. Nakon toga obrisao gresku sipao rezervoar na MOL-u i rezervoar na Euro petrolu i za sada je sve ok, nema lampice.
Sent from my E5603 using Tapatalk
Sent from my E5603 using Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ja već odavno sipam samo na Petrolu, iako mi je na više od 5 km (5 do tamo i 5 nazad)... 
Eko pumpe isto treba izbegavati u širokom luku. Ono poslednje paljenje lampice mi je bilo verovatno od njihovog benzina. A pre toga (prošle godine) sam imao paljenje check engine lampice i od njihovog gasa...

Eko pumpe isto treba izbegavati u širokom luku. Ono poslednje paljenje lampice mi je bilo verovatno od njihovog benzina. A pre toga (prošle godine) sam imao paljenje check engine lampice i od njihovog gasa...
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Zato ne volim plin. Tamo pali chek, ovamo vise trosi, ovamo losije ide... Ma necu da se drndam. Kod dizela gde god sipao moze skoro nelrimetno losije da ide i malo vise da trosi
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Upalio mi tu lampicu mislim jedno 3-4 puta za ovih 7 godina, uvek zbog goriva. I uvek se sama ugasila posle novog potrošenog rezervoara. Ništa strašno. Ne da ne ide lošije na plin nego ide bolje, verovao ili ne. A izračunaj koliko sam uštedeo u lovi za 7 godina, pošto se vozim na plin od prvog kilometra (do sada prešao skoro 122.000 km). 

- dag81
- Kontakt:
Ma nema cenu Sasa jebada i check, bar za mene i jos uvek dok se ne sredi kvalitet
Nešto ne verujem da postoji ušteda u odnosu na 1.3 jtd recimo.
- Saša
Troši u lovi manje od njega. Dizel (privatno) ne bih vozio ni da mi ga poklone, tako da benzin/plin trenutno za mene jednostavno nema alternativu. 

- dag81
- Kontakt:
Zavisi kako se vozi koji, meni je i Vetra b trosila 11 12l prosecno plina plus benzin. Passat b5.5 1.8t cini mi se 10.5 11.5 uglavnom.
Ne kazem isplati se plin, ali ke veliki kompromis i u 70% slucajeva ima nekih problema pre ili kasnije.
Ne kazem isplati se plin, ali ke veliki kompromis i u 70% slucajeva ima nekih problema pre ili kasnije.
- Saša
To su sve potencijalni problemi (može da ih bude a i ne mora) i daleko su jeftiniji za rešavanje od problema na dizelu, a pogotovo polovnom.
TT
TT
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Da mogu da biram sledeci svakako benzinac, no o tom po tom.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Jos ako imas bilo kog dizela sa 120ks ili vise, ne mozes ni da osetis razliku da losije ili bolje ide jer ide uvek odlicno, jedina razlika koju sam mogao da primetim je u potrosnji, a i to je sve jako diskutabilno jer uslovi puta nisu uvek isti.dag81 napisao: 04 Mar 2018, 22:32 Zato ne volim plin. Tamo pali chek, ovamo vise trosi, ovamo losije ide... Ma necu da se drndam. Kod dizela gde god sipao moze skoro nelrimetno losije da ide i malo vise da trosi
Skoro kada sam iz Bgd isao za Zrenjanin imao sam vetar u ledja, potrosnja do tamo mi je bila 5.0L , a gazio sam ga fino, u povratku posle 2h sam na istoj deonici imao potrosnju 7.0L uz znatno laganiju voznju, ali ceoni vetar pokidao.
Sve sa istim gorivom znaci, tako da nekad i ako imam vecu potrosnju nisu uslovi puta isti i tesko je izvuci zakljucak o kvalitetu dizela i potrosnji .
Ovo sa plinom kad se sve sabere i procitaju utisci ovde i na drugim forumima je horor. Lose ide, dobro ide, pali check, zapusi isparivac sa smolom, sjebe dizne/menjaj dizne, brale igranka bez prestanka. Treba imati zivaca za sve to

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa to je produkt organizovane kontrole kvaliteta goriva. Isto se na zalost moze desiti i sa dizel gorivom, to bi mnogi od nas ovde na forumu osetili, a neki sigurno i hoce imajuci u vidu onu sliku sa NIS pumpe i emulzijom u dizelu.

-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Mogli bi ali nisam primetio da je iko do sad imao problema sa dizelom, ne racunajuci kada ode ispod -20c , a to ovde bas i nije cesto.
Sto se slike one tice, pitanje je gde je slikano i koja je tad temperatura bila. Ono belo bi trebalo da je parafin koji je poceo da se odvaja zbog niske temp.
U svakom slucaju ne bi smelo onoliko jer ga reklamiraju za -30c .
Sto se slike one tice, pitanje je gde je slikano i koja je tad temperatura bila. Ono belo bi trebalo da je parafin koji je poceo da se odvaja zbog niske temp.
U svakom slucaju ne bi smelo onoliko jer ga reklamiraju za -30c .
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ne znam kad se to pre ovog zadnjeg sa smolom desavalo sa gasom. Ok, desilo se, u normalnoj drzavi se to ne bi smelo desiti kako se ovde desavalo. Ako bi se to provlacilo godinama to bi bio vec problem i ne bi bilo puno smisla ugradjivati TNG uredjaj.

- Saša
Desilo se samo kod nas i nigde u okruženju. Ili, što bi rekli, prodaju nam đubre jer ionako svakaka sranja gutamo svakodnevno, pa ćemo eto progutati i to.
TT
TT