Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Elektro i mehanička zaštita
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Post od Ogi »

A koja je legalna upotreba legalnog oruzja ? Da ga drzis ispod jastuka ?
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Teško dokaziva nužna samoodbrana valjda, ne znam niti me interesuje, više sam pomenuo u kontekstu ovog drugog dela mog posta, glupa je tema za forum
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ogi napisao:A koja je legalna upotreba legalnog oruzja ? Da ga drzis ispod jastuka ?
Na polaganju te najvise peglaju oko tog pitanja.
U praksi i bukvalno objasnjeno, smes da ga upotrebis samo ako predhodno upozoris napadaca i ako napadac prvi puca u tebe (upotrebi istu ili vecu silu od tvoje - pistolja), i ako si 100% siguran da je ciljao bas u tebe da te ubije, a ako je pucao oko tebe onda opet ne bi smeo da se branis pistoljem... Sve u svemu, moras da cekas da te rani, da ga upozoris, pa onda tek da pucas i to po mogucnosti da ciljas da ga ranis a ne ubijes i jos sve to dokazes na sudu, a sve sto ne uspes da dokazes bice okrenuto protiv tebe a u korist napadaca.... :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:
end off

Ali se slazem sa @Nuk-om, nije tema za forum i ne treba duziti oko toga...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ja sam ti pricao to oko paranoje, bila je malo drugacija prica al ajde.. Bitno da je super ispalo i to je ono sto je najbitnije. Medjutim tebe ta paranoja nije naterala da auto parkiras u garazu sto je bio osnovni korak u tvojoj bezbednosnoj kulturi koji si propustio, tako da paranoja sama po sebi ne znaci da ces uvek racionalno postupiti. Aktivirani klin i mozda taj dodatni alarm je u ovoj situaciji presudilo da super prodjes i svaka cast na tome. Poenta je imati bezbednosnu kulturu i to praktikovati uvek i nadati se da ti nikad nece zatrebati. Isto vazi i za ucestvovanje u saobracaju, voznja uvek sa tehnicki ispravnim automobilom, vezivanje pojasa, nosenje kacige itd. Treba se nadati najboljem a pripremati za najgore.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ja sam generalno obazriv tip sto se tice tih stvari. Posvetio sam se dosta sistemima bezbednosti i auta i gajbe i posla (autu je cak i najmanje paznje posveceno)... dosta vodim racuna i gde se krecem... sto se tice clanova porodice bolje da ne pisem... I to je verovatno rezultat nekih negativnih iskustava, saznanja i svesti o tome gde i u kakvom okruzenju zivim... tako da to ne smatram paranojom vec odgovornim postupcima.
Nista od navedenog me ne opterecuje (vidi se koliko sam opusten i po tome sto sam ostavio auto na ulici pored garaze), ali jednostavno uradio sam sve sto je do mene i sve sto moze lovom da se plati i samo malo prilagodio neke navike (npr. u gajbi ne drzim apsolutno nikakve vrednosti, lopov bi se verovatno skenjao kad bi uspeo da se probije)...

Medjutim, koliko god covek bio oprezan, uvek postoje propusti posto je nemoguce ziveti kao robot.
Eto meni je tu noc jednostavno bilo mrsko da preparkiram auto u dobro obezbedjenu garazu, a predhodno sam bio lenj da skoknem u servis i sredim te neke sitnice na sigurnosnom sistemu koje nisu bile ispravne (sirena i dojava). Ali opet bilo je dovoljno komplikovano za lopova da odustane, sto mi daje pozitivnu povratu informaciju s obzirom na predjasnja iskustva (ukradena 2 automobila, obijena kuca vise puta, obijene kancelarije vise puta, ukradena ozbiljnija vrednost....).

Dok sa druge strane neki moji licni postpuci, navike, odredjena okruzenja, poslovi... ispadaju sasvim suprotni od svega navedenog.
Spreman sam cak i previse da rizikujem i to radim vrlo cesto, cak i ekstremno za prosecnog coveka (i u poslu, i u nekim aktivnostima koje me ispunjavanju....). Medjutim, izgleda da sam toliko kivan na lopove da sam jednostavno dao sve od sebe da im vise ne budem lak plen.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Slika

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Liman?
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Da, tu su mishi i meni takodje pokusali dici tockove, ali su odustali kada su naisli na sigurnosne.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Misa je mogao i da izgine. Na 3 ticka su mu otpustili srafove osim sigurnosnog.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Dobro je video uopšte
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Falio mu jedan sraf na zadnjem desnom, ukrali, pa je dosao da mu stavim sraf. I ja reko ajde da prekontrolisem ostale kad ono svi popusteni, i tako na tri tocka, osim sigurnosnog. A sigurnosni kad gledas izgleda kao obican. Verovatno su mislili da ih nema.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Ovog lubrikanta ostavili na felnama... jel to neka fora kao pridju kolima sa nekim felnama od yugica pa ako neko naidje i pita sta rade oni kazu da menjanju gume? :D
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Video sam ovog jutros.
Kada sam video felne ispod, proslo mi kroz glavu da je mozda komsa ostavio namestanje za sutra

Sent from my Telenor_Smart using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Čovek u takvim situacijama nije pametan, ne zna se šta je gore uraditi...

Tamo negde 2004-2006 poznaniku pokušali da ukradu E klasu W210
Bilo predveče leto-jesen otprilike. Živi u kući koja je podeljena na stanove a parkira ispred na ulici...
Izađe on tako da završi nešto po dvorištu, nonšalantno u papučama, trenerci itd. Kada je bio u prizemlju oglasio se alarm na njegovom autu. Izleti on na ulicu a tamo "pozajmljivač" čačka oko vrata. Ovaj se zaleti (onako u papučama) i onako zajapuren pravo na njega... Međutim u tom naletu adrenalina i sumraku nije uspeo ni da osmotri lopova, a ispostavi se da je ovaj neka konjina od 2 - 210 i ubije tom prilikom Boga u njemu. Na "sreću" naiđoše neki klinci počeše da vrište a ovaj pobeže... Strašno.

Zaletati se oružjem je takođe više nego rizično. Šta ako vas neko posmatra s bezbedne distance, takođe naoružan i ne libi se da upotrebi isto (i ko zna koliko puta do sada je upotrebio)?
I ovo što je Goblin nabrojao, treba prvo da te izrešetaju ne bi li ti uzvratio.
Pozdrav
Pozdrav
Odgovori