Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Smanji sa teorijama zavere, nije to tema.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
I meni je Viber postao br 1 za poruke. Valjda što ga furaju svi. Evo me upravo neka đetićka smara na isti, misli da sam neki/a Daba. 
Inače Viberov voice deo je krš.
Mnogo je bolji Skype, a paradoksalno i WA.
Sent from mTalk

Inače Viberov voice deo je krš.

Sent from mTalk
Širim haos!
Ti porediš Coca-Colu i ovu priču? Nema dalje... Kakve veze ima receptura pravljenja soka sa državnom bezbednošću? Brate mili...milospinkfloyd napisao:kako onda niko ne zna koka kolu da napravi? kad postoji kljuc za pravljenje iste i postoje ljudi koji moraju da imaju taj kljuc
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
A kako ide? Radis u bia-i ili nesto pa znas? Ako znas nesto konkretno onda kazi, zaebi te opste price za ispred drakstora.
Da bi ti neko prisluskivao WA, viber ili hangouts, mora da dobije direktan pristup od tih firmi, dakle presretanje uopste nije opcija. Tj. viber je jos i mogao do skoro teoretski.
Dakle nas mup ili ko vec, kontaktira gugl recimo i nekom cita mejl-hangouts i slicno i to moze i to funkcionise al naravno ne na nekom masovnom nivou vec za pojedinacne, prioritetne slucajeve.
Da bi ti neko prisluskivao WA, viber ili hangouts, mora da dobije direktan pristup od tih firmi, dakle presretanje uopste nije opcija. Tj. viber je jos i mogao do skoro teoretski.
Dakle nas mup ili ko vec, kontaktira gugl recimo i nekom cita mejl-hangouts i slicno i to moze i to funkcionise al naravno ne na nekom masovnom nivou vec za pojedinacne, prioritetne slucajeve.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Danas odnesem iphone u servis (jos je u garanciji) jer je poceo da se restartuje sam od sebe vise puta u toku dana....posle dva sata stize mail iz sevisa - dobicete nov uredjaj, bicete obavesteni kad uredjaj stigne.
Ne svidja mi sto se Tel .pokvario ali bar je podrska dobra.
Послато са Tesla уз помоћ Тапатока
Ne svidja mi sto se Tel .pokvario ali bar je podrska dobra.
Послато са Tesla уз помоћ Тапатока
Ne radim ja tamo, ima ko radi. I da nisam čuo iz prve ruke, verovao bih da je tako jer nema logike da bilo koja državna služba bezbednosti toleriše enkriptovanu komunikaciju bilo koga, tebi je to ok i dopustivo? Znam i meni bi se svidelo ali veruj mi, daleko je od toga.
Ima SAMO JEDNA stvar za koju MUP ili neka druga služba (ako hoće validan sudski dokaz) mora da traži saradnju mobilnog operatera a to je lociranje triangulacijom. Mogu i bez odobrenja ali ako je to bitno za sud a nije papirološki regulisano na sudu otpada.
Znaš li koliko se ljudi trenutno nalazi pod prismotrom (čitaju se poruke, prisluškuje i locira) u ovom momentu, kroz Viber i slično? Iznenadio bi se a i oni se iznenađuju, samo tako.
Ima SAMO JEDNA stvar za koju MUP ili neka druga služba (ako hoće validan sudski dokaz) mora da traži saradnju mobilnog operatera a to je lociranje triangulacijom. Mogu i bez odobrenja ali ako je to bitno za sud a nije papirološki regulisano na sudu otpada.
Znaš li koliko se ljudi trenutno nalazi pod prismotrom (čitaju se poruke, prisluškuje i locira) u ovom momentu, kroz Viber i slično? Iznenadio bi se a i oni se iznenađuju, samo tako.
Ima ih koliko hoces.milospinkfloyd napisao:kako onda niko ne zna koka kolu da napravi? kad postoji kljuc za pravljenje iste i postoje ljudi koji moraju da imaju taj kljuc
Sent from my m2 using Tapatalk
Nema sta da tolerise ili ne tolerise, ne zivimo u severnoj koreji ili emiratima pa da je internet pod apsolutnom kontrolom vlasti a cak i tad bez dozvole tih firmi ne bi mogli da prisluskuju vec bi eventualno mogli da zabrane takvo koriscenje kao sto u emiratima najavljuju(ili su vec uveli). Dakle, samo ako direktno kontaktiraju viber, wa ili hangouts i oni im daju pristup, onda mogu da ti citaju poruke. Da li to vec rade i koji broj ljudi tako prate ne znam.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Nego ... priča se da novi Note 7 ima fičr češkanja vlasnika u preponskom predelu. 

Širim haos!
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Zato sad olovkica moze i naopako da se ubaci
u odnosu na N5 mi ne deluje nesto epohalno.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=O8F9w8F ... e=youtu.be
Ima i Gorilla Glass 5.
Odlican je telefon, jedino ostaje malo zal sto je baterija manja nego u S7E, cisto da ima manu...
Ima i Gorilla Glass 5.
Odlican je telefon, jedino ostaje malo zal sto je baterija manja nego u S7E, cisto da ima manu...
Nije dovoljan dokaz što je država sa 200M stanovnika zabranila whatsapp?
TT
TT
-
- Pridružio se: 11 Jul 2016, 01:04
Dosta si u pravu za ovo sto navodis, samo nije bas tako kao sto mislis ili mislite, neke stvari mogu da se prate a neke ne prosto je tako, verovali vi ili ne u to postoje sistemi poruka koji se ne mogu pratiti bez fizicke obrade telefona ili "sondiranja" aprata, ali dobar deo skoro 90 posto aplikacija za komunikaciju moze.Ivan75 napisao:Ne radim ja tamo, ima ko radi. I da nisam čuo iz prve ruke, verovao bih da je tako jer nema logike da bilo koja državna služba bezbednosti toleriše enkriptovanu komunikaciju bilo koga, tebi je to ok i dopustivo? Znam i meni bi se svidelo ali veruj mi, daleko je od toga.

Sent from my iPhone using Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Dal ste ozbiljni, koga to realno tangira dal ga mogu prisluškivati/pratiti preko neke aplikacije? Koristiš ono što hoćeš tj moraš, meni konkretno možda trećina onih sa Viberom ima i WA, zato sam i osudjen na isti.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Viber za poruke sam prvenstveno poceo da koristim zbog stikera, a imam ovako hiljade neiskorscenih sms u pretplati.
Na wifi sa inostranstvom je pristojna veza, na 3g kako kad.
Послато са GT-N7100
Na wifi sa inostranstvom je pristojna veza, na 3g kako kad.

Послато са GT-N7100