Obrazovanje i školstvo
Re: Obrazovanje i školstvo
Uopšte nije problem u onoj ishrani. Nije sjajna ali nije ni očajna. Problem je to što im je najlakše da kupe medeno srce, jafu, plazmu i skušu u konzervi umesto da umese deci krofne, naprave palačinke, sutlijaš, puding...
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
moraš da imaš posebne uslove za spremanje klope
Boringly average, but also perfect for school run mums
evo trenutno stanje drzavnog vrtica u NS za kojim je tolika pomama i frka.
Nagurali u grupu 100% vise dece tj.uduplali grupu, i sad ih ima 26-28 u grupi. Vode ih 3 vaspitacice. Od njih 3, uvek je 1 na bolovanju ili nekom slicnom odsustvu,i realno ih bude uvek 2. Ove nedelje je vrhunac da je jos jedna na bolovanju,zamene nema, tako da jedna zena vodi preko 20 male dece. Naravno,raspada se od posla. Zao mi nje. Ove likove u upravi zabole ona stvar da joj pomognu. Ako tako nastavi sama, i ona ce da se preforsira pa ce onda i ona zavrsiti na bolovanju. (ko je ikad cuvao vise od 3 mala deteta zna da je zeznuto,a zamislite tek 20 i vise. Ne moze ona nista da stigne. Svi nervozni, i ona, i deca,a tek roditelji-pojedinima bih vrlo rado zalepio samar jer su previse bezobrazni.
Sve sam blizi da predjemo u privatni jer ako se ovako nastavi, onda ovakav vrtic nema svrhu.
Nagurali u grupu 100% vise dece tj.uduplali grupu, i sad ih ima 26-28 u grupi. Vode ih 3 vaspitacice. Od njih 3, uvek je 1 na bolovanju ili nekom slicnom odsustvu,i realno ih bude uvek 2. Ove nedelje je vrhunac da je jos jedna na bolovanju,zamene nema, tako da jedna zena vodi preko 20 male dece. Naravno,raspada se od posla. Zao mi nje. Ove likove u upravi zabole ona stvar da joj pomognu. Ako tako nastavi sama, i ona ce da se preforsira pa ce onda i ona zavrsiti na bolovanju. (ko je ikad cuvao vise od 3 mala deteta zna da je zeznuto,a zamislite tek 20 i vise. Ne moze ona nista da stigne. Svi nervozni, i ona, i deca,a tek roditelji-pojedinima bih vrlo rado zalepio samar jer su previse bezobrazni.
Sve sam blizi da predjemo u privatni jer ako se ovako nastavi, onda ovakav vrtic nema svrhu.
U koji vrtic ti dete ide?
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Klinca radi domaci. Prvi razred, English.
Treba da isecka nesto, i preslusa DVD.
Opticke uredjaje ne koristim ima vec 2-3 godine. Jdenostavno USB mi je mnog jednostavniji.
Na netu, online, sve su se zajebali da postave. Jbg treba se setiti. Ako im je do copyright, lako moze da se stavi da je sifra S/N DVD koji smo dobili uz knjigu.
Treba da isecka nesto, i preslusa DVD.
Opticke uredjaje ne koristim ima vec 2-3 godine. Jdenostavno USB mi je mnog jednostavniji.
Na netu, online, sve su se zajebali da postave. Jbg treba se setiti. Ako im je do copyright, lako moze da se stavi da je sifra S/N DVD koji smo dobili uz knjigu.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Stvarno nemaš nikakav DVD u kući? Pa nije flopi pobogu 

Boringly average, but also perfect for school run mums
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kupi onaj najjeftiniji za 2-3 crvene.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Malo lepih vesti:
http://www.blic.rs/vesti/beograd/ucenic ... to/6nfxx3k
http://www.blic.rs/vesti/beograd/ucenic ... to/6nfxx3k
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Neka preslusa u autu
Taman da auto dobije novu dimenziju...

Taman da auto dobije novu dimenziju...
Sta kazete na ovaj predlog?
http://www.balkanuzivo.net/srbija-vraca ... -stralete/
Mislim da je dobra ideja iz vise razloga.
http://www.balkanuzivo.net/srbija-vraca ... -stralete/
Mislim da je dobra ideja iz vise razloga.
Ja sam u osnovnoj skoli par razreda bio prinudjen da nosim plavu jaknu (ako se dobro secam), i od tada jos vucem traume
Bas mi je ostalo nekako u ruznom secanju. Zvuci korisno, ali opet...

Mene je to kačilo tokom cele osnovne i niko nije bio nešto posebno nesrećan zbog toga. Mada su starijim razredima uniforme bile džins jakne, koje su tada bile inače popularne. Neko je imao original Levi's , a neko našu licencu LeeCooper.
Ovo danas je krš, kao maskembal...
Ovo danas je krš, kao maskembal...
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ja sam nosio samo u prvom osnovne. U drugom (šk. 1981/82) su nam to ukinuli. Nusam eksplicitno ni za ni protiv, ali ti mantilići koje smo nosili su stvarno bili jadni. 
Sent from mTalk

Sent from mTalk
Širim haos!
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Pitanje je šta se dobija time što bi deca nosila uniforme. Iz mog ugla, ne bi se dobilo previše, imalo bi čak i neke loše strane. Računajmo na to da bi to prvo roditelji morali da plate, to bi bio potencijalni trošak za nekog ko možda nema za odeću i istu "dobija" od famelije/prijatelja.
Sa druge strane, to što bi svi isto bili obučeni ne bi sprečilo klasne razlike, i dalje bi dete iz imućnije porodice imalo skuplje patike, bolji telefon, donelo bi u školu hoverbord i sl. Trebalo bi raditi na tome da se utiče na roditelje da se ponašaju adekvatno godinama u kojim su njihova deca. Dete sigurno nije samo kupilo AirMax patike i IP7 (navesti bilo koji proizvod po želji), to mu je kupio roditelj. Tu leži glavni razlog zbog koga se stvaraju razlike između dece, ako bi roditelji (bar kada idu u školu) decu oblačili u neku "običnu" odeću, ako im ne bi kupovali skupe stvari, onda ne bi ni bilo potrebe za uniformama.
Bojim se da će uniforme samo dovesti do toga da se eksponiranje prebaci na drugo polje, da ne izmišljam neku stavku, i da će i dalje dete koje nema možda biti tužno zbog deteta koje ima tu stvari.
Sa druge strane, to što bi svi isto bili obučeni ne bi sprečilo klasne razlike, i dalje bi dete iz imućnije porodice imalo skuplje patike, bolji telefon, donelo bi u školu hoverbord i sl. Trebalo bi raditi na tome da se utiče na roditelje da se ponašaju adekvatno godinama u kojim su njihova deca. Dete sigurno nije samo kupilo AirMax patike i IP7 (navesti bilo koji proizvod po želji), to mu je kupio roditelj. Tu leži glavni razlog zbog koga se stvaraju razlike između dece, ako bi roditelji (bar kada idu u školu) decu oblačili u neku "običnu" odeću, ako im ne bi kupovali skupe stvari, onda ne bi ni bilo potrebe za uniformama.
Bojim se da će uniforme samo dovesti do toga da se eksponiranje prebaci na drugo polje, da ne izmišljam neku stavku, i da će i dalje dete koje nema možda biti tužno zbog deteta koje ima tu stvari.