Registracija vozila
Re: Registracija vozila
Moji rezultati su bili 20% 1.122, nije nista komentarisao oko toga (dizel motor).
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Da li i dalje daju potvrdu da saobraćajna važi još dve godine (onima kojima su tablice starije od sedam godina) i da li je neko imao problema sa tim u inostranstvu?
Crnogorci vracaju sa granice, a cuo sam da se desava i na hrvatskoj granici.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Genijalno.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Negde sam pročitao zvanično saopštenje MUP CG da nije istina da vraćaju. Buva u medijima.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Prilicno je nezgodno npr. da se to desi u Nemackoj recimo, skidanje tablica i slicno. Hartija moze da prodje, a i ne mora.

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Hartiju ne moraju da priznaju a i neće. Prvo će Mađari da te drkaju, ako ti zatraže saobraćajnu a ti daš isteklu plus hartiju. Dovoljno da ti presedne odmor.
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Samo govori o ozbiljnosti institucije koja izdaje hartiju da dokument vazi duze od datuma na njemu. Zar nije vec bolje izdati novu saobracajnu sa 2 godina duzim datumom. A da, zasto bi...

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Zasto tablice uopste imaju rok? Zasto nove tablice koje se sada izdaju ne budu neogranicenog roka trajanja. Zameni se samo ako se osteti/izgubi. Sve ostalo je retardirano.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa znas, reflektujuca povrsina, bezbednost...

Pročitaj zvanično saopštenje i daj mi tvoje tumačenje. Jer ja nisam skapirao kako su naši preneli to.Puzo81 napisao: 11 Maj 2018, 21:26 Negde sam pročitao zvanično saopštenje MUP CG da nije istina da vraćaju. Buva u medijima.
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Na više mesta piše da su Crnogorci saopštili da priznaju „potvrdu o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila (produženje registracije)“, ali to nije ono što se izdaje za tablice od 7+ godina. Ta potvrda koju oni (valjda) priznaju se izdaje kada čekaš da dobiješ saobraćajnu dozvolu (izrada traje nekoliko dana) i tada uopšte nemaš saobraćajnu, a ne kada imaš saobraćajnu sa isteklim rokom važnosti. Možda priznaju i ovu drugu, ali ne bih rekao da to piše u saopštenju.
Ne mogu da nađem original saopštenje.
Ima ovo https://www.polovniautomobili.com/auto- ... ozvole.php
"Povodom izvještavanja medija u Srbiji da se iz ove države u Crnu Goru preko graničnih prelaza ne može više ući u Crnu Goru uz prezentovanje „potvrde o produžetku važenja roka trajanja saobraćajnih dozvola i registarskih oznaka“, gdje se misli na potvrdu o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila (produženje registracije), obavještavamo vas sljedeće:
U režimu prelaska državne granice iz Srbije u Crnu Goru ništa se nije promijenilo u odnosu na prethodni period, shodno sistemu reciprociteta kada je ulazak iz Srbije u Crnu Goru i obrnuto u pitanju.
To znači da državljani Republike Srbije mogu ući u Crnu Goru preko graničnih prelaza sa našom državom, pored prezentovanja drugih potrebnih dokumenta – lične isprave (lične karte ili pasoša) i vozačke dozvole, uz davanje na uvid i pomenute potvrde odnosno potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila (produženje registracije). Isto važi i za ulazak državljana Crne Gore preko graničnih prelaza u Srbiju.
Ukoliko bude promjena u smislu dokumenata koji su potrebni za prelazak državne granice, javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena.
Tačno je da određenom broju lica nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru iz Srbije. Međutim ta lica nisu ispunjavala uslove propisane Zakonom o graničnoj kontroli i Zakonom o strancima za ulazak u našu zemlju odnosno boravak na našoj teritoriji."
Ima ovo https://www.polovniautomobili.com/auto- ... ozvole.php
"Povodom izvještavanja medija u Srbiji da se iz ove države u Crnu Goru preko graničnih prelaza ne može više ući u Crnu Goru uz prezentovanje „potvrde o produžetku važenja roka trajanja saobraćajnih dozvola i registarskih oznaka“, gdje se misli na potvrdu o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila (produženje registracije), obavještavamo vas sljedeće:
U režimu prelaska državne granice iz Srbije u Crnu Goru ništa se nije promijenilo u odnosu na prethodni period, shodno sistemu reciprociteta kada je ulazak iz Srbije u Crnu Goru i obrnuto u pitanju.
To znači da državljani Republike Srbije mogu ući u Crnu Goru preko graničnih prelaza sa našom državom, pored prezentovanja drugih potrebnih dokumenta – lične isprave (lične karte ili pasoša) i vozačke dozvole, uz davanje na uvid i pomenute potvrde odnosno potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila (produženje registracije). Isto važi i za ulazak državljana Crne Gore preko graničnih prelaza u Srbiju.
Ukoliko bude promjena u smislu dokumenata koji su potrebni za prelazak državne granice, javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena.
Tačno je da određenom broju lica nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru iz Srbije. Međutim ta lica nisu ispunjavala uslove propisane Zakonom o graničnoj kontroli i Zakonom o strancima za ulazak u našu zemlju odnosno boravak na našoj teritoriji."
I konačno nakon 12 dana se završava golgota zvana registracija auta u Srbiji. Pa da počnem hronološkim redom:
Sent from my NEM-L21 using Tapatalk
- 30. aprila kupujem auto od vlasnika i na domaćim tablicama, doduše registracija istekla malo više od mesec dana ali na prvi pogled ništa neobično. Pošto je u saobraćajnoj pogrešno upisano gorivo, dizel umesto benzina, svraćamo na tehnički pregled da pitamo šta se dešava i tamo nam kažu da se to konstatuje, menja se saobraćajna i to je to. U rešenju Agencije za bezbednost saobraćaja stoji ispravno gorivo.
- Overavamo ugovor istog dana kod notara i odlazimo u poresku upravu na čijim vratima velikim slovima piše Radno vreme 07:30-15:30. U kancelariju ulazimo u 14:45 i tamo nas službenik izbacuje sa konstatacijom da je njegovo radno vreme do 14:00.
- U međuvremenu dolaze praznici za prvi maj i ja tek 04. maja predajem prijavu za porez, odmah mi određuju sumu koju treba da platim, odlazim u poštu, plaćam, donosim dokaz o uplati na šta mi odgovaraju dođi za 7 dana.
- Odlazim na tehnički pregled gde mi saopštavaju da broj motora upisan u saobraćajnu nije dobar i da je greška u rešenju Agencije za bezbednost saobraćaja. Greška se ogleda u tome što su u rešenju naveli sledeće podatke Tip motora: QG18 Broj motora: 1234567Q a trebali su za broj motora da stave QG181234567. Znači svi podaci u rešenju su tačni samo neko sa vezom nije odradio posao do kraja. Na tehničkom zovu jedan, drugi, treći broj i dobijaju informaciju da konstatuju grešku i da će to takođe biti ispravljeno kao i gorivo.
- Danas, 11. maja konačno preuzimam potvrdu o plaćenom porezu, pokušao juče ali nije bilo gotovo rešenje i potvrda. Odlazim u PS da registrujem auto i kažu da ne mogu da menjaju broj i da moram na ekspertizu u 29. Novembra. Na moje pitanje kako da odvezem neregistrovan auto da eksperti isprave svoju grešku kažu mi da se snađem.
- Odlazim besan u agenciju koja mi radila tehnički i tu me upućuju u drugu PS i kažu da će verovatno da prođe. Odlazim tamo međutim kažu pao sistem. Ponovo se vraćam u agenciju za tehnički, oni zovu PS, saznaju da ipak nije pao sistem, napominju službenici da ću ja doći.
- Odlazim ponovo u PS, sistem odjednom radi, službenica malo negoduje, pita šta se ovo menja, kažem da je neko bio aljkav. Na kraju ipak izdaje registracionu nalepnicu i nadam se da će plastična saobračajna ovoga puta biti ispravna.
Sent from my NEM-L21 using Tapatalk
Tvoja greska 100%. Kupujes auto od prvog vlasnika koji je kupio auto u inostranstvu i uvezo ga u srbiju. Dakle imas dokumentaciju tog auta od prvog dana. Nisi gledao brojeve pri kupovini na svim papirima, tj dovoljno na uvoznoj deklaraciji i saobracajnoj, dovoljno da uporedis sa brojevima na autu. To nije na tebi da resavas vec je bilo na vlasniku auta da to sve ispravi, posebno cudno je kad je uoceno da su uneli pogresno gorivo da ne proveris i ostalo da li je sve kako treba ?!
lepo das vlasniku depozit ( depozit se vraca, kapara ne ) pa nek sredi papirologiju i tek onda isplacujes ostatak. Ako ne zavrsi vrati ti depozit i dovidjenja.
da grese grese i to svuda, jos uvek ziv covek unosi brojeve u komp, a ispraviti sve to je muka ziva, video si i sam. O ponasanju sluzbenika po institucijama je izlisno trositi reci :-(
Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka
lepo das vlasniku depozit ( depozit se vraca, kapara ne ) pa nek sredi papirologiju i tek onda isplacujes ostatak. Ako ne zavrsi vrati ti depozit i dovidjenja.
da grese grese i to svuda, jos uvek ziv covek unosi brojeve u komp, a ispraviti sve to je muka ziva, video si i sam. O ponasanju sluzbenika po institucijama je izlisno trositi reci :-(
Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka