ADrei, žao mi je što imaš toliko problema sa laptopom. Nije ni HP što je bio, ali nema pravila danas, svaki može da crkne. Ja imam Asus koji je jedna pametna gospođa pokvarila jer je direktno iz bazena, mokrih ruku, sela da kuca nešto na laptopu. Morala je da se menja tastatura i hard disk, ali je ispalo tako da nisu ništa naplatili jer je bio u garanciji, iako su mogli opušteno da traže pare. Inače, jadnik gura pune 3 godine maltretiranja, radi 24h, nosam ga svuda, pa su već primetne fizičke posledice toga i daje znakove posustajanja, ali radi i dalje. Tako da će i sledeći biti Asus najverovatnije.
Što se tiče čuvanja slika i dugih bitnih stvari, moja preporuka je Google drive: http://www.google.com/drive/about.html
Pretpostavljam da imaš GMail, pa samim tim ti je i ovo omogućeno.
I naravno, neki externi hard disk na kom možeš da čuvaš sve što ti je bitno.
@Trojanac... ovaj HP je katastorfa, sto je najgore i brat je kupio isto HP tako da je i njegov krenuo da se kvari al je jos u garanciji.
Radim i ja ponekad na nekom Asus 17 i sluzi odlicno vec 3god, nikad nikakav problem nisam imao sa njim... a ovaj HP je vise bio na servisu nego kod mene.
ovaj google drive je ogranicen na 15gb, ja sam imao ideju da cuvam negde slike na netu a za to mi treba bar 500GB
@Dzoni_m .... daj link.
Ušunjao mi se nekako Ask browser. Ranije sam ga normalno deinstalirao iz Control Panela ali ga nema tamo, nema ga ni u ekstenzijama u Chrome-u, nema ga nigde na mom računaru ali je uvek main page kada otvorim Chrome. Zna li neko kako da rešim ovo?
Settings -> On Startup, pa tu izaberi "Open the specific page or set of pages", idi na linkovano "Set pages", pa tu izbrisi ASK i postavi http://www.google.rs ili nesto drugo.
Nesto ne mogu da resim pa ne znam jel neko ima ideju. Elem dete ima racunar sa CPU Intel Celeron D 2,8ghz (dovoljno za njega), ploca je ASUS P4V8X-X. Kupim web kamericu (USB 2.0 je) i ne radi kako treba - secka i blokira racunar ponekad. Windows XP SP3, cista instalacija, nema problema. Sve radi perfektno. U Device manageru je VIA Enhanced USB port, sve kako treba nema gresaka, kamerica je izlistana kako treba, nikakav problem.
Zakacim kamericu na noviiji )moj) racunar - radi savrseno. Zakacim kamericu na najstariji racunar koji imam, sluzi mi za rezervne delove, (neki Athlon 2600+) sa Abitovom plocom starom - radi savrseno (pravo da kazem ne bih da petljam i da mu menjam masine i prepakujem sve ponovo).
Probao sam da u BIOS-u namestim USB 2.0 Enabled, USB 2.0 - High Speed, sve je ukljuceno, USB Legacy AUTO - i nista. Kao da i dalje radi kao USB 1.1 - secka i radi sporo. Potpuno je isto i kad je to ukljuceno i iskljuceno, kao da ne radi USB 2.0. USB Wi-fi adapter radi normalno na svim portovima, kao i mis, tastatura... znam da Windows prijavi ako je USB uredjaj 2.0 a radi kao 1.1 (napise da ovaj uredjaj moze da radi brze ako ga ukljucite u USB 2.0 port), ali ne prijavljuje to.
Dakle na druga dva racunara web kamera radi odlicno (pa cak i na najstarijem koji imam u kuci a da ima USB 2.0). E, da, kamerica ima i mikrofon, mada ne vidim kakve to veze ima.
Jedino sto mogu da probam je da u ploci na onaj dodatni USB 2.0 port nakacim onaj deo sa kablicem koji moze dodatno da se nakaci pa da imas dva porta dodatna...(ali to tek kad odem na posao, nemam to kuci).
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Medjutim, resih problem - cackao sam sa setovanjima USB HUB u BIOS-u i kamerica radi samo kad su zadnja 4 porta ukljucena, cim ukljucim samo dva ili 6 ili 8 ne radi. Glup chipset. Tako da sad mogu samo 4 USB uredjaja da imam i da rade, ako ocu vise, kamerica ne radi. Hit.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”