Zanimljivo da je L najprodavaniji auto u svojoj klasi u evropi. Samo je problem sto ima puno predstavnika u toj klasi pa je svako uzeo po mali deo ucesca.
Pa istina je, ali se zlonamerno tumači. Povremeni prekidi rada su uobičajena praksa kod svih i to nije ništa alarmantno. To je tako kod planske proizvodnje i kada se planiraju zalihe Problem je kada to potraje, a ovo nije ništa ozbiljno.
500L se dobro prodaje i najprodavaniji je auto u svom segmentu, ispred Merive.
Da li će biti novog modela zavisi od mnogo stvari. Između mnogih faktora zavisi i od produktivnosti radnika i kvaliteta njihovog rada...Nije logično da se tu prave Punto i Panda jer su to noseći modeli i oni se prave u velikim fabrikama, s najvišim stepenom kontrole kvaliteta. Naša fabrika je ok za neke izvedene modele. Fiat je vlasnik i on odlučuje.
Takođe se vrši očigledno pritisak na imenovanje za jednu poziciju, a predstavlja se kao da je sada fabrika prepuštena sama sebi i da tamo nema nikog od menadžementa.
Ovaj iz sindikata očigledno potpaljuje...on zna zašto to radi, to možemo samo da nagađamo. Nije loše vršiti pritisak na Fiat, ali treba voditi računa kakva se atmosfera kreira. Isto tako se ovde piše da su svi lekari korumpirani, nesposobni, lenji, a ond se čudimo kada neko prebije doktora ili ubije medicinsku sestru. Isto tkao se piše kako su učitelji lenji, glupi i da mrze svoje đake, pa ih maltretriraju i đaci i njihovi roditelji, a verovatno dobar deo naroda misli da su svi popovi gramzivi i pedofili, itd, itd... Nema odgovornosti za javno izrečenu reč.
Ima li nekih informacija o redizajnu 500l? Meni ništa ne smeta spolja, ali bi enterijer mogao da se malo modernizuje. Npr. u 500x mi izgleda mnogo bolje i svežije, mogli bi samo to copy/paste.
Goranche napisao:Na odmoru smo do sedmog marta, to je istina.
Ali to nije nista novo, u poslednjih par meseci to je normalna pojava, svakog meseca imamo odmor od par dana jer je smanjena potraznja.
Prodato je preko 320 000 500L do sada i naravno da interesovanje polako opada.
Kada radimo, izbacujemo oko 600-650 vozila dnevno, ali se sve radi po porudzbini, pa ako nema dovoljno narudzbenica onda odmaramo par dana i tako u krug.
U septembru krece restajling model o kome na zalost ne smem puno da otkrivam a onda sledece godine dobijamo nov model ukoliko drzava nesto ne zasere.
To su jedine prave informacije, sve ostalo su novinarske baljezgarije.
"...a onda sledece godine dobijamo nov model ukoliko drzava nesto ne zasere."
Pa to je onda gotova stvar.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline. Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite. Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
http://ekonomskevesti.com/srbija/ugovor ... ju-godine/ “Postavlja se pitanje da li fabrika uopšte može da funkcioniše. Ugovor sa Fijatom, onaj osnovni, ističe krajem godine, shodno s time Vlada više ne daje one povlastice koje je do sada davala. Tako da, pitanje je koliki je interes Fijata da ovde ostane”, rekao je Mihajlović.
http://ekonomskevesti.com/srbija/stevan ... ma-fijatu/ž
“Postoje neke obaveze prema Fijatu, pre svega mislim na autoput i prugu. Meni je žao što se novi model ne proizvodi ovde, ali ne želim da komentarišem zašto se ne proizvodi. Komunikacija između države i Fijata je jako bitna. Ali, ipak se nadam će se stvari stabilizovati i da će se početi sa proizvodnjom novog modela”, rekao je Stevanović i dodao da ekonomija utiče na to da je sada situacija komplikovanija nego što bi trebalo da bude.
Od kada je počela kriza mnoge fabrike u Evropi nalaze svoje modele za rešavanje iste. Recimo Citroenova fabrika u Vigu je, da ne bi bilo odpuštanja, skratilo radno vreme na četiri dana u nedelji i toliko im i plaćala.
Nije kriza samo kod nas.
Kada uporedimo plate naših radnika i onih iz EU lako možemo zaključiti da se Fiatu ipak isplati da pravi neki model kod nas.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Radno vreme je samo jedna komponenta finalne cene. Ja mislim da su oni vise tu zbog subvencija koje daje drzava. Kao Lear u NS, napravice im grad/drzava skroz novu lokaciju pored AP koju ce oni kao za neku sicu da rentiraju. Dobice subvencije za radnike, mozda i grace period za porez...a kad to prestane idu dalje, Moldavija ili ko zna vec gde...
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money