Alfa Romeo Giulia
Re: Alfa Romeo Giulia
X5 M i X6 M imaju ZF, ne bi me iznenadilo da sledeci M5 isto ima, vrhunski je to menjac.
I Audi u RS6 i RS7 ima taj menjac mislim.
I Audi u RS6 i RS7 ima taj menjac mislim.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Audi ga ugradjuje samo u najjace benzinske i dizel verzije. Sad bas gledam sq7 test pise da je 8 speed automatic, verovatno isto zf8, samo mi nije jasno da kod njega moze da izdrzi 900nm a kod bmw su pricali da su morali da smanje obrtni (bese 760nm?) kod onog novog 50d sa 4 turba zbog menjaca.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Pa dobro, ali to ne znači da Alfa neće moći da se "trka" s BMW...pretpostavljam da misliš na M3/M4.milospinkfloyd napisao:@starac vujadin mislim da u bmw-u nisu ludi sto u obicne bmw stavljaju ZF a u M DCT. Da je ZF dobar kao DCT stavljali bi ga u M
Već se pokazalo da je Alfa brža jer je postavila mnogo bolje vreme od M4 na Nurburgringu koji je referentna staza za ocenjivanje ukupne brzine automobila. Biće još testova gde će se oni porediti (to će biti jedna od omiljenijih tema auto glasila sledeće ove i sledeće godine), ali ako je bila brža na Ringu teško da će negde na drugom mestu BMW biti brži...videćemo. Nedavno je BMW izbacio M4 GTS koji je postavio još brže vreme od Alfe na Ringu, ali je ta verzija BMW hardcore track day automobil i to je već drugo unapređenje tog modela, dok je Giulia QV na nivou spreme jednog "običnog" M3/M4 bez posebnog olakšavanja, sa svom opremom koja ide uz takav auto, tako da i nisu baš modeli koji se mogu porediti. Pored toga, Giulia QV je model koji se tek pojavio i koji će sigurno biti još unapređivan, a njen motor već sada ima dokazani potencijal za 100-150ks više kod MAseratija i Ferrarija.
Sve to ne znači da je Giulia sveukupno bolji auto, već pišemo o tome ko može da se "trka" i s kim.
Poslednja izmena od starac vujadin u 11 Maj 2016, 17:03, izmenjeno 2 puta ukupno.
Pa BMW ima vece zahteve za pouzdanscu od Audi-a, moze on ocigledno da izdrzi i 900Nm ali to nije dovoljno pouzdano i menjac je skloniji kvarovima u tom slucaju.Kornjaca Rade napisao:Audi ga ugradjuje samo u najjace benzinske i dizel verzije. Sad bas gledam sq7 test pise da je 8 speed automatic, verovatno isto zf8, samo mi nije jasno da kod njega moze da izdrzi 900nm a kod bmw su pricali da su morali da smanje obrtni (bese 760nm?) kod onog novog 50d sa 4 turba zbog menjaca.
GTS je limitirana serija, 250 komada i 115k evra. Pre bi ja competition gledao kao realnu konkurenciju. Inace obecava QV na tom polju, videcemo kako ce proci direktna poredjenja.
Kvalitet ispred svegaLaki021 napisao:Pa BMW ima vece zahteve za pouzdanscu od Audi-a, moze on ocigledno da izdrzi i 900Nm ali to nije dovoljno pouzdano i menjac je skloniji kvarovima u tom slucaju.Kornjaca Rade napisao:Audi ga ugradjuje samo u najjace benzinske i dizel verzije. Sad bas gledam sq7 test pise da je 8 speed automatic, verovatno isto zf8, samo mi nije jasno da kod njega moze da izdrzi 900nm a kod bmw su pricali da su morali da smanje obrtni (bese 760nm?) kod onog novog 50d sa 4 turba zbog menjaca.
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
poslednji post u temi "Audi Q7 2015":Kornjaca Rade napisao:Audi ga ugradjuje samo u najjace benzinske i dizel verzije. Sad bas gledam sq7 test pise da je 8 speed automatic, verovatno isto zf8, samo mi nije jasno da kod njega moze da izdrzi 900nm a kod bmw su pricali da su morali da smanje obrtni (bese 760nm?) kod onog novog 50d sa 4 turba zbog menjaca.
milospinkfloyd napisao:Ovi dzipovi sto vise napreduju ja ih vise mrzim. No to na stranu, kako su uspeli da zajebu bmw koji je morao da da smanjuje tork zbog menjaca na 760nm a ovi imaju 900??! Koji je menjac uopste u ovom cudu od audija?
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Bmw ima nize zahtevw za pouzdanoscu od audija vise nego ocigledno, a tako sam i cuo od devojke koja radi u boschu, cesto traze jeftinije i manje kvalitetne varijante.
Kao i kod ZF8 ima ih u nivoima kvaliteta od 300-1000NM, bmw koristi jeftinije i slabije verzije, najskuplju varijantu su uzeli za rols rojsa wraitha 2013, a taj model zf8 od 1000NM koriste jos audi rs6/7, bentley mulsane/bentayga i dodge hellcat charger/challenger
Послато са GT-N7100
Kao i kod ZF8 ima ih u nivoima kvaliteta od 300-1000NM, bmw koristi jeftinije i slabije verzije, najskuplju varijantu su uzeli za rols rojsa wraitha 2013, a taj model zf8 od 1000NM koriste jos audi rs6/7, bentley mulsane/bentayga i dodge hellcat charger/challenger
Послато са GT-N7100
Cenis da nisu mogli da naruce taj menjac od 1000Nm koji vec stavljaju u RR? Lakse im bilo da stavljaju drugi menjac...
Jedno je staviti menjac u RR koji se vozi ko po jajima a drugo u relativno sportski auto koji moze na stazu da ide, drugacije se voze, potpuno druga liga opterecenja.
Jedno je staviti menjac u RR koji se vozi ko po jajima a drugo u relativno sportski auto koji moze na stazu da ide, drugacije se voze, potpuno druga liga opterecenja.
- Ivan
Koja zamena teza, da kvalitetniji menjac je losiji izbor, samo nije bilo nikoga sa dodge hellcatima i audi rs6/7 da se zali kada ih cepaju po stazi 
Hteli su maksimalno da ustede i to je to, cim sam naglasio jednog RR znaci da i u ostale ide jeftinija i slabija varijanta tog menjaca.
Na kraju mogli su i aisin8 da kupe, ne znam kako on stoji sa cenom u odnosu na zf8, koriste ga porsche cayene, panamera, touareg, q7, a8, drugim recima mrcina od menjaca, cak i za motore od 600NM stavljaju deklarisan na 800-1000NM.
To je kvalitet ispred svega
Послато са GT-N7100
Hteli su maksimalno da ustede i to je to, cim sam naglasio jednog RR znaci da i u ostale ide jeftinija i slabija varijanta tog menjaca.
Na kraju mogli su i aisin8 da kupe, ne znam kako on stoji sa cenom u odnosu na zf8, koriste ga porsche cayene, panamera, touareg, q7, a8, drugim recima mrcina od menjaca, cak i za motore od 600NM stavljaju deklarisan na 800-1000NM.
To je kvalitet ispred svega
Послато са GT-N7100
Pa mislim da brkas neke stvari, sta pokazuje to da RS6 i RS7 imaju taj menjac kad ga i X5 M i X6 M imaju, dakle daleko od toga da BMW nema snazna kola sa ZF menjacem.
- Ivan
Ocigledno postoji znatna razlika u kvalitetu, verovatno i u cenu i jednostavno nece da plate kvalitetniji zf8 menjac za dizela vec samo za top najskuplje benzinske verzije koje imaju vise obrtnog i svega.
Tako da razlog sigurno nije kvalitet tj veci zahtev za istim.
Primetili su razni ljudi vec da je za neku osetnu nijansu bolji zf8 u 30d nego u 20d bmwu, bolja i skuplja verzija, veci kvalitet...
Послато са GT-N7100
Tako da razlog sigurno nije kvalitet tj veci zahtev za istim.
Primetili su razni ljudi vec da je za neku osetnu nijansu bolji zf8 u 30d nego u 20d bmwu, bolja i skuplja verzija, veci kvalitet...
Послато са GT-N7100
152k eura pocetna cena kod nas, verujem da je u Nemackoj bila oko 160k.Scuderia napisao:GTS je limitirana serija, 250 komada i 115k evra.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ZF8 automatik je i na QV. Bili su najavili 3kg/ks za QV, ali je na kraju ispala teza.

Pa po ovome je QV sa manuelnim 30kg laksa od M3 sa manuelnim, a automatik verujem da ce biti slicne kilaze ili opet tako sitna razlika.
Mislio sam da je vise laksa od M3.
Mislio sam da je vise laksa od M3.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.