Merenje prosečne brzine na auto-putu
Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu
U Srbiji je sve vise kamera, a sve bahatije se vozi/parkira. Kad su blokade puteva, onda izdaju retroaktivno kazne svima, a kad zagradis autobus/tramvaj, nikom nista.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Koliko se vremena ustedi kada se vozi brze od propisanog na prosecnim turama na AP? Pretpostavljam da se vozi brze da bi se stiglo brze.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Malo je i do nas. Treba oterati ovu bagru, nesposobnu za bilo šta pametno.Grujic napisao: 13 Avg 2022, 22:36 I grad je sledeći, samo je pitanje kada, da li uskoro ili malko kasnije
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Bogdane, kuca se gradi od temelja. Ne mozes na kuci sa trulim temeljima da stavljas solarne panele na krov.Bogdan napisao: 13 Avg 2022, 23:13Ogranicenja postoje i ovde na Autobahn, a isto tako postoje i po gradu, gde je nekad bilo 80, pa 60 pa 50 pa sad 40.isto je sve to, kazna se placa. Vozim i po gradu i po ap, i nije mi Problem da se drzom pravila, to jest ogranicenja gde su propisani znakovima saobracaja mkome to nije problem, neka placa kazne, slobodno, pa ne samo ovde u de, nego bilo gde. Kome se zuri, neka plati i nema tu dalje, tako je kako je...ftj napisao:Jedno je voziti po ogranicenju po gradu a drugo na autoputu.
Ford S-Max 2,5t
Ili mozda konkretnije, vezes mi pojas, a auto ima neispravne kocnice.
Nama, ili bar meni, smeta sto sva resenja koja se promovisu kao povecanje bezbednosti imaju primarno ulogu da pune budzet. Posebno bi bilo interesantno videti detalje nabavke sve ove opreme i povezane firme.
Mogao bih sad unedogled nabrajati mnogo opasnije pojave u saobracaju koje odnose, siguran sam, vise zivota, a nece biti resene ovim kamerama.
Korisnije bi bilo da su na tom autoputu napravili jos par javnih odmorista sa uredjenim toaletima, te na granicnim prelazima povecali kapacitete da ljudi ne bi kasnije pokusali da nadoknade protraceno vreme.
Upravo to... Nedostaju nam toaleti na auto-putu, ali zato imamo kamere 
Ja lično, podržavam neki vod kontrole, ali ne da se trenira strogoća na one koji voze 140-145kmh, već da se sankcionišu oni koji debelo krše ograničenja i kao takvi itekako ugrožavaju bezbednost

Ja lično, podržavam neki vod kontrole, ali ne da se trenira strogoća na one koji voze 140-145kmh, već da se sankcionišu oni koji debelo krše ograničenja i kao takvi itekako ugrožavaju bezbednost
Kad se vec kurce bezbednoscu, zasto su ukinuli trepcuce zeleno svetlo ili nisu uveli tajmere.
Oce to kako da ne.
I sve to po obicnim smrtnicima.
Oce to kako da ne.
I sve to po obicnim smrtnicima.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Trepćuće zeleno - pa oni prate modu, ba!
To je sad tako kul, bolji protok saobraćaja.
Javni WC na autoputu - svima nam je jasno kakav bi to horor bio što se higijene tiče. Ajde još i nekako nama muškima, mi smo strelci, ali za žene bi žbunje bilo čistije od državnog WC-a na autoputu.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Javni WC na autoputu - svima nam je jasno kakav bi to horor bio što se higijene tiče. Ajde još i nekako nama muškima, mi smo strelci, ali za žene bi žbunje bilo čistije od državnog WC-a na autoputu.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Ima balkanaca i u EU na proputovanju, ali tamo neko odrzava toalete redovno.
Ima po nasim molovima u Bg lepih primera da toaleti mogu ostati cisti.
Ima po nasim molovima u Bg lepih primera da toaleti mogu ostati cisti.
- Gazu
Slažem se, ali se ne bih uzdao kod nas u čistoću WC-a kome je jedina svrha da bude WC. Da nije u okviru tržnog centra, restorana, solidne benzinske pumpe, i sl.
Potpuno se slazem, svi znaju da je to tako. Ali, sta mi tu, to jest gradjani Srbije mogu da urade?schonenk napisao:Bogdane, kuca se gradi od temelja. Ne mozes na kuci sa trulim temeljima da stavljas solarne panele na krov.Bogdan napisao: 13 Avg 2022, 23:13Ogranicenja postoje i ovde na Autobahn, a isto tako postoje i po gradu, gde je nekad bilo 80, pa 60 pa 50 pa sad 40.isto je sve to, kazna se placa. Vozim i po gradu i po ap, i nije mi Problem da se drzom pravila, to jest ogranicenja gde su propisani znakovima saobracaja mkome to nije problem, neka placa kazne, slobodno, pa ne samo ovde u de, nego bilo gde. Kome se zuri, neka plati i nema tu dalje, tako je kako je...ftj napisao:Jedno je voziti po ogranicenju po gradu a drugo na autoputu.
Ford S-Max 2,5t
Ili mozda konkretnije, vezes mi pojas, a auto ima neispravne kocnice.
Nama, ili bar meni, smeta sto sva resenja koja se promovisu kao povecanje bezbednosti imaju primarno ulogu da pune budzet. Posebno bi bilo interesantno videti detalje nabavke sve ove opreme i povezane firme.
Mogao bih sad unedogled nabrajati mnogo opasnije pojave u saobracaju koje odnose, siguran sam, vise zivota, a nece biti resene ovim kamerama.
Korisnije bi bilo da su na tom autoputu napravili jos par javnih odmorista sa uredjenim toaletima, te na granicnim prelazima povecali kapacitete da ljudi ne bi kasnije pokusali da nadoknade protraceno vreme.
Pa nista...
Naravno da treba da se rese pitanja wc kroz srbiju, slazem se.
Pa i ovde u de, svaki nacin izmisljaju ne bi li drzava sisala pare od gradjana, kroz kazne, parkiranje itd itd.. Okay, ovde je sredjen taj neki sistem, nije sve kao kod nas.
Ford S-Max 2,5t
- Gazu
Druga krajnost kod nas je i kad narod želi da se negde zavede red, a čime bi država samo zaradila, a ipak to ne čini. Kao na primer ako neko pravi buku komšijama, komunalna policija za to teško da izađe, a to bi državi bile čiste pare, i narod ne bi morao da se bije međusobno.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
@ftj Tako sam cuo, iskreno ne znam ni ja bas detalje celog sistema. Definitivno meri prosek izmedju portala i moze videti pojas npr.
@Grujic Pa tehnicki nigde
@Grujic Pa tehnicki nigde

Nikako da skontam da li su ove najave sa nekim rokom kada ce poceti da radi ili nas obavestavaju da to vec radi? Nema smisla komentarisati koliko je besmisleno terati ljude da voze jednolicnom brzinom jer su vec brojne studije pokazale da tako najlakse popusti paznja. Kod nas se to i ne radi zbog bezbednosti pa nije ni bitno.
U svakom slucaju glavno pitanje sada je valjda od kada to radi, nisam uspeo da shvatim iz objava? Pa onda da shvatimo i kako ce tacno da radi...
U svakom slucaju glavno pitanje sada je valjda od kada to radi, nisam uspeo da shvatim iz objava? Pa onda da shvatimo i kako ce tacno da radi...
Od kraja jula, tako je pisalo mislim.
A što se tiče WCa, u GR su sasvim korektni na Jonskom autoputu. Bili 2018. makar. Obilaze ih često likovi iz održavanja.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
A što se tiče WCa, u GR su sasvim korektni na Jonskom autoputu. Bili 2018. makar. Obilaze ih često likovi iz održavanja.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Imao sam situaciju da su me prijavili ovde zbog buke, to jest glasnije muzike, iako su svi znali u ugradi kojim povodom, ipak se neko bunio i zvao policiju. Dosla policija, pitala sta se slavi itd... Vrlo prijatno, objasnio sve, kaze nastavi te dalje ali zatvori prozore i to je to bilo. E da su dosli drugi put, bilo bi nezgodno.Gazu napisao:Druga krajnost kod nas je i kad narod želi da se negde zavede red, a čime bi država samo zaradila, a ipak to ne čini. Kao na primer ako neko pravi buku komšijama, komunalna policija za to teško da izađe, a to bi državi bile čiste pare, i narod ne bi morao da se bije međusobno.
Ford S-Max 2,5t