Za 15 godina,3 kandze,nikad volan ogreban.
Par ogrebotina na kaseti suvozaca,jer se drzi zavucena kod suvozacevih nogu.
Ipak ogrebotine nisu do kandze,vec do lose plastike u predhodnim autima i do samog vozaca.
Eno i sad mi "grebe" kozni volan.
Ovi noviji modeli dosta manji i nekako kompaktniji od starijih.
Naravno cena u odnosu na zeder je presudna.Kandza je 50 evra,zamena.
110€ je bila za Punta, nova. Meni oštećuje volan samo gore u tački na kojoj se oslanja najvećim delom svoje težine, no u pravu si, verovatno je glavni krivac tome mek materijal obloge volana, i moj je utisak takav. No već sam se pomirio sa tim, to ne izgleda strašno, kao da je na jednom malom mestu malo obrušen obruč a pri vožnji je skoz dole i ne smeta nimalo, niti je u vidnom polju. A i nov obruč volana za Punta je prilično jeftin...
Saša napisao:Meni su ukrali Yuga (mog) i službenog Audia, oba ispred zgrade gde živim. Iz Yuga su mi vadili akumulator, rezervni točak i još koješta, Punta su obijali jedno 4-5 puta ali zbog alarma nisu uspeli ni žvaku da uzmu. Ma, ima svega i svačega, kako koga zadesi i zavisi gde živi. Neki dan mi kolega sa posla reče da su mu drugaru ukrali Audi A3 skoro kupljenog, ništa od zaštite nije imao, čak ni kasko. Da ne poveruješ.
TT
Jel si razmisljao o selidbi?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ralee napisao:Da li neko koristi lavlju kandzu? Koliko je to zapravo efikasno i pouzdano da ce spreciti kradju?
Potpuno neefikasno, kao i svi ti dodaci ako mislis na kradju auta koja je organizovana.
Nista od toga sto je unutar auta ne sprecava kradju, prosto podignu ili navuku na slep i odnesu.
Na to sam i mislio. Kucnim prijateljima su pre par meseci ukrali nov mercedes iz garaze u sklopu njihove kuce, kljucevi bili pored glave na nocnom stocicu, a ispred njega golf. Iz garaze su prvo isparkirali golf pa mercedes i odvezli se. A znam i za slucajeve gde posle zovu za otkup pa ako je kasko osiguran, osiguranje hoce pre da da te pare nego da isplacuje punu cenu vozila.
Uzeo sam danas kandze, iznecu utiske kad je budem kacio.
Da sam neka vlast, u Srbiji bi za manje od dana prestalo da se krade. Ne samo automobili, nego i sve drugo. Imao bi dobru metodu. Onako, prilicno nepopularnu za ovo vreme, ali bi posluzila cilju, to je sigurno.
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Posto smo mi generalno narod kome je lakse uterati 25 u guzicu, nego 1 u glavu. Prvi zalim sto je tako, ali tako je. Prvi dan bi se neki mozda polakomili, pa bi hteli da kradu i dalje. A ostali, kada bi videli, kako su ovi sto su mislili da su zajebani prosli, opametili bi se.
Koja je to drskost da ti krades nesto sto je neko drugi krvavo zaradio.
Da ne sirimo temu, ali za ubistva, silovanja i trgovinu narkoticima, bio bi još radikalniji.
Moj kolega je stao pola minuta da pogleda nesto, pritom nije lepo zatvorio gepek, lopovi to snimili i ukrali mu alat koji je vredeo, bar kao trecina tog automobila. U Zemunu u 11 pre podne.
Ali opet, ni u svom radikalizmu ne idem u krajnost. Moja prica se odnosi na velike i ozbiljne krađe. Mogu da razumem da neko krade neke gluposti, jer je gladan, zedan, bos i go u borbi za prezivljavanjem. Ali taj koji krade nove Mercedese, Golfove i ostalo, nije sigurno ni jedna od tih kategorija. Nadam se da je ovaj put svima jasno sta sam mislio i da se nece naci neki pametan da kaze da ne razume ili da se pravi da ne razume.
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој