Stigla zima...
Re: Stigla zima...
Zimi u zivotu nisam klimu upalio... Cim udjem u kola stavim da duva na soferku i nema problema
Tapatalk Post
Tapatalk Post
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ja je palim povremeno i zimi, 5-6 minuta, ne mogu više, zima...
Čisto da ostane u dobroj formi, tako sam pročitao preporuke da se radi jednom-dvaput mesečno, čak i ako ti ne treba..

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
E to i mene zanima u vezi klime, koristite je samo na hladno ili je koristite i za grejanje tj odmagljivanje uz grejanje?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Meni problem nastane jer saputnici utrce u kola i onda sve u q...
Kad sam sam nema problema.
Uzeo sam sad da naprskam prozore sprejom protiv magljenja.
Inace Astra kad pritisnem dugme za odmagljivanje (barem leti) odmah pali klimu i pojacava duvanje na max.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Kad sam sam nema problema.
Uzeo sam sad da naprskam prozore sprejom protiv magljenja.
Inace Astra kad pritisnem dugme za odmagljivanje (barem leti) odmah pali klimu i pojacava duvanje na max.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Ko hoće na Kopaonik od 5. do 7. decembra je 70% popust na ski pas. Doduše pitanje je koliko će staza raditi al svejedno...
- Cp6uH
- Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
- Garaža: Toyota Corolla TSn
- Kontakt:
Karaman Greben (6sed), Krst (4sed baby) i Pančić za sada po nekim nezvaničnim najavama, Ja ako puste još nešto sem te tri odo 7og da bacim dasku na seg
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
samo polako napisao:E to i mene zanima u vezi klime, koristite je samo na hladno ili je koristite i za grejanje tj odmagljivanje uz grejanje?
Klima u autu ne može da greje. Može samo da ovlažuje, odnosno da malo pomogne kod odmagljivanja. No na debelom minusu ja je ipak ne bih uključivao, već samo kada je koliko-toliko meko napolju (ili je motor odnosno prostor pod haubom topao)...

Ovaj opet pada a taman sam se ponadao kad sam nocas u 3 video da je prestao... dobro je pa ne moram nigde da idem
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Znam da ne može da grejeSaša napisao:samo polako napisao:E to i mene zanima u vezi klime, koristite je samo na hladno ili je koristite i za grejanje tj odmagljivanje uz grejanje?
Klima u autu ne može da greje. Može samo da ovlažuje, odnosno da malo pomogne kod odmagljivanja. No na debelom minusu ja je ipak ne bih uključivao, već samo kada je koliko-toliko meko napolju (ili je motor odnosno prostor pod haubom topao)...

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Pa mislim da ona ima zastitu od paljenja na niskim temperaturama, tako da nema bojazni da ce se nesto sjebati.
Inace kada je plus pet upalite klimu u zamagljenom autu, sajbna se odmagli u roku od odmah, barem kod mene. Stakla prednja malo posle odmah, a zadnja stakla najsporije.
E sad kada na minus pet upalite klimu zarad odmagljivanja, videcete da to nije bas kao gore opisano na plus pet. Nego skoro da nema efekta. To znaci da zastita kompresora nije htela da ga upali.
Ono sto mene zanima, da li je ikako moguce, odnosno da li postoje neke varijante, da se odmagljuje, odnosno izvlaci vlaga, a da kompresor ne mora da radi?
Inace kada je plus pet upalite klimu u zamagljenom autu, sajbna se odmagli u roku od odmah, barem kod mene. Stakla prednja malo posle odmah, a zadnja stakla najsporije.
E sad kada na minus pet upalite klimu zarad odmagljivanja, videcete da to nije bas kao gore opisano na plus pet. Nego skoro da nema efekta. To znaci da zastita kompresora nije htela da ga upali.
Ono sto mene zanima, da li je ikako moguce, odnosno da li postoje neke varijante, da se odmagljuje, odnosno izvlaci vlaga, a da kompresor ne mora da radi?
Upozorio bih forumaše da ne kupuju u Maxiju jeftinu tečnost za šoferku ,,365'' jer masti/brlja po staklu i izuzetno je opasna noću. Mislio sam da je do metlica, ali nije - to sranje pravi problem 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Umesto Sonaxa koji sam do sada sipao zimi, sipao sam neku Europetrolovu. Za sada radi lepo.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Meni OK radi ova obicna zuta sa NIS-ovih pumpi. Jedino miris bas i nije neki 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...