Elektronska naplata putarine
Re: Elektronska naplata putarine
Tako je.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Da ne ulazim u zakone i pravo, registracija odvojenih kartica (iako može biti jedna) nije ni loša, s obzirom da možete birati koju karticu želite da koristite u kojoj državi, zbog provizija, plaćanja da deviznih računa, benefita prilikom obračuna kursa i sl.
TapaT
TapaT
Slažem se. Mene npr. klepaju sa kursom jer koristim prepaid karticu za plaćanja na netu (kartica je dinarska). Ali malo trošim (jery sirotilja) pa mi bolje tako nego da je neka normalna povezana sa deviznim računom.
Evo stigao mejl
međutim sad je sajt pao, svaka čast.Поштовани корисници,
Обавештавамо Вас да ћете од дана 05.06.2024. године моћи да користите свој ТАГ уређај за ЕНП и за наплату путарине у Црној Гори, тј. за проласке деоницом аутопута Смоковац (Подгорица) – Матешево (Колашин) и тунелом Созина.
Како би извршили активацију ТАГ уређаја за коришћење у Црној Гори потребно је да на свом корисничком налогу повежете платну картицу.
Напомена:
Повезивање платне картице на налогу можете извршити одабиром опције „Kартице“, изаберете таб држава „Црна Гора“, а затим опцију „додај картицу“. Након унетих неопходних података са картице завршавате регистрацију и ТАГ уређај постаје активан за даље коришћење.
Ali kako se Telekom tu umuvao u Toll4All...
Evo dodao sam pa ću za par nedelja da testiram da li radi. S obzirom da je preko enpay-a, za srbiju piše da ne postoji.
Poslednja izmena od ftj u 05 Jun 2024, 11:28, izmenjeno 1 put ukupno.
- zeljkokg76
- Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
- Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci
@ftj Не постоји зато што те пита из које земље долазиш када улазиш на toll for all и самим тим не може да препозна, тако је и код мене. И мени стигао мејл, отишао на сајт и повезао картицу без већих проблема, додуше мало дуже врти, око 10-так секунди му треба да отвори, навалили сви 

Ko je ovde lud, preko kompa i Mozile, javlja gresku, pogresni podaci, ne moze ni da se resetuje lozinka, preko telefona sve sljaka.
P.S.
Za CG mi stoji ovako cudno, samo zadnja 4 broja, za RS i MKD stoje u formatu 4 prva broja, xxxxx, 4 zadnja broja.
P.S.
Za CG mi stoji ovako cudno, samo zadnja 4 broja, za RS i MKD stoje u formatu 4 prva broja, xxxxx, 4 zadnja broja.
Poslednja izmena od lami u 05 Jun 2024, 11:49, izmenjeno 2 puta ukupno.
hm moguce, nego videh malopre kod kolege da je njemu aktivno i na srbiji pa sam mislio da je tako jer je moj enpay a bice da je on nepotrebno dodao za srb.
- pedja
- član 001
Za Srbiju se dodaje ukoliko je tag preko Puteva, jer Putevi vrše naplatu direktno sa kartice.
ENPay skida novac, koji naknadno prenosi Putevima (ili im je već platio), i nema potrebe da se dodaje kartica u T4A.
TapaT
ENPay skida novac, koji naknadno prenosi Putevima (ili im je već platio), i nema potrebe da se dodaje kartica u T4A.
TapaT
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Dodao sam karticu za Crnu Goru, prošla je navala na Tool4All portal. Prilikom dodavanja je odradio "praznu" transakciju za verifikaciju, i tu transakciju je inicirao Monteput. Tako da sad vidim neku logiku iza toga, svaka nacionalna kompanija će direktno skidati sredstva sa kartice, zato se dodaje kartica za svaku državu, ne idu naplate preko Toll4All servisa. Vidim ideju sa stanovišta IT integracija i da niko ne mora nikom da veruje, ali je sa stanovišta korisnika i dalje prilično glupo.
Zanimljivo je kako dok vrtiš snimljene kartice, za svaku zemlju dobiješ drugačiji format, što i potvrđuje da se podaci sa kartice drže na serverima tih kompanija, a na T4A je samo skraćeni broj koji im vrate, a svaka kompanija vrati nešto drugačije.
Srbija: **** **** **** 1234
Makedonija: 123456-xxx-xxx-1234
Crna Gora: 1234
Zanimljivo je kako dok vrtiš snimljene kartice, za svaku zemlju dobiješ drugačiji format, što i potvrđuje da se podaci sa kartice drže na serverima tih kompanija, a na T4A je samo skraćeni broj koji im vrate, a svaka kompanija vrati nešto drugačije.
Srbija: **** **** **** 1234
Makedonija: 123456-xxx-xxx-1234
Crna Gora: 1234
Jel moze da se registruje prepaid kartica koja je na firmu i firma uplacuje sredstva na tag? Ili registrujem tag i dodam svoju licnu karticu?
Ti moras da imas sredstva na toj kartici, ne verujem da se gleda da li je privatna ili poslovna, samo da je omoguceno placanje online.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Da li to znači da ENPay sada funkcioniše u Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, i ja za to ništa dodatno ni ne moram da preduzimam?pedja napisao:ENPay skida novac, koji naknadno prenosi Putevima (ili im je već platio), i nema potrebe da se dodaje kartica u T4A.
TapaT
Ja sam na ENPay, nisam sebi aktivirao Open Balkan kako su to kasnije objašnjavali.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- pedja
- član 001
Ne, odgovarao sam na post u kojem se spominje bespotrebno dodavanje kartice za Srbiju, u slučaju upotrebe ENPay-a. Svakako se mora dodati za ostale zemlje.
TapaT
TapaT