Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Heinz »

Taj popust od 50% daje neka služba za brigu o korisnicima. A oni se aktiviraju tek zahtevom za promenom operatera.

TT
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Tako su i meni rekli, kada sam spomenuo popust koji imam u MTSu.

Podneses zahtev za prelazak u Telenor, sa molbom da ti odobre 50% popusta.

Nisam promenio operatera, ali me zanimalo :D
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Umro mi Xiaomi prekjuče, neki dual Samsung koji se koristi kao rezerva takođe istog dana otkaže poslušnost. Oba su već neko vreme zezala, već sam dogovorio i kako i gde da sredim prvo jedan pa onda drugi, ali oni su imali drugačije planove :glavomuzid:

Za Xiaomi su prve prognoze loše, iako je u suštini mali kvar (usb konektor) nema rezervnih delova pa će potrajati da se to zbudži. Telefon mi treba kao leba, koristim neku prastaru Nokiu sa levim brojem jer su mi sve kartice micro a u nju idu one stare, obične sim kartice.

Gledam nabrzaka kako ovo što pre da rešim, pada mi na pamet da uzmem nov telefon a ovaj kad popravim da poklonim nekome iz familije. Kod ovih za koje imam neku preporuku da su ok mogu da uzmem sledeće telefone:

- Huawei P8 Lite Dual (180e)
- Samsung Note 3 Dual (260e)
- HTC One E9+ Dual (330e)

Huawei i HTC su prilično dobri uređaji ali sa veoma slabom baterijom, na HTC je ona sramotnih 2000mAh. Note 3 zvuči ok ali bih morao da proverim specifikacije, jer na GSMareni nema dual sim verzije običnog Note 3 nego samo Neo varijante kod koje je hardver osakaćen.

Šta činiti, ima li neko drugi predlog?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:
Pridružio se: 29 Apr 2012, 16:50

Post od Milan »

Ja sam prešao na nexus 6P.
Telefon je ubica. :)

Konačno imam amoled, nikad neću skontati kako neko može da preferira IPS led, ovo je melem za oči i dušu. Vrhunska slika. 3Gb rama i oktakore sa klot androidom bez jedne bloatware aplikacije čini da telefon radi brzinom od koje jednostavno ne mogu da zamislim bržu. Kamera je vrhunska, a prednji zvučnici najglasniji i najkvalitetniji koje sam u životu čuo.

Sve u svemu, mašina.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Vladapetr napisao:
Šta činiti, ima li neko drugi predlog?
Huawei P9 lite. Nije puno skuplji od P8 lite a jeftiniji je malo od ovih ostalih. Odlican fon.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Vrhunski je 6P. Sa 4kom i 5icom sam imao iskustva, brzina je neverovatna. Jedina stvar koja mi se nije svidjala jeste baterija, koja je ocajna i kamera koja je mogla biti bolja. Mada, drugar koji je relativno skoro uzeo 6p kaze da mu sasvim odgovara baterija, a kamera je meni odlicna koliko sam mogao videti. Inace, cekam par dana da stigne P9 Lite, nahvalise ga solidno, a isticao mi ugovor, pa ga uzeh iako sam planirao samo da produzim bez telefona.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Note 3 dual je prakticno isto sto i org. note 3 samo je namenjen trzistu Rusije i Kine ,Znaci nema veze sa neo varijantom o prevazilazi ga.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Proverio sam, jeste hardverski isti ali nema 4G (što mi trenutno i ne treba, al jbg nikad se ne zna) i problematični su mu apdejti.

Za sada sam najbliži LG G4 Dual telefonu, imam ponudu za nov sa kožnim leđima za 300e. Tražim i dalje, bez ijednog logičkog objašnjenja ti LG telefoni su mi skroz odbojni.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Iako je lg dobar sa cenom, ne znam kakvog je kvaliteta na duze staze. Ni lg g4 ni npr htc. Sto se tice note3 ja ga imam i zaista sam zadovoljan telefonom. Pouzdan, dovoljno brz. Sve radi bez ikakvih problema. Update-a nema na 6.0 ali imas custom romova-portova. Da li ih ima za dual varijantu, ne znam.
Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Nema, taj dual sim model je oznake N9002 i išao je za Aziju i Rusiju, zato su ga verovatno "zaboravili". Sad sam mic po ic dogurao do Note 4 dual sim telefona. Ima ga za manje od 400e, bagatela što bi se reklo :glavomuzid:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Pa jeste skuplji. Ali dobar telefon. Nece ti dugo trebati ista drugo.

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Uzeo sam juče Note 4 Duos, nov. Ozbiljan telefon, kvalitet izrade na vrhunskom nivou. Zvuk, ekran, kamera... Nema greške.
Za sada jedina zamerka je SRAMOTNO loše odradjeno otključavanje prstom, toliko je neprecizno i nelogično da nemam reči. Xiaomi otključava bez greške i nebitno iz kojeg ugla si pritisnuo senzor, ovaj me nekada vrati i po par puta pre nego učita.

Dual sim radi savršeno, osim dva slota za kartice ima i poseban slot za memorijsku što je takodje veliki plus.
IC i aplikacija za univerzalni daljinski su me oduševili, rade jako lepo a podešavanje traje kratko. Sutra sam u nekoj igraonici na rodjendanu, baš ću da probam kako radi :D

Sent from my SM-N9100
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Radi to odlicno samo imas internet zbog koda.
Sto se tice senzora on je slican kao na s5 tako da te u potpunosti razumem. Ipak su tek na s6 odnosno note 5 stavili dobar senzor otiska prsta.
Slika
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Jel imao neko dodira sa Zenfone Max?

Ineresuje me da li je baterija stvarno toliko dobra?

Ja ne znam da li jos neki model ima bateriju od 5500mAh
What i do for the livin'? I live for the livin'.
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Mislim da se sa Asusom bas nećeš usrećiti. Koliko sam obavešten ima mnogo reklamacija. Sony kao i samsung imaju u poslednje vreme jako dobre baterije.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Odgovori