Imam jedno pitanje za svajcarce. Zanima me kolili su mesecni racuni za struju informatiku. Bas sam pricao nesto sa kolegom do duse za nemacku...ali zanima me i za svajcarsku
Ne znam koji je imbecil smislio da kada je duvanje usmereno na soferku da se automatski ukljucuje klima !?!?!?!?!
Pitanje: Da li klimi steti da je iskljucim pola sekunde nakon sto se automatski ukljuci ? I tako svaki put.
@Ogi
Na automatskoj klimi kad se setuje na neku temperaturu kompresor se non-stop ukljucuje/iskljucuje da bi odrzavao tu temperaturu.
Baci pogled na rezultate ankete za Civic 8. generacije (26. [*] Air con and heater) - od 1864 anketiranih 95,49% njih nije nikad imalo nikakve probleme - u prevodu, klima uredjaj je napravljen da se tako koristi i nista mu ne fali. Ne razumem zasto bi ikad gasio klimu ako je automatska - podesis temperaturu i uzivas.
Nije automatska ali se pali kada god upalim auto i ukljucim ventilaciju a duvanje je ukljuceno prema soferci, znaci uvek.
A klimu ne volim ni leti a kamoli zimi.
I meni je na Astri manuelna smetala jer non stop duva hladno, tj. bas je tesko optimalno podesiti.
Automatska na Civicu je nesto sasvim drugo... Ogromna razlika...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Bez obzira što je automatska, klima nije potrebna da bi se održavala temperatura na hladnoći. I ja stavim na auto al isključim AC jer ne vidim poentu paljenja zimi, osim što mi posle mnogo više magle stakla.