Dana 23.10.2013 godine prisustvovao u ulozi fotoreportera na aerodromu Batajnica pokaznoj vezbi presretanja i "privodjenja" otetog putnickog aviona od strane Migova29 i G4 , zatim njihov nalet iznad aerodroma. Oko 30tak novinara je prisustvovalo i konferenciji za stampu koju je tom prilikom po sletanju aviona otvorio komadant 204 LBA Petar Bandić. Novi izazovi kao sto su otmice civilnih aviona nametnula su nasem vazduhoplovstvu jos jednu ulogu. Procedure za presretanje su uvezbavane po medjunarodnim standardima koji se rade u takvim slucajevima rekao je Bandic. Samo su dva novinara (od toga potpisnik ovih redova) i jos jedan postavljali pitanja komadantu i pilotima, drugi ne znam sta su cekali, verovatno da se sto pre zavrsi konferencija pa da odu da mezete na terasi pored tornja

Jedno od mojih pitanja komadantu je bilo postavljeno oko dalje upotrebe Migova 21, dakle ti avioni ce do daljeg leteti s tim kako kojem budu isticali resursi tako ce se isti povlaciti iz upotrebe. Novi avioni jos cekaju krajnji dogovor izmedju Srbije i Rusije oko same nabavke, placanja i ostalog, ali i ako dodju treba da prodje bar godina ipo do dve dok se ne uvedu u naoruzanje, dakle prodje kompletna obuka pilota i osoblja na zemlji. vas reporter je bukvalno zadnji izasao iz aerodroma jer je fotkao, toga dana letelo se kao u zlatna vremena 80" kako je rekao komadant u neformalnom ćaskanju sa njim. Letelo je bukvalno sve, od skolskih utvi 75, gazela, Mi-8, transportni AN-32, G4, Mig-29, a na samom kraju poleteo je uz najvecu grmljacinu zbog ukljucenog forsaza na samom poletanju i Mig 21

pred kraj naseg druzenja komadant mi je rekao da sacekam da vidim nesto sto treba da doleti u posetu

A sada ono sto navise ocekujete fotke by BAJKER!
Jedan na izgled sasvim obican dan na stajanci aerodroma Batajnica
Kamion za snabdevanje kiseonikom narusavao je tisinu i nagovestavao je da se ipak nesto desava.
A onda je krenulo zapustanje motora, prvo je krenuo G4 pa migovi29
Trojka u vazduhu.
Posto je trojka poletela i obavila krug iznad aerodroma izvrsili su presretanje putnickog aviona A319 iznad grada, u pratnji ratnih aviona preleteli su nisko na oko 2000fita iznad aerodroma.
Po obavljenom zadatku dezurni avioni se vracaju na maticni aerodrom.
Konferencija za stampu komadanta 204 LBA Petra Bandica
Komadant i piloti koji su ucestvovali na vezbi.
Kraj I dela