Skajp je bio enkriptovan od starta i bio trn u oku svima.
Kontam da ko treba može da to prevaziđe. Nego nekada je postojao interesantan plagin za Skajp. Detektor laži. Čak je i radio delimično. Brzo je zabranjen i povučen.
Meni je Viber skroz Ok. Ono sto mi je bitno, najrasprostranjeniji je, bukvalno svi imaju Viber, dok to nije slucaj sa ostalim programima koje sam probao tako da sam i ja sve pobrisao osim Vibera.
Mada u principu ja nisam zahtevan korisnik posto u proseku dnevno ne razmenim vise od 10 poruka, nekada danima nijednu... i uglavnom za sve koristim klasicno zvanje a preko Vibera zovem najuzu porodicu kada smo u razlicitim zemljama i to normalno funkcionise. Za mene dovoljno.
Nisam siguran, ali čini mi se da dosta ljudi koristi Viber za obične pozive, ne samo za inostranstvo. Nisam probao u praksi, ali sa dosta MB u paketu verovatno je jeftinije, šta bi drugo bilo razlog. VIP recimo daje 3 GB mesečno trajno na postpaid.
Internet pozivi samo u nuzdi. Nista ne radi kao gsm. Sto se Vibera tice, i meni je primarni mesindzer jer ga koriste svi, bar oni koji su u mom imeniku. Za posao koristimo WeChat... losa aplikacija. Imam utisak da su na pocetku ere pametnih telefona svi instalirali sve, a da je sada u toku brisanje svega sto nije prezivelo.
nidza napisao:I Skype je enkriptovan. Manje više svi su enkriptovani.
Moguće da nije to razlog nego što im ne daju ključeve.
Tapatalk
Ko kome ne da ključeve za enkripciju? Vi se stvarno primate da se Viberi i ostale VoIP App ne "čitaju"? Ko je "bezbednosno interesantan" čitaju mu i Viber i WA i šta hoćeš, to znam pouzdano. Potpuno je suludo da policije i bezbednosne službe tako nešto dozvole, ma kako se nama to ne sviđalo. Tu nema diskusije uopšte, priče za malu decu i marketing. Jedino što im to nije validan dokaz na sudu pa panduri pizdeo zbog toga ali se svakako probija enkripciju radi prismotre, bez frke.
Ne sme da postoji nijedno komunikaciono sredstvo koje ne moze da se presretne / "prisluskuje". Onaj ko ima kljuc moze da cita poruke. Onaj ko "mora" da ima kljuc - ima ga.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Vi stvarno mislite da su firme iz te branse postale to sto jesu zahvaljujuci sebi i nikome drugom najbolji djaci su uvek radili za drzavu, nemojte biti smesni, to posebno vazi za USA...
Delija napisao:Ne sme da postoji nijedno komunikaciono sredstvo koje ne moze da se presretne / "prisluskuje". Onaj ko ima kljuc moze da cita poruke. Onaj ko "mora" da ima kljuc - ima ga.
Tačno, evo čovek lepo objasnio, nikako ne mogu da verujem da se ljudi primaju na te gluposti... Naši nešto da plate Amerima, glupost i smejurija. To ljudi prosto ne ide tako.