Dobro veče
Re: Dobro veče
Ma nece mu biti nista, promenjeno je gorivo i to je to. Veca je opasnost voziti dizela na benzin nego obrnuto. Bolje sto je ispustio gorivo zbog dizni i pumpe, ali smo mi na takvu mesavinu vozili suzuki bez problema 

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ne bih rekao, znam za par slucajeva sipanja benzina u dizela i nista, nije ni upalio, dok ako benzinac povuce "prljaviji" dizel...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ranije se sipala mala kolicina benzina u dizelase da ne bi gorivo zaledilo pri niskim temperaturama.
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Dizel auto se pali pomocu kompresije, a benzin lakse detonira i ako dodje do mesanja goriva dizel ide kao zmaj, ali veoma kratko. Sa druge strane dizel je masniji i jednostavno ga svecica na autu tesko pali. Ovo sto sam ti napisao za Suzukija, mi smo pola kante sipali u Lanciu i nismo ni uspeli da je upalimo, a Suzuki je isao na mesavinu .Nismo ni znali dok nismo dosli kuci i skontali da smo uzeli kantu sa dizelom, a ne benzinom.
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
Mesavina je drugo, ovde je covek sipao cist maltene, ili pola pola. Mozda benzinac nece upaliti, al ako dizel prodje kroz sisteme ubrizgavanja i sve, usrace ih skroz. To doduse sam slusao verovatno za D2, ne znam da li bi i evro tako.
Ovaj dizel nije hteo da upali na cist benzin
Ovaj dizel nije hteo da upali na cist benzin

Pa nemoze da upali, jer je benzin lako isparljiv i jednostavno ne moze da se stvori dovoljna kompresija za paljenje . Opasne su mesavine , jer kad je motor vec u zaletu i vreo dolazi do samozapaljenja benzina dok klip nije u nultoj tacki. Dizne i pumpe su tu najosetljivije na neodgovarajuce gorivo, one znaju da stradaju vrlo brzo.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovo je moram reci vrlo cudno jer u instalaciji uvek ostane malo originalnog goriva na koje ce upaliti i zatim ce stati ili ce poceti da radi cudno. Kum je pre par meseci sipao u dizela benzin i tako se desilo, isao par stotina metara normalno i stao. Onda vise nije upalio. Cisto sumnjam da se benzincu nesto desilo od pogresnog goriva ako je sve sanirano brzo i nije akan.Grujic napisao:Ne bih rekao, znam za par slucajeva sipanja benzina u dizela i nista, nije ni upalio, dok ako benzinac povuce "prljaviji" dizel...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Malopre sam ponovo razgovarao sa kolegom: auto je u jednom trenutku samo stao i ugasio se (dakle, nije bilo kako sam napisao da je slabije vukao). U servisu su mu promenili svećice, filter goriva, skidali rezervoar (isprali ga) i teraj dalje. Za sada se ponaša kao da se ništa nije desilo... 

Kad je tetka sipala ED u Solencu 1.4 brizgaljke su se usvinjile. Očekuj da će na sledećem servisu morati da se operu.
Danas Viano vozen 190 po satu
Naravno, pod pratnjom, ali sa 5 ljudi. Nije preterano lep osecaj, pogotovo kad se predje preko kolotraga... Ali uopste se ne ljulja i nije nesiguran koliko sam ocekivao...

Naravno, pod pratnjom, ali sa 5 ljudi. Nije preterano lep osecaj, pogotovo kad se predje preko kolotraga... Ali uopste se ne ljulja i nije nesiguran koliko sam ocekivao...
Izgleda da moze
Cipovan je, tako da nema vise 150 konja 

Zar cipom ne dobijas samo om i start eventualno, a krajnja brzina bi trebalo da je ista? 

- Grujic
- Moderator
Pa ako pojacava konjazu onda digne i max brzinu
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ako su obrtaji isti ne moze nikako da bude veca max. brzina. Za to mora da se menja prenosni odnos.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money