Srbistan - krađe kola, delova, goriva...
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Srbistan - krađe kola, delova, goriva...
Je l to bilo pre ili posle zaustavljanja na AP?
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Gobline,
"Dobro" si prosao, analiziraj sve sto se dogodilo i izadji iz cele price pametniji. Tebi se "isplatilo" ulaganje u zastitu, mozes narednih 10 auta da obezbedis na isti nacin i da opet budes u plusu u odnosu na gubitak koji bi pretrpeo da su ti ukrali auto.
Analiziraj i da li su ti auto pratili, ili jos gore ako su pratili tebe/porodicu, i razmisli sta ti je ciniti. Ako su naleteli na auto random, dobro je, u suprotnom obrati paznju vise gde parkiras i sl.
"Dobro" si prosao, analiziraj sve sto se dogodilo i izadji iz cele price pametniji. Tebi se "isplatilo" ulaganje u zastitu, mozes narednih 10 auta da obezbedis na isti nacin i da opet budes u plusu u odnosu na gubitak koji bi pretrpeo da su ti ukrali auto.
Analiziraj i da li su ti auto pratili, ili jos gore ako su pratili tebe/porodicu, i razmisli sta ti je ciniti. Ako su naleteli na auto random, dobro je, u suprotnom obrati paznju vise gde parkiras i sl.
To je i meni palo na pamet.Ji 4Tze napisao:Je l to bilo pre ili posle zaustavljanja na AP?
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Ocigledno je alarm bio smesna zastita jer su mimo njega lagano otvorili auto, a cak i da nisu uspeli da upale mogli bi ga lagano odgurati branik na branik (kako inace i rade) da nije bilo mehanicke zastite.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
Jeste u NS, na Grbavici.blaugrana napisao:Au, jbt! U NSu, jel?
Mislim da ti je ovo prvi auto koji ti nisu digli. Zastite nikad dosta.
Ne brinem se da ces saznati ko je? ;-)
Sent from my Telenor_Smart using Tapatalk 2
Nije bas prvi koji mi nisu digli ali ovo je treci koji pokusavaju, ali prvi put da je ostao.
Bas me podsetilo na pricu kada sam pisao o zastiti i kada sam nabrajao sta sam sve od zastite preduzeo (advandec key, fabricki alarm, dodatni alarm sa dosta dodatnih komplikacija, dodatna el zastita, klin, dojava, pracenje, garaza sa 3 kapije i alarmom.....) da je neko imao komentar u fazonu da sam paranoican i da preterujem... eto ko je bio u zabludi (nazalost).
Dok ne shvatimo gde zivimo i ko i sta nas okruzuje, samo cemo placati penale. Ja sam ih se naplacao, tako da opreznosti nikad dosta. Hvala bogu pa se ovaj put "isplatilo".
Da li cu saznati o kome se radi veliko je pitanje. Naravno da vec radim na tome ali iskreno za sada nema nikakvih inidicija.
Inace imam informaciju da je tokom predhodne noci u NS nestalo oko 15 automobila, sve luksuznije varijante, 3 Cayenna, A8, nova S klasa, Tuareg....
Izgleda da je bila ozbiljna akcija ali nije prvi put. Pre nekoliko godina je bila akcija u NS i BG gde je za jednu noc nestalo dvadesetak X5/X6 modela, a pre pola godine je bila akcija na RR Sport gde ih je nestalo desetak u jako kratkom periodu.
Pre godinu dana mi je pregorela sirena od alarma i nikako da odem da je zamenim, ali alarm kao zastita je normalno funkcionisao.DukeNS napisao:Užas i happy end. Alarm niko nije čuo? Ima li nekih kamera koje su mogle snimiti?
Meni je vise zao sto sam izvadio centralu za dojavu radi zamene i jos nisam montirao novu, tako da nije radila ni dojava. Dojava radi u pozadini i javlja mi na mobilni, a da je bila u funkciji lopov bi imao nekih 3-4min pre nego sto bi imao mene sa pistoljem ispred auta.
Tako da ni zastita nije bila bas u fulu spremna (zaboravio sam mozda i najbitnije, pored dobro obezbedjene garaze ja sam auto ostavio na ulici

Nemoj bre to da pises na internetu da ti ne radi sirena i dojava,otkud znas ko sve cita.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
NIsu radile juce. Da li rade danas? hm, pitanje je...
Did he fire six shots or only five?
Did he fire six shots or only five?

Mislim da nisi upravu.Ivan napisao:Ocigledno je alarm bio smesna zastita jer su mimo njega lagano otvorili auto, a cak i da nisu uspeli da upale mogli bi ga lagano odgurati branik na branik (kako inace i rade) da nije bilo mehanicke zastite.
Послато са GT-N7100
Alarm prakticno i ne stiti od provale vec bas od kradje. Ako uzmemo u obzir da je meni i sirena i dojava bili iskljuceni, a aktivni svi sistemi protiv kradje, onda ne vidim nikakav propust el zastite.
Dan posle zaustavljanja.Ji 4Tze napisao:Je l to bilo pre ili posle zaustavljanja na AP?
Jako je precizno izbusena rupa,Audi ima taj bag da kad se prekine dovod struje bravi centralna se otvara (ja sam sve to izucavao davne 2009,kad sam gledao A3,i ljudi koji su stavljali metalne ploce u vrata
) tako da je najverovatnije neki klinac sa laptopom dosao,usao,video da ima mehanicku i OBD i otisao.A desavalo se u takvim situacijama u BG da iz besa unrisu enterijer.

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

ne daj emocijama da te prevladaju, pazi sta pises, iako te razumem za ovaj deo sa oruzijem ipak to ne trebas ovde pisati...
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Mogu da pisem slobodno.Milos napisao:Nemoj bre to da pises na internetu da ti ne radi sirena i dojava,otkud znas ko sve cita.
Prvi razlog je sto nikada nisam napisao sta sve imam od zastite, a najefikasniji sistemi se ne pominju.
Drugi razlog je sto je auto vec sklonjen obezbedjen "stek" i u najkracem roku ce mu biti sredjeni navedeni nedostatci.
Mogu to da napisem zato sto sam legalno naoruzan.Risto napisao:![]()
ne daj emocijama da te prevladaju, pazi sta pises, iako te razumem za ovaj deo sa oruzijem ipak to ne trebas ovde pisati...
Obicno ljudi imaju problem kada pomenu takve teme a nemaju dozvolu za oruzije koje poseduju, dok sam ja uredno registrovan i imam dozvolu za svoje oruzije.
I naravno da bi ga nosio sa sobom ako svesno idem u rizicnu situaciju zastite licne imovine. Sasvim prironda i logicna reakcija.
Poslednja izmena od goblin u 07 Dec 2015, 22:24, izmenjeno 1 put ukupno.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Oružje i namirnice, kad već pomenuše, dobronamerne ispravke, dobronamerna ispravka, bode oči.
Što se oružja tiče, koliko god ga posedovao legalno, pišeš o nelegalnoj upotrebi tako da taj deo bolje da zadržiš za sebe jer svesnp pokrećeš salvu komentara koji vode u offtopic, opet dobronamerno jer ovaj forum nije mesto za to, složičeš se valjda
Što se oružja tiče, koliko god ga posedovao legalno, pišeš o nelegalnoj upotrebi tako da taj deo bolje da zadržiš za sebe jer svesnp pokrećeš salvu komentara koji vode u offtopic, opet dobronamerno jer ovaj forum nije mesto za to, složičeš se valjda