@ nikaragva - i njemu je sad 60 ampera, Vartin, ja ga ubedjujem da kupi lepo BH od 66 ampera za 6000, ionako nece voziti taj auto duze od dve godine...
Kada pominješš "66 ampera", da li misliš na kapacitet (mereno u Ah) ili startnu/udarnu struju akumulatora (A)? Kod dizelaša (pa i ne samo njih) je uglavnom bitnije ovo drugo, a kapacitet se bira prema alternatoru i potrošačima u autu... Ili da skratim/pojednostavim: držiš se fabričke preporuke, a ako si dodao još potrošača u autu (jače ozvučenje i slično), onda ideš i na veći kapacitet, ali opet moraš da gledaš i na to da li alternator može da ga dopuni u kratkom roku ili ne...
Da li aktiviranje vazdusnih jastuka zavisi od toga da li je sigurnosni pojas vezan?
Sin jednog lokalnog "biznismena" je razvalio E350 cdi coupe, prevrtao se ko zna koliko puta posto je auto razvaljen odakle god da ga pogledas. Drugar koji radi kod njih je imao priliku detaljno da pogleda mecku i kaze da je enterijer kao nov tj. ni jedan airbag se nije aktivirao..
:edit
Zaboravio sam da napisem da mali nije bio vezan..
Poslednja izmena od Heineken u 02 Dec 2013, 15:59, izmenjeno 1 put ukupno.
Negde na 2:40 ti pocinje poredjenje. E sad nisam siguran da li se airbag aktivira bez pojasa na starijim autima, ali sam 99% siguran da se na svim nivijim aktivira samo ako je pojas vezan. http://www.youtube.com/watch?v=YLCWGcNpY94