methane.master napisao:Ja sam nosio samo u prvom osnovne. U drugom (šk. 1981/82) su nam to ukinuli. Nusam eksplicitno ni za ni protiv, ali ti mantilići koje smo nosili su stvarno bili jadni.

Tako rano su ukinuli? Ja sam 5 godina mlađi od tebe i nosili smo uniforme sve do 4 razreda. Tada su polako postale "opcione", pa ih na kraju niko nije nosio.
Risto napisao:Sa druge strane, to što bi svi isto bili obučeni ne bi sprečilo klasne razlike, i dalje bi dete iz imućnije porodice imalo skuplje patike, bolji telefon, donelo bi u školu hoverbord i sl. Trebalo bi raditi na tome da se utiče na roditelje da se ponašaju adekvatno godinama u kojim su njihova deca. Dete sigurno nije samo kupilo AirMax patike i IP7 (navesti bilo koji proizvod po želji), to mu je kupio roditelj. Tu leži glavni razlog zbog koga se stvaraju razlike između dece, ako bi roditelji (bar
Tačno. I u ovo vreme koje pominjemo Methane i ja, neki su donosili u školu video igre, Psion džepni kompjuter, Sony Watchman (džepni kolor televizor), itd. Mada, ono što je začuđujuće, osim tihe zavisti,

nije bilo verbalnih prozivanja. Niti su te razlike u bogatstvu roditelja uticale na to ko se s kime druži, ko koga zove na rođendan (svi su zvali ceo razred

) i slične stvari.
Xepoj87 napisao:Za upis ne vidim nista cudno da roditelj prati klinca od 15 godina, jer ti mozda znas kako to izgleda, a njemu je prvi put.
Ma daaaj Xepoj, to je baš smešno i nepotrebno. Mada je još komičnija situacija kada je na regrutaciju za vojsku (to se obavlja u 17. godini), jedan dečko došao sa ćaletom.