Fiat 500L
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: Fiat 500L
Ne slažem se sa tom pričom. Da je tako onda bi i drugi proizvođači skratili ponudu motora jer bi im prodaja jačih verzija išla loše, kad već nisu interesantni tom tipu kupaca.
Na cars-data ne mogu da nađem podatke o jačem dizel motoru kod Fiata u zadnje 2-3 godine, može biti da se o tome radi.
Na cars-data ne mogu da nađem podatke o jačem dizel motoru kod Fiata u zadnje 2-3 godine, može biti da se o tome radi.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Pa ni drugi u klasi nemaju vece motore... C3 picasso, B-max, Meriva.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Slagao se, ne slagao se, to je trend i to je logika. Nissan sam naveo kao drastičan primer takvom prilazu stvari, a rade to i drugi. Ko hoće kao da vozi oštrije s 500L ima na raspolaganju potentnije benzince. U svakom slučaju logika im se pokazuje kao pametna. Tebe kao kupca neće pridobiti, ali će dobiti neke druge.
- Vladapetr
Naveo sam gore situacije u kojima bi sigurno osetio benefite jačeg motora, ne radi se tu o oštrijoj vožnji. Koliko je pametna opcija da uopšte ne nude jače dizel motore, takođe ćemo uskoro videti
Gde sad Fiat stavlja 1.9 (2.0) mjet motore?

Poredio sam sa C-Maxom, Zafirom, C4 Picassom, Scenicom, Touranom. Tu je Fiat najslabiji.aleksa napisao:Pa ni drugi u klasi nemaju vece motore... C3 picasso, B-max, Meriva.
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Ko hoce ostrije da vozi kupi 500x sa 2.0 od 165ks i cipuje ga pride.
Paja je lepo pisao o svom autobusu, a kad sam ga pratio na Kosutnjaku mogu reci da lepo ide.
1.9jtd i tdi su se pokazali kao neunistive rage ali nije poenta da ti motor traje milion km i da sipas sta nadjes u njega. 1.9jtd je izbacen jos pre 4-5 godina.
Meni je samo nejasno kako u pop star paketu koji ima bluetooth, podizace pozadi, grejace i jos dosta cuda koje mnogi imaju u najvisi paketima nema proklete maglenke.
Poslato sa Lumia 925
Paja je lepo pisao o svom autobusu, a kad sam ga pratio na Kosutnjaku mogu reci da lepo ide.
1.9jtd i tdi su se pokazali kao neunistive rage ali nije poenta da ti motor traje milion km i da sipas sta nadjes u njega. 1.9jtd je izbacen jos pre 4-5 godina.
Meni je samo nejasno kako u pop star paketu koji ima bluetooth, podizace pozadi, grejace i jos dosta cuda koje mnogi imaju u najvisi paketima nema proklete maglenke.
Poslato sa Lumia 925
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
500l je u klasi ispod, tj B segmentuVladapetr napisao:Naveo sam gore situacije u kojima bi sigurno osetio benefite jačeg motora, ne radi se tu o oštrijoj vožnji. Koliko je pametna opcija da uopšte ne nude jače dizel motore, takođe ćemo uskoro videtiGde sad Fiat stavlja 1.9 (2.0) mjet motore?
Poredio sam sa C-Maxom, Zafirom, C4 Picassom, Scenicom, Touranom. Tu je Fiat najslabiji.aleksa napisao:Pa ni drugi u klasi nemaju vece motore... C3 picasso, B-max, Meriva.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Pa ne treba ga sa njima porediti, to su veci MPVi, cela jedna klasa vise. L se poredi sa Merivom, B-maxom, C3 Picassom, itd.Vladapetr napisao:Poredio sam sa C-Maxom, Zafirom, C4 Picassom, Scenicom, Touranom. Tu je Fiat najslabiji.aleksa napisao:Pa ni drugi u klasi nemaju vece motore... C3 picasso, B-max, Meriva.
Имам једно потпитање...
- Vladapetr
Onda 500L nije moja klasa, da ga ne gledam više 

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Takvih situacija ima naravno, one su retke, a vozači ovakvih autmobila u proseku još ređe od proseka upadaju u takve situacije. Svakom od nas bi ponekad bile potrebne bolje kočnice, više konja i Nm, bolji farovi, itd...Vladapetr napisao:Naveo sam gore situacije u kojima bi sigurno osetio benefite jačeg motora, ne radi se tu o oštrijoj vožnji. Koliko je pametna opcija da uopšte ne nude jače dizel motore, takođe ćemo uskoro videtiGde sad Fiat stavlja 1.9 (2.0) mjet motore?
Uostalom, tu je Paja koji vozi i malo oštrije ponekad, pa je i on rekao da je to sasvim ok snaga.
Poredio si neke mpv koji spadaju u višu klasu, možda bi tebalo da razmišljaš o 500l living...meni lično do zla boga nezgrapno vozilo, ali verovatno vrlo korisno.
- Vladapetr
Living je najnezgrapnije vozilo ikada, u stvari nije - Dacia Lodgy ga šije za brucu
Ne znam, meni se te klasifikacije vozača ne sviđaju i mislim da nisu validne. Pogotovo što je potreba savremenog čoveka za autom sve veća pa se sve češće prave i neki kompromisi.
Ne govorim o jurcanju i oštroj vožnji, pričam o krstarenju natovarenim autom na nekih 2000 obrtaja ili obilaženju sporog vozila na magistrali i/ili nekom usponu. MPV vozilo bi se, po nekoj logici, baš trebalo češće naći u takvoj situaciji.
Pajin sud o agilnosti 500L-a nije validan, ako me pamćenje služi pre 500L je vozio Punta
Realno, i mene da si pre 3 godine pitao rekao bih da je Focus mk1 1.8 Tddi najbrže auto ikada, jer mi je tako delovao posle stojadina.
Ode priča u drugu krajnost, umesto o autu pričam o ličnim preferencijama. U svakom slučaju, 500L bi mi bio sasvim ok varijanta za drugi auto u kući, što mi se može desiti u dogledno vreme ako se kockice poklope. A ako se moj plan o instant bogaćenju obistini ovog proleća, onda i ranije

Ne znam, meni se te klasifikacije vozača ne sviđaju i mislim da nisu validne. Pogotovo što je potreba savremenog čoveka za autom sve veća pa se sve češće prave i neki kompromisi.
Ne govorim o jurcanju i oštroj vožnji, pričam o krstarenju natovarenim autom na nekih 2000 obrtaja ili obilaženju sporog vozila na magistrali i/ili nekom usponu. MPV vozilo bi se, po nekoj logici, baš trebalo češće naći u takvoj situaciji.
Pajin sud o agilnosti 500L-a nije validan, ako me pamćenje služi pre 500L je vozio Punta

Ode priča u drugu krajnost, umesto o autu pričam o ličnim preferencijama. U svakom slučaju, 500L bi mi bio sasvim ok varijanta za drugi auto u kući, što mi se može desiti u dogledno vreme ako se kockice poklope. A ako se moj plan o instant bogaćenju obistini ovog proleća, onda i ranije

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Sve to ide lepo, samo ako si svestan šta voziš (i znaš da voziš, naravno). Ne ulećeš u rizične situacije, ako treba brzina ili čak dve dole i ide on. Pa i ako ima samo 60 konja. 

Kad smo kod nezgrapnog,video pre neki dan Living na zimskom setu,rekao bih da su 15ke.
Strašno izgleda.
Strašno izgleda.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Nekad te situacija moze naglo iznenaditi, tada je itekako potrebno imati konjice u rezervi.Saša napisao:Sve to ide lepo, samo ako si svestan šta voziš (i znaš da voziš, naravno). Ne ulećeš u rizične situacije, ako treba brzina ili čak dve dole i ide on. Pa i ako ima samo 60 konja.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Drug ima 500l. Letnji set na 16, zimski na 15.dunx81 napisao:Kad smo kod nezgrapnog,video pre neki dan Living na zimskom setu,rekao bih da su 15ke.
Strašno izgleda.
Em 15ke pojede auto, em su potrebni distanceri. Što ti reče - strašno izgleda.