Zanimljivi oglasi
Re: Zanimljivi oglasi
ako su samo ovo kozmeticke mane koje se vide na slikama ovo moze biti odlicna kupovina, meni se taj auto ne svidja i ne bih ga vrv nikad kupio, ali kome se svidja sve ovo se da srediti za relativno male pare
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Hebiga, bez motora i menjača neće daleko da stigne. 

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Neki 1.4 HDI iz Peugeot 206 

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
lepo izgleda spolja, unutra tu i tamo nije bas kao original ali moze da prodje...jtd neki da se sibne pod haubu i milina 

Koja je caka sa ovim jaguarom? Da li je moguce da mu toliko padne cena?
https://home.mobile.de/RELLER-AUTOMOBILE#des_266801379
https://home.mobile.de/RELLER-AUTOMOBILE#des_266801379
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Već neko vreme je na oglasima, mislim da je bio i u ovoj temi.
TapaT
TapaT
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
@Rale
Nije nikakva fora s Jagom. Nego zakoni tržišta koji odmah iznivelišu cenu koju je fabrika tražila i cenu koju su kupci spremni da plate.
Može fabrika, ne znam čega, za nov proizvod da traži 90.000eur ,ali tržište kaže da taj proizvod nakon 6meseci vredi samo 50% novonabavne cene. Npr. Ovaj Jaguar.
Dok, npr.konkurentna fabrika, nakon 6m. za sličan proizvod može da dobije cca. 70.000eur. Npr. Audi.
Nije nikakva fora s Jagom. Nego zakoni tržišta koji odmah iznivelišu cenu koju je fabrika tražila i cenu koju su kupci spremni da plate.
Može fabrika, ne znam čega, za nov proizvod da traži 90.000eur ,ali tržište kaže da taj proizvod nakon 6meseci vredi samo 50% novonabavne cene. Npr. Ovaj Jaguar.
Dok, npr.konkurentna fabrika, nakon 6m. za sličan proizvod može da dobije cca. 70.000eur. Npr. Audi.
- starac vujadin
Ipak bi trebalo malo više proučiti tematiku pre nego što se rezulutno izjavi tako nešto... 
...prvo za početak kakve su tendencije pada cena kod novih primeraka modela koji su na izmaku svog produkcionog ciklusa kao što je XJ, a kako potpuno novog modela kao što je A8
...kako se kotira stari model A8, a kako novi model koji su 2018. godište na tržištu polovnjaka
...videti da li je to uobičajena cena ovog primerka XJ ili je izuzetak...

...prvo za početak kakve su tendencije pada cena kod novih primeraka modela koji su na izmaku svog produkcionog ciklusa kao što je XJ, a kako potpuno novog modela kao što je A8
...kako se kotira stari model A8, a kako novi model koji su 2018. godište na tržištu polovnjaka
...videti da li je to uobičajena cena ovog primerka XJ ili je izuzetak...
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... um=android
Dieses Angebot habe ich bei mobile.de gefunden:
Saab 900 turbo 16 S Aero ROSTFREI sehr guter Zustand
Erstzulassung: 11/1988
Kilometerstand: 207.000 km
Kraftstoffart: Benzin
Leistung: 129 kW (175 PS)
Preis: 14.900 €
Saab 900 Turbo 16 Cabrio
Erstzulassung: 03/1990
Kilometerstand: 188.000 km
Leistung: 118 kW (160 PS)
Preis: 9.900 €
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Saab 900 turbo 16 S Aero ROSTFREI sehr guter Zustand
Erstzulassung: 11/1988
Kilometerstand: 207.000 km
Leistung: 129 kW (175 PS)
Preis: 14.900 €
Saab 900 Turbo 16 Cabrio
Erstzulassung: 03/1990
Kilometerstand: 188.000 km
Leistung: 118 kW (160 PS)
Preis: 9.900 €
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Eh pa sad. Porediš babe i žabe. Ovaj XJ ,iako je 2018 nikako ne može da se poredi s novim A8 2018. Jednostavno ne ide, nisu iste generacije. A osim toga, rekao bih da nisu ni iste klase. XJ jeste najbolje što Jag može da ponudi ,ali to nije dovoljno da ni izbliza dobaci do nivoa na kojem je A8.
Inače, Audi sam dao samo za primer. Potpuno je svejedno ako za primer uzmemo recimo Mercedes. XJ ne može ni da prismrdi S klasi. Zato Jag i tresne sa cenom tako naglo.
Pazi, kačio sam ovde na forum slike od zelenog XJ 3.0D kojega je kupio drugar/komšija u BD pre jedno 2-3 godine. Kupio ga upola cene,a auto kao nov. Ma sve slično kao ovaj oglas.
I nakon par godina i cca 100k km, znaš li kakav mu je zaključak? Taj auto ne vredi ni tih 50% koliko ga je platio.
Jednostavno, nije to to. On je hteo nešto drugačije, da se izdvaja iz mase. U startu je prošao povoljno,ali posle gs je čekao penal u smislu da je u voznim osobinama taj XJ jedno obično smeće, da je imao skupe a idiotske kvarove, i da na kraju nema kome da proda/uvali taj XJ osim da ga pokloni u nivou cene nekog klot A4.
Inače, Audi sam dao samo za primer. Potpuno je svejedno ako za primer uzmemo recimo Mercedes. XJ ne može ni da prismrdi S klasi. Zato Jag i tresne sa cenom tako naglo.
Pazi, kačio sam ovde na forum slike od zelenog XJ 3.0D kojega je kupio drugar/komšija u BD pre jedno 2-3 godine. Kupio ga upola cene,a auto kao nov. Ma sve slično kao ovaj oglas.
I nakon par godina i cca 100k km, znaš li kakav mu je zaključak? Taj auto ne vredi ni tih 50% koliko ga je platio.
Jednostavno, nije to to. On je hteo nešto drugačije, da se izdvaja iz mase. U startu je prošao povoljno,ali posle gs je čekao penal u smislu da je u voznim osobinama taj XJ jedno obično smeće, da je imao skupe a idiotske kvarove, i da na kraju nema kome da proda/uvali taj XJ osim da ga pokloni u nivou cene nekog klot A4.
- starac vujadin
Ja sam postavio logična pitanja i normalna pitanja, pusti pojedinačnu drugarevu priču. Da hoću da pričam priču ja bih ti pričao ko će vredeti više za 30 godina i onda možemo da ugasimo svetlo i zaključamo vrata, ali nije u tome poenta.
A8 i XJ su konkurenti. To da pitaš svakog ko radi u Audiju će ti reći. Isto tako je i sa S klasom i BMW 7. Kada se XJ poredi u testovima sa konkurentima to je Audi A8. Nije A7, nije A6, nije A5, nije A4, nije A3, nije A2, nije A1, nije R8, nije TT, nije Q7, nije Q5, nije Q3, nije Q2. Samo A8. To što tebi to nisu konkurenti to je nebitno.
Znači da se vratimo na temu.
Generalno da li će više padati cena modelu koji je tek počeo da se pravi 2018 ili onome koji će uskoro da prestane da se pravi? Naravno, ovaj novi bolje drži cenu. Kako se kotira s cenom stari model A8 koji se još može naći u 2018 kao nov? Kako se kotira u odnosu na novi A8? Nikako. Kako u odnosu na XJ? Sam pogledaj da ti ne namećem zaključak. I na kraju da li je ovaj Jaguar izuzetak ili pravilo i da li si video da je auto na lizingu? Opet - ne bih da namećem odgovor.
Pri tome ja ne tvrdim da Jaguar bolje drži cenu, samo treba imati meru u oceni, a ne pojačavanjem jakih epiteta držati neki stav bez osnova.
A8 i XJ su konkurenti. To da pitaš svakog ko radi u Audiju će ti reći. Isto tako je i sa S klasom i BMW 7. Kada se XJ poredi u testovima sa konkurentima to je Audi A8. Nije A7, nije A6, nije A5, nije A4, nije A3, nije A2, nije A1, nije R8, nije TT, nije Q7, nije Q5, nije Q3, nije Q2. Samo A8. To što tebi to nisu konkurenti to je nebitno.
Znači da se vratimo na temu.
Generalno da li će više padati cena modelu koji je tek počeo da se pravi 2018 ili onome koji će uskoro da prestane da se pravi? Naravno, ovaj novi bolje drži cenu. Kako se kotira s cenom stari model A8 koji se još može naći u 2018 kao nov? Kako se kotira u odnosu na novi A8? Nikako. Kako u odnosu na XJ? Sam pogledaj da ti ne namećem zaključak. I na kraju da li je ovaj Jaguar izuzetak ili pravilo i da li si video da je auto na lizingu? Opet - ne bih da namećem odgovor.
Pri tome ja ne tvrdim da Jaguar bolje drži cenu, samo treba imati meru u oceni, a ne pojačavanjem jakih epiteta držati neki stav bez osnova.