Domaće auto emisije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Re: Domaće auto emisije

Post od A170T »

Znam, ali bilo koji zamenski deo ne može da izgura ni trećinu radnog veka originala. Okej da postoje oštećenja koja utiču na funkcionalnost tog dela i auta uopšte, ali ako nije neophodno uvek je bolje ostaviti fabrički deo koji nije neophodno menjati.
Recimo imaš fabrički akumulator star 5 god koji može da izgura još 5god, ali te na tehničkom vrate zbog 5% manje snage nego što su oni propisali. Kupiš nov, koji će izgurati garantni rok i stdradaće 2 dana nakon. Ali to je način funkcionisanja modernog društva.

Sent from my SM-S731B using Tapatalk

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ako je kardan guma oštećena, ne razumem kako ne shvataš da ta zamenska, iako će kraće trajati, trenutno nije oštećena
Имам једно потпитање...
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Ne kapiramo se, ali ok

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Bolje originalan neispravan deo nego zamenski ispravan deo? Gde je beše ona tema što carov traži...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

A170T napisao:Ne daj Bože da imamo onakve tehničke preglede ko u Švajcarskoj. Strava i užas...

SlikaSlikaSlika

90% auta na našim ulicama ne ne bi prošlo, garantujem. Oni što bi prošli su ovi noviji, do 3-4 godine stari max, kojima se još nije sve stiglo pohabati. Živa istina. No tako se čuva socijalni mir, iskusni su ovi na vlasti, nema da brineš. Slika
A170T
Reactions:

Post od A170T »

TheWickerMan napisao:Bolje originalan neispravan deo nego zamenski ispravan deo? Gde je beše ona tema što carov traži...

Pa konkretno ta kardanska guma je imala mikropukotine, pokazala je znakove eksploatacije i starenja ali nije bila neispravna. I ova nova će ubrzo biti ista ili gora. Sam Borko je priznao kvalitet tog dela koji je bio fabrički a i dalje ispravan.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Kad su poceli stroziji teh. pregledi kod nas i mog drugara su vratili zbog nedovoljno zutog migavca, to jeste malo bzvz jer se svodi na slobodnu procenu ne mozes nicim da izmeris žutilo kao sto mozes jacinu svetla pa je malo glupo ali jbg. Mada meni nije jasno zasto Borko insistira da uradi mfk na ovom bmw-u kao i sto trazi da kupi drugi auto koji ima mfk? ako ih vec tera za srbiju sta ce mu mfk :zbunjen:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Da bi imao materijal za epizodu
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I lakše će prodati taj auto odnosno dobra reklama pred prodaju. Ono tipa “dovezen na točkovima, upravo prošao njihov tehnički pregled”… Ceo taj kanal je u stvari jedna dobra reklama za njegov kompletan biznis.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nemoguće.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

On mislim da tera to u kanton SG, gde je i za svajcarske uslove strozi tehnicki nego npr. Cirihu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Pa da Milovan je u SG pa vrv tu negde teraju na tehnicki ali ne kontam sta ce mu.

Nece lakse da ga proda jer je prosao tehnicki u CH jer on svakako svaki auto kad dotera u SRB sredi sve sto treba i to sve snimi, tako da eto reklama...a da bi imao materijal za epizodu, pa moguce
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

I da ispadne kako je teško naći dobar auto koji tamo prolazi tehnički. Ostali koji gledaju misle da iz Švajcarske mora imati mfk. Nisam ni ja znao da vi niste napisali da ne mora, a posmilio sam iz Švajcarske samo Borko može dosveti auto kako treba sa mfk, a posmilio sam i kakve krševe oni voze kad im ne prolazi tehnički :D
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Npr. ne znam da li moze osiguranje za zoll table da dobije bez mfk. Ja sam skoro uvezao auto bez mfk, ali je stigao sleperom dole.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Ja koliko sam shvatio ne može da dobije to osiguranje, pa da zato to radi, jer mu je fora da on vozi do Srbije + dobije materijala za kanal.
Odgovori