Merenje prosečne brzine na auto-putu
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu
Od SU do Feketica 100 ogranicenje mesecima, nema radova nista. Sta mislite zasto? 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Zbog grejne sezone 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
A da li ove kamere razlikuju kategoriju vozila? Npr teretnjaci, kombiji, kola sa prikolicom ne bi smeli (valjda) da idu ni tih 130
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Bingo

Mislim da nigde na AP nemaš takvo smanjenje brzine, već samo kad se isključiš, tj već sides sa AP i onda znak da AP prestaje pa onda znak za ograničenje. Dakle u krajnje desnoj (trećoj traci).milanns napisao:Ako dobro shvatam na isključenjuma su dominantno postavljene kamere. I to i za trenutnu brzinu. I sad tu je tipa 80 na sat. Ti voziš "lepo" po ograničenju 130 na sat i OP lepo i bezbedno usporenje na 80 100 koliko god. I tako 13 puta do Niša. Plus radovi. Ekstra bezbedno. A to dzukaštvo već uveliko primenjuju tako što se nacrta radar na bukvalno par metara iza sumanutog iznenadnog ograničenja i ljudi ne vide znak od žbuna kamiona čega god i kooočenje. Sve baš lepo. I bezbedno. Bukvalno jedina zemlja da znam da je retardiranija od nas ili je tu negde je Bosna. I to je sve.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako tako gledamo, svako isključenje sa AP na benzinsku pumpu je još veći rizik, odmah sa AP na ograničenje 30

Niko normalan ko zna da treba da se isključi sa AP neće da uleti sa 130 a i to usporavanje se vrši u traci kad smo van AP
Slažem se da su znakovi gusto načičkane i preblizu jedan drugom.

Merenje prosečne brzine na auto-putu
Nema merenje trenutne nego prosecne brzine i ukoliko je za celu tu deonicu koja je obuhvacena merenjem u bilo kom trenutku bilo ogranicenje 130, kazna jedino moze biti za prosecnu vecu od te brzine.milanns napisao:Ako dobro shvatam na isključenjuma su dominantno postavljene kamere. I to i za trenutnu brzinu. I sad tu je tipa 80 na sat. Ti voziš "lepo" po ograničenju 130 na sat i OP lepo i bezbedno usporenje na 80 100 koliko god. I tako 13 puta do Niša. Plus radovi. Ekstra bezbedno. A to dzukaštvo već uveliko primenjuju tako što se nacrta radar na bukvalno par metara iza sumanutog iznenadnog ograničenja i ljudi ne vide znak od žbuna kamiona čega god i kooočenje. Sve baš lepo. I bezbedno. Bukvalno jedina zemlja da znam da je retardiranija od nas ili je tu negde je Bosna. I to je sve.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Nema to svud na AP ni u D ni u AT, prilicno su retke te table, bude u Nemackoj ispod znaka ogranicenja, ali bas retko sam ih vidjao. Ono sto sam cesto vidjao su oni sivi mobilni radari sa strane, a ima i fiksnih. U Madjarskoj za fisne kamere, one iznad puta postoji uvek najava, i van AP, za tronosce nema najave ni za mobilno merenje. Tronozac bez operatera nema sanse da se provali kad ga stave pored puta.Milos napisao: 13 Avg 2022, 12:55 Citam ja sta pise na kucicama , obicno su navijacke nalepnice![]()
Na ovako nesto sam mislio , puna ih Evropa , u Madjarskoj stoje panduri na nadvoznjaku sa dalje strane tako da ih ne vidis kad ti slikaju auto sguza, ali je opet posteno sto imas najavu . U Austriji i Nemackoj taj znak najcesce najavi blicere u narednih kilometar recimo .

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Meri se i izmedju, ne od rampe do rampe. Mere i trenutnu brzinu koliko ja znam. U poslednje vreme definitivno primecujemo da npr vozaci autobusa su vecina vezani (jer izmedju ostalog snimaju i to kamere).Grujic napisao: 13 Avg 2022, 17:34 Al šta znači sve?
Od rampe do rampe, ili ima nekih zona između gde se ne meri?
Kako sad trenutnu, nemoj to kolko ja znam, daj konkretno nesto 

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja ne znam, kao da mene niko ne razume
Jel ima neka deonica na ap gde mogu da dam gas ili ne?

Jel ima neka deonica na ap gde mogu da dam gas ili ne?

@bigmazzy malo sam iskarikirao, naravno. Ali ista je priča ako stave kamere tamo gde je smanjenje ograničenja, a toga ipak ima ihaaaaj na auto putu. Ne mislim naravno ispod pistolja za punjenje
Maaaada me ne bi čudilo

Po onoj slici sto je kaceno, sve sto se ne placa, ne mere. Takodje od Nisa ka MKD i BG za sada, mada su tamo odavno ubacili kamere ispod znakova.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
@Grujic Ima. Čim prođeš poslednju naplatnu.
Dakle, od Šimanovaca ili S.Pazove ka BGu. To je to.
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Dakle, od Šimanovaca ili S.Pazove ka BGu. To je to.
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kad se vec spominje i slanje kazni za koriscenje mobilnog, isto bi to primenio i za dizanje nogu na tablu.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
E nek sam docekao da mogu da stisnem gas kada predjem u Hrvatsku.
I u Bosni su nacickali stubove one sa kamerama na svakom cosku. Cisto da se vidi da smo najbolji u regionu.
Ja godisnje predjem 2 hilj km na auto putu tako da me zabole, ali to arcenje naseg novca na cickanje kamera na svakom cosku me vec toliko nervira da je tesko opisati.
I u Bosni su nacickali stubove one sa kamerama na svakom cosku. Cisto da se vidi da smo najbolji u regionu.
Ja godisnje predjem 2 hilj km na auto putu tako da me zabole, ali to arcenje naseg novca na cickanje kamera na svakom cosku me vec toliko nervira da je tesko opisati.