Fiat 500L

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Fiat 500L

Post od Vladapetr »

Ne slažem se sa tom pričom. Da je tako onda bi i drugi proizvođači skratili ponudu motora jer bi im prodaja jačih verzija išla loše, kad već nisu interesantni tom tipu kupaca.
Na cars-data ne mogu da nađem podatke o jačem dizel motoru kod Fiata u zadnje 2-3 godine, može biti da se o tome radi.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Pa ni drugi u klasi nemaju vece motore... C3 picasso, B-max, Meriva.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Slagao se, ne slagao se, to je trend i to je logika. Nissan sam naveo kao drastičan primer takvom prilazu stvari, a rade to i drugi. Ko hoće kao da vozi oštrije s 500L ima na raspolaganju potentnije benzince. U svakom slučaju logika im se pokazuje kao pametna. Tebe kao kupca neće pridobiti, ali će dobiti neke druge.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Naveo sam gore situacije u kojima bi sigurno osetio benefite jačeg motora, ne radi se tu o oštrijoj vožnji. Koliko je pametna opcija da uopšte ne nude jače dizel motore, takođe ćemo uskoro videti ;) Gde sad Fiat stavlja 1.9 (2.0) mjet motore?
aleksa napisao:Pa ni drugi u klasi nemaju vece motore... C3 picasso, B-max, Meriva.
Poredio sam sa C-Maxom, Zafirom, C4 Picassom, Scenicom, Touranom. Tu je Fiat najslabiji.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Ko hoce ostrije da vozi kupi 500x sa 2.0 od 165ks i cipuje ga pride.
Paja je lepo pisao o svom autobusu, a kad sam ga pratio na Kosutnjaku mogu reci da lepo ide.
1.9jtd i tdi su se pokazali kao neunistive rage ali nije poenta da ti motor traje milion km i da sipas sta nadjes u njega. 1.9jtd je izbacen jos pre 4-5 godina.

Meni je samo nejasno kako u pop star paketu koji ima bluetooth, podizace pozadi, grejace i jos dosta cuda koje mnogi imaju u najvisi paketima nema proklete maglenke.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Vladapetr napisao:Naveo sam gore situacije u kojima bi sigurno osetio benefite jačeg motora, ne radi se tu o oštrijoj vožnji. Koliko je pametna opcija da uopšte ne nude jače dizel motore, takođe ćemo uskoro videti ;) Gde sad Fiat stavlja 1.9 (2.0) mjet motore?
aleksa napisao:Pa ni drugi u klasi nemaju vece motore... C3 picasso, B-max, Meriva.
Poredio sam sa C-Maxom, Zafirom, C4 Picassom, Scenicom, Touranom. Tu je Fiat najslabiji.
500l je u klasi ispod, tj B segmentu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Vladapetr napisao:
Pa ne treba ga sa njima porediti, to su veci MPVi, cela jedna klasa vise. L se poredi sa Merivom, B-maxom, C3 Picassom, itd.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Onda 500L nije moja klasa, da ga ne gledam više :mrgreen:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Vladapetr napisao:Naveo sam gore situacije u kojima bi sigurno osetio benefite jačeg motora, ne radi se tu o oštrijoj vožnji. Koliko je pametna opcija da uopšte ne nude jače dizel motore, takođe ćemo uskoro videti ;) Gde sad Fiat stavlja 1.9 (2.0) mjet motore?
Takvih situacija ima naravno, one su retke, a vozači ovakvih autmobila u proseku još ređe od proseka upadaju u takve situacije. Svakom od nas bi ponekad bile potrebne bolje kočnice, više konja i Nm, bolji farovi, itd...

Uostalom, tu je Paja koji vozi i malo oštrije ponekad, pa je i on rekao da je to sasvim ok snaga.

Poredio si neke mpv koji spadaju u višu klasu, možda bi tebalo da razmišljaš o 500l living...meni lično do zla boga nezgrapno vozilo, ali verovatno vrlo korisno.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Living je najnezgrapnije vozilo ikada, u stvari nije - Dacia Lodgy ga šije za brucu :mrgreen:

Ne znam, meni se te klasifikacije vozača ne sviđaju i mislim da nisu validne. Pogotovo što je potreba savremenog čoveka za autom sve veća pa se sve češće prave i neki kompromisi.

Ne govorim o jurcanju i oštroj vožnji, pričam o krstarenju natovarenim autom na nekih 2000 obrtaja ili obilaženju sporog vozila na magistrali i/ili nekom usponu. MPV vozilo bi se, po nekoj logici, baš trebalo češće naći u takvoj situaciji.

Pajin sud o agilnosti 500L-a nije validan, ako me pamćenje služi pre 500L je vozio Punta :mrgreen: Realno, i mene da si pre 3 godine pitao rekao bih da je Focus mk1 1.8 Tddi najbrže auto ikada, jer mi je tako delovao posle stojadina.

Ode priča u drugu krajnost, umesto o autu pričam o ličnim preferencijama. U svakom slučaju, 500L bi mi bio sasvim ok varijanta za drugi auto u kući, što mi se može desiti u dogledno vreme ako se kockice poklope. A ako se moj plan o instant bogaćenju obistini ovog proleća, onda i ranije :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Sve to ide lepo, samo ako si svestan šta voziš (i znaš da voziš, naravno). Ne ulećeš u rizične situacije, ako treba brzina ili čak dve dole i ide on. Pa i ako ima samo 60 konja. :)
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Kad smo kod nezgrapnog,video pre neki dan Living na zimskom setu,rekao bih da su 15ke.
Strašno izgleda.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Saša napisao:Sve to ide lepo, samo ako si svestan šta voziš (i znaš da voziš, naravno). Ne ulećeš u rizične situacije, ako treba brzina ili čak dve dole i ide on. Pa i ako ima samo 60 konja. :)
Nekad te situacija moze naglo iznenaditi, tada je itekako potrebno imati konjice u rezervi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Slika
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

dunx81 napisao:Kad smo kod nezgrapnog,video pre neki dan Living na zimskom setu,rekao bih da su 15ke.
Strašno izgleda.
Drug ima 500l. Letnji set na 16, zimski na 15.
Em 15ke pojede auto, em su potrebni distanceri. Što ti reče - strašno izgleda. :) Ali drugu ne smeta taj vizuelni deo u opšte.
Odgovori