Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: Stigla zima...

Post od samo polako »

Juče popodne sam skidao sneg sa kola i mogu vam reći da ga je bar 20cm bilo.

Malo sam se juče zezao i probao klimu a kompresor mi se upalio tek kada je motor postigao radnu temperaturu, napolju je bilo oko nule.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Samo je pali redovno preko zime i neće nikad riknuti. Stilo će sad 10 godina (kod nas 7), nikad taknuta klima, ubiva kako hladi. Na Alfi je na automatici i ima automatsko odmagljivanje, koje zimi grune bar jednom dnevno, tako da ne brinem za klimu. Najgore za klimu je kad se ne koristi, kao i za ručnu kočnicu recimo.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Kupio sam glicerin da premazem gumene povrsine i brisace, jel da ga razblazujem sa vodom ili samo da nakapam na vatu i da premazem?
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Pa na vreme si se setio. ;-) Ne maži brisače! Ne volim da razblažujem glicerin, mada što je hladnije teže ga je mazati. Nađi negde toplu garažu.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kedere samo namažeš, a za brisače nisam siguran da će im prijati. Ja ih nikada nisam mazao i nemam nameru.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

methane.master napisao:Pa na vreme si se setio. ;-) Ne maži brisače! Ne volim da razblažujem glicerin, mada što je hladnije teže ga je mazati. Nađi negde toplu garažu.

Sent using Tapatalk
Najbolje je napraviti alkoholni rastvor glicerina.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Taj glicerin sam samo mazao prve godine kada sam položio vožnju. Posle ne znam što nisam, ali nije ni da mi je trebao.

Naravno ne računam onaj puta kad sam na omvu oprao auto u večernjim satima a napolju bila golomrazica.

Ne kažem da je glupost mazanje glicerina po kederima, nego da je nešto što po meni i nije obavezno jer je dosadašnje iskustvo tako pokazalo. :pardon:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Meni je auto u garazi i kod kuce i na poslu tako da mi ne treba, inace se ranije pokazalo kao korisno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Stjepa napisao: Ne kažem da je glupost mazanje glicerina po kederima, nego da je nešto što po meni i nije obavezno jer je dosadašnje iskustvo tako pokazalo. :pardon:
Obzirom da sam par puta morao da ulazim kroz gepek, toplo preporučujem mazanje.

Opet... Ne mazati brisače!

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Tebi šarke korodirale od nekorišćenja, zaboravile jadne i šta im je funkcija. Naravno da si morao kroz gepek. :mrgreen: Te su još u fabrici naučene da će se slabo koristiti pa si uspeo.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Hvala na odgovorima, brisace cu da preskocim, a ostalo mazem. :doubleup: A inace da, setio sam se da kupim glicerin kad sam pre neki dan otvorio vrata, a ona se blago zalepila. :kezo:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Salama ti Stjepo korodirala od nekorišćenja. :kezo:

Kada sam kupio Renaulta, da bih predupredio situaciju opisanu ranije, prve jeseni kupio sam bočicu glicerina i evo trajala je zaključno sa ovim mazanjem. Nikad nisam čekao da padne temperatura jer glicerin užasno stine, pa sam uvek hvatao neki sunčan dan krajem oktobra. Malo pažnje i truda i 60-ak dinara koji su se svakako isplatili. ;)

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ni ja ne mažem ničim. A i ne koristim glicerin, imam neko čudo u stiku sa OMV. Traje već desetak godina. Možda i namažem kad krenem na planinu.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Moram da pohvalim Polija, evo kako je krenuo ovaj minus nemam nikakvih zamerki. Pali ko mina, nista se ne cuje*, nista ne tandrce, ne proklizava (jer nema snage), brisaci ko zna koja sezona - i dalje brisu za ocenu 4, Black Horse druga sezona - ne buni se, nista mi ne ledi, sve super da ga ne ureknem.

Jedina mana je ono sto sam pisao da kod prvog paljenja ujutro upali lampicu za rashladnu tecnost, valjda malo dok ne procirkulise pa se istripuje, inace nemam problema sa t, i ugasi je cim prodje 5min rada. I fale mi grejaci retrovizora :)

*cuje se druk lezaj, sto sam i pretpostavljao da ce se cuti kad zahladi.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Gaginh0 napisao:Moram da pohvalim Polija, evo kako je krenuo ovaj minus nemam nikakvih zamerki.
Koji minus? :)
Odgovori